Η Ζάγκρεμπ και η Πικ Ζέγκεντ στον Βριληττό

H Οργανωτική Επιτροπή του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» ανακοίνωσε τις δύο τελευταίες ομάδες που θα συμμετέχουν στο 4ο Διεθνές Τουρνουά αναπτυξιακών ηλικιών χάντμπολ που θα διεξαχθεί στη Βέροια, 22-27 Απριλίου 2016. Πρόκειται για τις RK Ζάγκρεμπ από την Κροατία και Πικ Ζέγκεντ από την Ουγγαρία.

Η RK Ζάγκρεμπ ιδρύθηκε το 1922 και είναι ομάδα- θρύλος στην Κροατία με 61 τίτλους, 24 πρωταθλήματα (μόνιμη κάτοχος από το 1992, την πρώτη σεζόν της λίγκας), 22 κύπελλα, δύο Τσάμπιονς Λιγκ, ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης, ένα πρωτάθλημα Ανδριατικής Λίγκας (SEHA) και άλλους 11 τίτλους ενωμένης Γιουγκοσλαβίας (10 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο).
Αυτή είναι η 3η χρονιά που θα συμμετέχει στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ», έχοντας κατακτήσει έναν τίτλο το 2014, ενώ πέρσι ήταν φιναλίστ, φτάνοντας μέχρι τον τελικό.

Η Πικ Ζέγκεντ ιδρύθηκε το 1961 και θεωρείται η δεύτερη καλύτερη ομάδα στην Ουγγαρία πίσω από την δευτεραθλήτρια Ευρώπης Βέζπρεμ. Έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα και έξι κύπελλα, ενώ έχει σημαντικές διακρίσεις στα κύπελλα Ευρώπης, όπως η κατάκτηση του EHF το 2014, ενώ έφτασε τρεις φορές στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και άλλες τρεις στα ημιτελικά του Κυπελλούχων. Είναι η πρώτη φορά που θα πάρει μέρος στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ».

Έτσι «έκλεισαν» οι 22 ομάδες που θα συμμετέχουν στην μεγάλη γιορτή του χάντμπολ στη Βέροια και είναι:

Στην κατηγορία Παμπαίδων Α' (2002-2003): Φίλιππος Βέροιας, Ε.Σ.Ν. Βριλήσσια, ΧΑΝΘ, Ολυμπιακός Κερατσινίου, ΑΕΣΧ Πυλαίας, Αερωπός Έδεσσας, ΠΑΟΚ, Ιωνικός Ν.Φ., Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία), RK Ζάγκρεμπ (Κροατία), Πικ Ζέγκεντ (Ουγγαρία),
Μακάμπι Ντιμόνα (Ισραήλ), Σεν Ραφαέλ (Γαλλία), Παρτίζαν (Σερβία), Νόβι Βελιγραδίου (Σερβία), Λοκομοτίβα Μπρτσκο (Βοσνία).

Στην κατηγορία των Παίδων (2000-2001) οι Εθνικές ομάδες: Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, Ουγγαρίας, Σερβίας, Κροατίας.

Μετά την ολοκλήρωση των συμμετεχόντων ομάδων καταρτίστηκαν και οι όμιλοι των Παμπαίδων Α' με την συμμετοχή δύο ελληνικών και δύο ξένων ομάδων σε κάθε όμιλο. Οι Εθνικές ομάδες θα αγωνιστούν σε έναν όμιλο με σύστημα ένας προς όλους σε μίνι πρωτάθλημα και η τελική κατάταξη θα προκύψει από την τελική βαθμολογία.

Παμπαίδες Α'

1ος όμιλος (Φιλίππειο)
Φίλιππος Βέροιας
Ιωνικός ΝΦ
Πικ Ζέγκεντ
Παρτιζάν

2ος όμιλος (Φιλίππειο)
ΕΣΝ Βριλήσσια
ΧΑΝΘ
Παρί Σεν Ζερμέν
Μακάμπι Ντιμόνα

3ος όμιλος (Δ. Βικέλας)
ΠΑΟΚ
Αερωπός Έδεσσας
RK Ζάγκρεμπ
Νόβι Βελιγραδίου

4ος όμιλος (Δ. Βικέλας)
Ολυμπιακός Κερατσινίου
ΑΕΣΧ Πυλαίας
Σεν Ραφαέλ
Λοκομοτίβα Μπρτσκό

Νέα ιστοσελίδα www.vrilittos.com
Στον αέρα βρίσκεται από χθες το βράδυ η νέα ιστοσελίδα του τουρνουά www.vrilittos.com, η οποία ανανεώνεται συνεχώς με νέα, φωτογραφικό υλικό και βίντεο. Στη νέα ιστοσελίδα μπορεί κάποιος να βρει ιστορικά στοιχεία του τουρνουά από τις προηγούμενες διοργανώσεις, την ιστορία της Βέροιας, πλούσιο φωτογραφικό υλικό από αγώνες και εκδηλώσεις, τις συμμετέχουσες ομάδες, ενώ περίοπτη θέση έχουν οι χορηγοί- υποστηρικτές.