Πρεμιέρα στα πλέι οφ με Ποσειδώνα Λουτρακίου το Σάββατο ο Φίλιππος

filippos poseidonas lou

Στην μάχη των πλέι οφ, με πρώτο στόχο την έξοδο στην Ευρώπη, ρίχνεται το Σάββατο στις 8μμ ο Φίλιππος. Οι Βεροιώτες, με πλεονέκτημα έδρας, θα φιλοξενήσουν στην Βέροια τον Ποσειδώνα Λουτρακίου. Στα ματς της κανονικής περιόδου, ο Φίλιππος επικράτησε δυο φορές. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κέρδισε στην Βέροια με 29-28 και λίγο πριν τα Χριστούγεννα επικράτησε στο Λουτράκι με 20-24.

Αγωνιστικά, ο Χρήστος Τζουβάρας δεν θα έχει στην διάθεσή του μόνο τον τραυματία Ηλία Μάντζο.

Στα άλλα ματς

Στην τελική του ευθεία μπαίνει από αύριο το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών με 5 αναμετρήσεις για τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ. Στα πλέι οφ 1-8 η πρόκριση στα ημιτελικά κρίνεται στις δύο νίκες, όπως και στο μοναδικό ματς για τα πλέι άουτ που θα κρίνει την σωτηρία και τον υποβιβασμό στην Α2.

Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθούν δύο παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Αναγέννηση Βύρωνα με τον «δικέφαλο» του Βορρά να έχει πολύ καλή ψυχολογία από την κατάκτηση του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο (Τσάλεντζ Καπ), ενώ η ομάδα της Αναγέννησης ψάχνει την έκπληξη.

Στο άλλο ματς της συμπρωτεύουσας ΧΑΝΘ και ΓΑΣ Κιλκίς ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στο ζευγάρι που θα κρίνει την παραμονή στην κατηγορία.

Στη Νέα Κίο ο Διομήδης Άργους φιλοξενεί τον ΑΣΕ Δούκα και θέλει να διευρύνει το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα.

Τέλος στην Πολιτεία η ΑΕΚ που εξακολουθεί να αντιμετωπίσει γηπεδικό πρόβλημα καλείται να συνέλθει από την ήττα στο Κύπελλο και να αντιμετωπίσει έναν ισχυρό αντίπαλο όπως είναι ο ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ που στα τελευταία ματς της κανονικής περιόδου έδειξε χαρακτήρα. Η «Ένωση» έχει το προβάδισμα, αλλά η καλά οργανωμένη ομάδα της Νέας Ιωνίας καλοβλέπει μία έκπληξη.

Το πρόγραμμα

Σπίτι του Χάντμπολ 15:00, ΠΑΟΚ- Αναγέννηση Βύρωνα (Κατσίκης- Μιχαηλίδης, Παρτεμιάν)
ΧΑΝΘ 18:00, ΧΑΝΘ- ΓΑΣ Κιλκίς (Τσάκωνας- Χασκής, Μεϊμαρίδης)
Νέα Κίος 19:00, Διομήδης Άργους- ΑΣΕ Δούκα (Καραπάνος- Δημάκης, Νικολίτσας)
Πολιτείας 20:00, ΑΕΚ- ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ (Ανταλής- Κουτσός, Κυριακούλιας)
Φιλίππειο 20:00, Φίλιππος Βέροιας- Ποσειδών Λουτρακίου (Τζαφερόπουλος- Μπέτμαν, Μπεμπέτσος)