Φίλιππος: Αυλαία κανονικής περιόδου με Διομήδη στο Φιλίππειο

filippos kilkis

Με δύο παιχνίδια συνεχίζεται αύριο το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών, το οποίο βρίσκεται στο φινάλε της Α' φάσης μιας και θα πραγματοποιηθεί η 22η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας. 

Στη Βέροια, ο Φίλιππος θα υποδεχθεί τον Διομήδη. Ο αγώνας μπορεί να μην έχει βαθμολογική σημασία, αφού οι «Λύκοι» είναι σίγουρα πρώτοι και ο Φίλιππος έχει εξασφαλίσει την 4η θέση, ωστόσο οι δύο ομάδες έχουν άλλα κίνητρα. Οι γηπεδούχοι έχουν να κερδίσουν από το 2011 (29-28 στη Βέροια) και από τότε μετρούν 10 σερί ήττες από τον Διομήδη (έξι στην Αργολίδα και τέσσερις στη Βέροια).

Για μια ιστορική ομάδα σαν τον Φίλιππο που φέτος πρωταγωνιστεί και έχει σαν στόχο να διεκδικήσει μια καλή θέση, σίγουρα αποτελεί πρόκληση να κερδίσει τον αήττητο Διομήδη.

Από την άλλη ο πρωταθλητής αν κερδίσει ή αποσπάσει ισοπαλία, θα κάνουν νέο ρεκόρ, αφού θα τερματίσουν αήττητοι και θα δημιουργήσουν νέο ρεκόρ συγκομιδής σε πρωτάθλημα 12 ομάδων (καθιερώθηκε τη σεζόν 2009-2010), καθώς θα ξεπεράσουν τους 41 βαθμούς.

Μέχρι τώρα, το ρεκόρ συγκομιδής με 41 βαθμούς στην κανονική περίοδο μοιράζονται ο Φίλιππος Βέροιας της περιόδου 1994-95 και 2003-04, ο Διομήδης της περιόδου 2012-13 και η ΑΕΚ της περιόδου 2013-14 Όσον αφορά το αήττητο ο Διομήδης θέλει επαναλάβει το ρεκόρ της σεζόν 2011-2012 (19 νίκες, μια ισοπαλία), αλλά να το διευρύνει κιόλας, αφού θέλει να το κάνει σε 22 αγώνες, κάτι που δεν έχει καταφέρει άλλη ομάδα.

Στο Λουτράκι η τυπικά γηπεδούχος ΑΕΚ είναι αδιάφορη, έχοντας εξασφαλίσει την 3η θέση, αλλά ο Ποσειδώνας θέλει τουλάχιστον ένα πόντο για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την 5η θέση. Σε περίπτωση ήττας η ομάδα του Λουτρακίου θα πρέπει να περιμένει και τους αγώνες της Κυριακής, αλλά και πάλι υστερεί σε ισοβαθμία μόνο κόντρα στον Φοίβο Συκεών.

Από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα προκύψει και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Ο Χριστόφορος Μπακαούκας της ΑΕΚ προηγείται με 129 γκολ και ο Γιώργος Πέρρος ακολουθεί με 127. Ο πλέι μέικερ του Ποσειδώνα κέρδισε τον συγκεκριμένο τίτλο δύο συνεχόμενες σεζόν.