Στη Νέα Ιωνία με τον ΔΙΚΕΑ ο Φίλιππος

filippos vironas2

Στη Νέα Ιωνία με τον ΔΙΚΕΑ θα αναμετρηθεί το Σάββατο στις 6μμ ο Φίλιππος. Οι Βεροιώτες χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, θα παίξουν για το γόητρό τους με στόχο να προσθέσουν άλλους δυο βαθμούς στην φετινή συγκομιδή τους. Από την άλλη, ο 7ος (16 πόντοι) ΔΙΚΕΑΣ θα παίξει αρχικά για την «επιβίωση» του στην Α1 Ανδρών και έπειτα για την 5η ή 6η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, έχοντας τελευταία αγωνιστική πολύ δύσκολο ματς στο Κιλκίς. Αν η ομάδα της Νέας Ιωνία ηττηθεί, τότε υπάρχει σενάριο που την στέλνει στην 10η ακόμα και στην 11η θέση, δηλαδή στην διαδικασία των πλέι άουτ.

Στην απόρθητη έδρα της Νέας Κίου ο πρωταθλητής Διομήδης Άργους υποδέχεται την Κυπελλούχο Ελλάδας ΑΕΚ. Ζωντανός από την DR τηλεόραση ο αγώνας. Ο πρωτοπόρος (39 βαθμοί) Διομήδης Άργους υποδέχεται την 3η της βαθμολογίας (29 πόντοι) ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι που μπορεί να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού οι θέσεις στην πρώτη τετράδα, έχουν «κλειδώσει», αλλά πάντα είναι ξεχωριστό.

Το παιχνίδι της ημέρας διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη όπου δύο ομάδες της ίδιας πόλης (Φοίβος και ΧΑΝΘ) θα παίξουν για την σωτηρία τους. Ο Φοίβος βρίσκεται στην 8η θέση (16 πόντοι) και η ΧΑΝΘ στην 10η (14 πόντοι). Θεωρητικά οι γηπεδούχοι έχουν ευκαιρία να κερδίσουν βαθμούς μόνο σε αυτό το ματς, αφού την 22η αγωνιστική παίζουν με τον ΠΑΟΚ στη Μίκρα.

Με νίκη ο Φοίβος εξασφαλίζει κατά 99% και μαθηματικά την παραμονή του. Η ΧΑΝΘ ψάχνει ακόμα και τον βαθμό που θα της δώσει την ευκαιρία την τελευταία αγωνιστική –αν κερδίσει τον Δούκα- να φτάσει τουλάχιστον στους 17 που θα την εξασφαλίζει. Στον πρώτο γύρο η ΧΑΝΘ νίκησε με 23-22.

Στο Δαϊς θα γίνει ένα επίσης πολύ κομβικό παιχνίδι μεταξύ Δούκα (9ος με 16) και Κιλκίς (11ος με 14). Οι φιλοξενούμενοι ψάχνουν την έκπληξη για να παίξουν τα... ρέστα τους κόντρα σε ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ στην αυλαία.

Οι γηπεδούχοι με νίκη εξασφαλίζονται και βλέπουν ακόμα και μια καλή θέση στην πρώτη επτάδα. Με ήττα ωστόσο η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» θα βρεθεί σε δύσκολη θέση και θα δύσκολα θα αποφύγει τα πλέι άουτ.

Στο Λουτράκι ο 6ος Ποσειδώνας (16 πόντοι) υποδέχεται την 5η Αναγέννηση Βύρωνα (18 πόντοι) στην «μάχη» της 5ης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Βύρωνα στον πρώτο γύρο είχε επικρατήσει με 25-24. Για τους γηπεδούχους πρόκειται ουσιαστικά για το τελευταίο «χαρτί» για την πεντάδα, αφού η Αναγέννηση στην 22η αγωνιστική θα παίξει με την Δράμα και ο Ποσειδώνας έχει δύσκολη αποστολή στην Αθήνα κόντρα στην ΑΕΚ. Σε περίπτωση ήττας η ομάδα της Κορινθίας θα κινδυνέψει σοβαρά να χάσει και την 6η θέση, αν ο ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ πάρει βαθμό στα δύο τελευταία του παιχνίδια.

Όλα αυτά και ενώ απομένουν (με την αυριανή) δύο αγωνιστικές για την αυλαία της κανονικής διάρκειας, υπάρχει ένα «τρελό» σενάριο που οδηγεί στο τέλος της 21ης αγωνιστικής σε εξαπλή (!) ισοβαθμίας μεταξύ Ποσειδώνα, ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ, Φοίβου, Δούκα, ΧΑΝΘ και Κιλκίς.
Αυτό θα συμβεί αν κερδίσουν Φίλιππος Βέροιας, Αναγέννηση Βύρωνα, ΧΑΝΘ, Κιλκίς.