Επιστολή διαμαρτυρίας του Φιλίππου για την διαιτησία στις Συκιές

filippos fivos

Επιστολή διαμαρτυρίας στους προέδρους της ΟΧΕ και της ΚΕΔΕ για την διαιτησία των Κατσίκη, Μιχαηλίδη, το Σάββατο στις Συκιές έστειλε η διοίκηση του Φιλίππου. Στην επιστολή αναφέρει: "Σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για το άθλημά μας, τον αθλητισμό και την πατρίδα μας, σας διαβεβαιώνουμε ότι το τελευταίο που θα θέλαμε είναι το να δημιουργήσουμε την οποιαδήποτε αναστάτωση στην λειτουργία του πρωταθλήματος και της ομοσπονδίας με δημόσιες τοποθετήσεις – διαμαρτυρίες ή αντεγκλήσεις και ατέρμονες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.

Άλλωστε ο Σύλλογός μας, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, καταφέρνει να επιβιώνει, να προσφέρει στο άθλημα με τα αναπτυξιακά του τμήματα και να κρατάει το αγωνιστικό επίπεδο αρκετά υψηλά. Με την προσπάθεια ανθρώπων που αγαπούν πραγματικά το άθλημα και τον Σύλλογό μας και με αυταπάρνηση δίνουν όλον τους τον εαυτό αυτήν την περίοδο, πιστεύουμε ότι έχουμε καταφέρει αυτόν τον στόχο και έχουμε σταθεί αξιοπρεπώς σε κάθε αθλητική πρόκληση.

Βρισκόμαστε όμως στην δυσάρεστη θέση να απευθυνθούμε σε εσάς, τις αρχές του αθλήματος και της διαιτησίας, έπειτα από φαινόμενα επιεικώς ανεπαρκούς - στα όρια της στοχευμένης - διαιτησίας και απρεπούς συμπεριφοράς από το διαιτητικό δίδυμο των κυρίων Κατσίκη και Μιχαηλίδη. Έπειτα από επαναλαμβανόμενα φαινόμενα «ασύμμετρων» αποφάσεων σε αγώνες της ομάδας μας στους οποίους ορίστηκαν οι παραπάνω διαιτητές, είχαμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας για εκ νέου ορισμό τους σε παιχνίδια μας.

Με την αλλαγή της ηγεσίας της ΚΕΔ, δυστυχώς οι παραπάνω επιφυλάξεις δεν λήφθησαν υπ' όψη και ορίστηκαν στον αγώνα της 28ης Φεβρουαρίου μεταξύ της ομάδας μας και του Φοίβου Συκεών. Έχοντας ήδη εκφραστεί με σκαιότατο τρόπο σε ανύποπτο χρόνο, παρουσία συναδέλφων τους διαιτητών κατά του Συλλόγου μας, έβγαλαν όλη την εμπάθειά τους στον συγκεκριμένο αγώνα, κρίνοντας παρόμοιες φάσεις με διαφορετικά μέτρα και σταθμά, εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση το ότι η ομάδα μας δεν θα έφευγε νικήτρια από τον συγκεκριμένο αγώνα.

Δεν θέλουμε να υποβαθμίσουμε την νίκη του Φοίβου ή να υπονοήσουμε ότι δεν ήταν δίκαια. Με βεβαιότητα όμως, δεν θα μάθουμε ποτέ. Ανάμεσα στα «επιτεύγματα» του διαιτητικού διδύμου, - συνεχόμενες δίλεπτες αποβολές με την παραμικρή επαφή, όταν στην αντίστοιχη περίπτωση δεν τιμωρούνταν με τον ίδιο τρόπο τραβήγματα από πίσω, εξώφθαλμοι θεατρινισμοί για την υπόδειξη επιθετικού φάουλ με τον επιθετικό μας να είναι ακίνητος κλπ – όταν η ομάδα μας αγωνιζόμενη με δύο παίκτες γηπέδου, σημείωσε δύο τέρματα, ανακάλυψαν την «φάμπρικα» της παραβίασης περιοχής τερματοφύλακα από το πίβοτ μας – τέσσερεις συνεχόμενες φορές. Αποκορύφωμα η αποβολή του προπονητή μας για συνομιλία με τον delegate του αγώνα, χωρίς ο delegate να το ζητήσει ή να αναφέρει οτιδήποτε για προσβλητική συμπεριφορά.

Λαμβάνοντας υπ' όψη τα παραπάνω, και με δεδομένο το ότι οι συγκεκριμένοι διαιτητές δεν είναι ικανοί να προστατεύσουν τον εαυτό τους και το άθλημα ζητώντας την εξαίρεσή τους από αγώνες της ομάδας μας, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στην συνεδρίασή του της Δευτέρας 2 Μαρτίου, αποφάσισε ομόφωνα να σας ζητήσει την εξαίρεσή τους από κάθε αγώνα χειροσφαίρισης του Συλλόγου μας".