Με ΧΑΝΘ στην Βέροια το Σάββατο ο Φίλιππος

hanth veroia34

Συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών με την διεξαγωγή της 16ης αγωνιστικής με σημαντικά ματς για την τετράδα, την είσοδο στα πλέι οφ, αλλά και την «μάχη» της παραμονής. Στη Βέροια ο Φίλιππος υποδέχεται τη ΧΑΝΘ, η οποία τα τελευταία χρόνια του κάνει την ζωή πολύ δύσκολη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει πάρει δύο «διπλά» την τελευταία τριετία, την περίοδο 2011-2012 (22-25), τη σεζόν 2012-2013 (24-26), ενώ πέρσι «αυτοκτόνησε» αφού βρέθηκε μπροστά 20-25 (44') και 24-26 (55'), αλλά τελικά έχασε με 28-26 με σερί 4-0 στο φινάλε!

Οι Βεροιώτες βρίσκονται σε καλή φόρμα, αφού συνήλθαν από τις ήττες κόντρα στην ΑΕΚ και πήραν σπουδαίες νίκες στις έδρες της Αναγέννησης Βύρωνα και του Κιλκίς, πραγματοποιώντας παράλληλα πολύ καλές εμφανίσεις.

Πρόσωπο του αγώνα όπως και στο ματς του πρώτου γύρου είναι ο προπονητής της ΧΑΝΘ Νίκος Μάντζος ο οποίος οδήγησε τον Φίλιππο στις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας, αλλά αυτή την φορά δεν θα έχουμε οικογενειακό «εμφύλιο», αφού ο γιος του και πλέι μέικερ του Φιλίππου Ηλίας Μάντζος είναι ανέτοιμος και θα είναι εκτός 16αδας.

Ο Φίλιππος έχει ακόμα ελπίδες για την 3η θέση και περιμένει το ντέρμπι της Κυριακής ΑΕΚ- ΠΑΟΚ και υπό προϋποθέσεις (νίκη δική του και ήττα της ΑΕΚ) θα φτάσει στο -1 από την «Ένωση».

Η ΧΑΝΘ μετά την νίκη επί της ΑΕΚ έχει ανέβει ψυχολογικά, ενώ και βαθμολογικά πήρε σημαντική ανάσα για την παραμονή στην κατηγορία.

Μιλώντας για το ματς ο προπονητής του Φιλίππου Χρήστος Τζουβάρας σημείωσε: «Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον ρυθμό. Παίζουμε στην έδρα μας μετά από καιρό. Η ΧΑΝΘ είναι μαχητική και καίγεται για βαθμούς. Είναι μία δύσκολη αναμέτρηση. Έχουμε θεωρητικά τον πρώτο λόγο. Θέλουμε να κρατηθούμε στην τετράδα και υπό προϋποθέσεις να κυνηγήσουμε και την 3η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος».

Από την άλλη, ο τεχνικός της ΧΑΝΘ Νίκος Μάντζος υπογράμμισε: «Έχουν μείνει 7 αγωνιστικές. Από αυτά τα δύο είναι με ομάδες της τετράδας και άλλα πέντε εκτός τετράδας. Θέλουμε να μαζέψουμε όσους περισσότερους βαθμούς για να αποφύγουμε τα πλέι αουτ. Πολλές ομάδες βρίσκονται σε μικρή βαθμολογική απόσταση. Η νίκη επί της ΑΕΚ ήταν απαραίτητη και θα μας βοηθήσει στο μέλλον. Θέλουμε να παίζουμε καλά, αλλά ταυτόχρονα να κερδίζουμε. Αυτό προσπαθούμε να αλλάξουμε».

Παιχνίδι οχτάδας στη Νέα Ιωνία

Πολύ κρίσιμο παιχνίδι για την έκβαση της πρώτης οχτάδας που οδηγεί στα πλέι οφ, αλλά και παράλληλα για τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι άουτ είναι αυτό ανάμεσα σε ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑ και ΑΣΕ Δούκα.

Οι δύο ομάδες βρίσκονται στο γκρουπ των επτά ομάδων που τις χωρίζουν μόλις τέσσερις βαθμοί από την 5η έως την 11η θέση.

Στον πρώτο γύρο στο Δαϊς η ομάδα του Θόδωρου Γκίνη έλεγχε το ματς μέχρι τα τελευταία λεπτά, αλλά έχασε τρία πέναλτι και δεν εκμεταλλεύτηκε τα τέσσερα λεπτά με παίκτη παραπάνω με αποτέλεσμα ο Δούκας να κερδίσει με 24-23.

Ο πλέι μείκερ του Δούκα Φραγκίσμος Ζαλώνης είπε: «Εμείς έχοντας φτάσει στους 14 βαθμούς, έχουμε μια σχετική άνεση. Αν κερδίσουμε μάλιστα θα αποκτήσουμε μεγάλο προβάδισμα για τα πλέι οφ. Ο ΔΙΚΕΑΣ είναι μια ομάδα που χρειάζεται προσοχή, αλλά πιστεύω ότι μας ταιριάζει αγωνιστικά και εφόσον περιορίσουμε τα ατού της μπορούμε να κερδίσουμε. Κρατάμε σαν οδηγό την νίκη στον α' γύρο στο μεταξύ μας αγώνα που ήταν ουσιαστικά η πρώτη μας σημαντική νίκη στο πρωτάθλημα και μας έδωσε ψυχολογία για την συνέχεια».

Με απουσίες Διομήδης και Φοίβος

Στα υπόλοιπα δύο ματς της αυριανής ημέρας υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί. Ο Διομήδης που διατηρεί αήττητο 17 αγώνων σε πρωτάθλημα και κύπελλο από την αρχή της σεζόν φιλοξενεί τον Φοίβο Συκεών που έχει σαν στόχο να αποφύγει τα πλέι άουτ και θα έχει πολλές βασικές απουσίες, ενώ θα ταξιδεύσει αυθημερόν.

Οι «Λύκοι» θα αγωνιστούν χωρίς τον Νίκο Σαμαρά και τον Λευτέρη Κρεμαστιώτη, οι οποίοι είναι τραυματίες (ο τελευταίος τραυματίστηκε χθες στην προπόνηση), ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Νίκου Πασσιά, ο οποίος ταλαιπωρείται από πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα.

Ο προπονητής Δημήτρης Δημητρούλιας δήλωσε: «Ο Φοίβος είναι μια ισορροπημένη ομάδα, από την οποία πήραμε ένα δύσκολο διπλό στον πρώτο γύρο. Δεδομένων και των απωλειών μας λόγω τραυματισμών, ο αγώνας κρίνεται αυξημένου κινδύνου, όπου θα πρέπει να επιστρατεύσουμε αγωνιστικότητα και σταθερότητα για 60 λεπτά, προκειμένου να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης. Η παρουσία του κόσμου και των φιλάθλων μας, για άλλον έναν αγώνα είναι υψίστης σημασίας, καθώς αποτελεί για εμάς πηγή δύναμης και θετικής ψυχολογίας. Ένα γεμάτο από φίλους της ομάδας γήπεδο πάντα αποτελεί τον καλύτερο συμπαίκτη όλων μας».

Φαβορί ο Ποσειδώνας

Στο Λουτράκι ο Ποσειδώνας είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί της νίκης κόντρα στον ΓΣ Δράμα 1986 που είναι ουραγός χωρίς πόντο και διατηρεί μόνο μαθηματικές ελπίδες για την σωτηρία. Η ομάδα του Νίκου Γραμματικού έχει τρεις βαθμούς στα τελευταία τρία ματς και βρίσκεται σε «τροχιά» οχτάδας, καλοβλέποντας όμως και την 5η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.