Επιστροφή στις νίκες με αντίπαλο τον ΔΙΚΕΑ θέλει ο Φίλιππος

filippos anagenisi22

Τον ΔΙΚΕΑ θα υποδεχθεί το Σάββατο το απόγευμα στις 6μμ ο Φίλιππος. O Φίλιππος και ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ προέρχονται από ήττες κόντρα σε Δούκα και ΑΕΚ και αυτό το ματς είναι μια καλή ευκαιρία για ανάκαμψη. Η έδρα του Φιλίππου είναι πάντα δυνατή και μετά την ήττα στην Αθήνα, η ομάδα του Χρήστου Τζουβάρα θέλει να διατηρηθεί στην τετράδα και να πλησιάσει στην κορυφή εκμεταλλευόμενος τις απώλειες από το ντέρμπι ΑΕΚ- Διομήδης Άργους. Από την άλλη η ομάδα του Θόδωρου Γκίνη θα προσπαθήσει να διατηρηθεί σε ένα καλό αγωνιστικό και βαθμολογικό επίπεδο κοντά στην πρώτη εξάδα και μακριά από τις ομάδες που παλεύουν για την σωτηρία. Στο «Σπίτι του Χάντμπολ» ο ΠΑΟΚ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί κόντρα στην Δράμα 1986.

Κατά τα άλλα, τρία σημαντικά ματς περιλαμβάνει το αυριανό πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών. Στο Κιλκίς ο φορμαρισμένος ΓΑΣΚ που μετράει τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος υποδέχεται τον Δούκα. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για τρίτη φορά μέσα σε δέκα ημέρες, αφού συγκρούστηκαν και στο Τσάλεντζ Καπ. Ο Δούκας το περασμένο Σάββατο νίκησε 23-20 στο ίδιο γήπεδο, αλλά ο ΓΑΣ Κιλκίς γεύτηκε την χαρά της πρόκρισης, αφού στο πρώτο ματς στην Αθήνα επικράτησε 20-16.

«Περιμένουμε ένα δύσκολο ματς. Θέλουμε να κερδίσουμε και να συνεχίσουμε στα καλά αποτελέσματα. Δεν θέλουμε να ξανακυνδινέψουμε. Ξέρουμε ότι όλες ομάδες είναι κοντά και μία ήττα μπορεί αν σε φέρει ξανά σε δύσκολη θέση. Εμείς θέλουμε να παραμείνουμε στις υψηλές θέσεις. Πιστεύω ότι αν παίξουμε την άμυνα που ξέρουμε και μπορούμε έχουμε το πλεονέκτημα», σχολίασε ο παίκτης του ΓΑΣΚ, Άγγελος Μέγκας.

Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην ουρά της βαθμολογίας κάθε νίκη είναι πολύτιμη και κάθε ήττα φέρνει ακόμα πιο κοντά τις ομάδες στα πλέι άουτ. ΧΑΝΘ και Φοίβος Συκεών ισοβαθμούν στους έξι πόντους και φαινομενικά πρώτος τους στόχους είναι να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη. «Δεν μας αξίζει η θέση στην οποία βρισκόμαστε. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ. Προσπαθούμε να βρούμε τι φταίει. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την εικόνα μας και να γίνουμε καλύτεροι, παιχνίδι με παιχνίδι, αρχής γενομένης από το ματς κόντρα στη ΧΑΝΘ. Βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, αλλά να το σηκώσουμε και να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. ώστε να παίρνουμε αυτό που μας ανήκει, δηλαδή τους βαθμούς», δήλωσε ο πλέι μέικερ του Φοίβου Αντώνης Μέτσης.

Τέλος ο ΠΑΟΚ θα παίξει με την Δράμα και είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη.