Στην Δράμα ο Φίλιππος το Σάββατο

filippos aeropos6

Χωρίς το σούπερ ντέρμπι, αλλά με αρκετά ενδιαφέρονται παιχνίδια θα διεξαχθεί αύριο η 7η αγωνιστική της Α1 Ανδρών.

Για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν ο Φίλιππος Βέροιας θα παραταχθεί πλήρης, απέναντι στην Δράμα. Οι Βεροιώτες είναι το μεγάλο φαβορί για την νίκη κόντρα στην μαχητική και αξιόμαχη νεοφώτιστη ομάδα. «Μπορούμε και πρέπει να κερδίσουμε. Το ματς δεν θα είναι εύκολο», σχολίασε ο Χρήστος Τζουβάρας, τεχνικός του Φιλίππου Βέροιας.

Στο «Σπίτι του Χάντμπολ» της Μίκρας ο ΠΑΟΚ προερχόμενος από μεγάλη νίκη στην έδρα του Φιλίππου Βέροιας υποδέχεται τον μαχητικό ΓΑΣ Κιλκίς που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση με δύο νίκες και μία ισοπαλία στα τρία τελευταία ματς.

Η παράδοση είναι υπέρ του «δικεφάλου» με 5 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες από το 2009 και έπειτα. Οι φιλοξενούμενοι τελευταία φορά που κέρδισαν στην Θεσσαλονίκη ήταν πριν έξι χρόνια στις 16/4/2008 με 24-23 στο κλειστό των Συκεών για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Χιαστούς ο Τάτσης, πάει για ξένο
Για την ομάδα του ΓΑΣΚ θα απουσιάσει ο δεξιός ίντερ Νίκος Τάτσης, ο οποίος χτύπησε στο ματς με τη ΧΑΝΘ και όπως διεγνώσθη υπέστη ρήξη χιαστών με την διοίκηση να βρίσκεται σε αναζήτηση ξένου αθλητή για να καλύψει το κενό του.
«Περάσαμε χωρίς απώλειες τα δύο παιχνίδια στα οποία χρειαζόμασταν μόνο τη νίκη. Αντιμετωπίζουμε μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Εμείς δεν αλλάζουμε την φιλοσοφία μας. Σε κάθε ματς παίζουμε για την νίκη ανεξαρτήτως αντιπάλου. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, ξεκινώντας από την άμυνα μας και να βελτιωνόμαστε σε κάθε ματς», σχολίασε ο τεχνικός του Κιλκίς Γιάννης Λαζαρίδης.

Κίνητρο ο ΙΕΚ Ξυνή Δικέας, για το απόλυτο ο Διομήδης
Στη Νέα Ιωνία ο ΙΕΚ Ξυνή Δικέας αντιμετωπίζει τον αήττητο και πρωτοπόρο Διομήδη Άργους που μετράει έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από σπουδαία εμφάνιση και νίκη επί της Αναγέννησης Βύρωνα και έχουν μεγάλο κίνητρο απέναντι στον πρωταθλητή, όπως επεσήμανε και ο προπονητής Θόδωρος Γκίνης: «Είναι ένα ματς που θα το παίξουμε χωρίς άγχος. Φαβορί είναι ο πρωταθλητής. Είναι μεγάλο κίνητρο να σπάσουμε το σερί του Διομήδη. Πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τον αγώνα και την διακύμανση του σκορ. Ο Διομήδης είναι έμπειρη ομάδα που ξέρει την κατηγορία. Το σίγουρα είναι ότι ο «Γολγοθάς» δεν σταματάει εδώ για εμάς, αφού θα παίξουμε αγώνα και την Τετάρτη, δηλαδή τέσσερα ματς σε δέκα ημέρες. Το πρωτάθλημα θεωρώ ότι κρύβει πολλές εκπλήξεις».

Επικίνδυνη έξοδος για ΑΕΚ
Πέντε σερί ματς αήττητη συμπλήρωσε η ΑΕΚ που μετά την ήττα από την Αναγέννηση στην πρεμιέρα, έχει κάνει πολύ καλή πορεία. Από την άλλη πλευρά ο Φοίβος προέρχεται από σπουδαίο «διπλό» στο Λουτράκι και όπως έδειξε κόντρα στον Διομήδη Άργους είναι ικανός να κάνει ζημιές. «Σίγουρα ήταν μεγάλη η νίκη μας στο Λουτράκι. Μετά από καιρό χρειαζόμασταν μία καλή εμφάνιση και μία νίκη τέτοιου επιπέδου. Όσον αφορά τον αγώνα με την ΑΕΚ, θεωρούσαμε από την αρχή ότι και φέτος θα πρωταγωνιστήσει, παρά τις απώλειες της. Έχει τον καλύτερο τερματοφύλακα της Α1 Ανδρών. Εμείς πρέπει να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις για αυτό το ματς. Πιστεύω ότι θα είμαστε πλήρεις. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά έχουμε μεγάλο κίνητρο. Η ομάδα δομήθηκε με σκοπό να βρίσκεται μέσα στα πλέι οφ».

Κρίσιμο παιχνίδι και για τους δύο
Στο σημαντικότερο ίσως παιχνίδι της ημέρας από βαθμολογικής άποψης η ΧΑΝΘ φιλοξενεί την Αναγέννηση Βύρωνα. Οι δύο ομάδες το τελευταίο διάστημα δεν έχουν φέρει καλά αποτελέσματα με τη ΧΑΝΘ να μετράει πέντε σερί ήττες και την Αναγέννηση δύο ήττες που την έριξαν από την πρώτη τετράδα. Για τους γηπεδούχους οι βαθμοί έχουν αρχίσει να γίνονται ανάγκη στον στόχο για παραμονή στην κατηγορία, ενώ η ομάδα του Βύρωνα δεν θέλει να απομακρυνθεί άλλο από τις πρώτες θέσεις.
Ο τεχνικός της ΧΑΝΘ Νίκος Μάντζος, είπε «Κάναμε καλό παιχνίδι απέναντι στον Φίλιππο και ένα πολύ κακό κόντρα στο Κιλκίς. Χρωστάμε ένα καλό παιχνίδι στον εαυτό μας και εγώ και οι αθλητές. Χρειαζόμαστε τους βαθμούς της νίκης και θα προσπαθήσουμε να τους πάρουμε».

Αυλαία στο Δαϊς
Με το σημαντικό ματς του Δούκα με τον Ποσειδώνα Λουτρακίου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της αγωνιστικής το βράδυ στο Δαϊς. Οι δύο ομάδες προέρχονται από κακές εμφανίσεις και ήττες. Για τον Δούκα είναι μια ευκαιρία να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις και να κάνει ένα βήμα για την πρώτη οχτάδα, ενώ αντίθετα για τον Ποσειδώνα η νίκη είναι μονόδρομος αν δεν θέλει να απομακρυνθεί και άλλο από τις πρώτες θέσεις.
Ο προπονητής του Ποσειδώνα Νίκος Γραμματικός σχολίασε: «Είναι ένα ματς δύσκολο εκτός έδρας. Υπάρχουν 1-2 ομάδες που ξεχωρίζουν και οι άλλες είναι στο ίδιο επίπεδο. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μία ανταγωνιστική ομάδα. Αυτό θέλει χρόνο γιατί έγιναν αλλαγές και χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Μετά από έξι αγωνιστικές έχουμε καταλάβει ότι δεν ποιοτικό το πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα είναι ανταγωνιστικό. Υπάρχει ένα γκρουπ αρκετών ομάδων ίδιας δυναμικότητας. Πιστεύω ότι έτσι θα πάει μέχρι το τέλος. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μας περιμένει δύσκολος μήνας με πολλά παιχνίδια και κούραση, λόγω και της Ευρώπης».