Χωρίς Παπαδόπουλο, Δραγκόλα με ΠΑΟΚ ο Φίλιππος

filippos aeropos6

Συνέχεια στις επιτυχίες του θέλει να δώσει την Τετάρτη ο Φίλιππος. Μετά τη νίκη επί της ΧΑΝΘ, οι Βεροιώτες θα υποδεχθούν στο Μακροχώρι έχοντας όμως απέναντί τους την παράδοσή των τελευταίων ετών. Συγκεκριμένα ο «δικέφαλος» διατηρεί αήττητο 15 αναμετρήσεων (12 νίκες-3 ισοπαλίες) σε όλες τις διοργανώσεις εντός και εκτός έδρας κόντρα στους Βεροιώτες.

Ειδικότερα στην Ημαθία έχει ένα σερί 7 συνεχόμενων νικών! Τελευταία νίκη του Φιλίππου χρονολογείται από το 2008 στη Μίκρα με 46-45 στα πέναλτι για τον θεσμό του Κυπέλλου σε ένα από τα συναρπαστικότερα ματς της δεκαετίας, ενώ όσον αφορά εντός έδρας τελευταία φορά επικράτησε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 2007-2008 με 32-31.

Οι δύο ομάδες μαζί με την ΑΕΚ ισοβαθμούν στην 2η θέση με 7 βαθμούς. ΠΑΟΚ έχει ήδη τρεις χαμένους πόντους σε πέντε αγώνες, ενώ ο Φίλιππος έχει ηττηθεί από την ΑΕΚ, ενώ έχει και μια ισοπαλία με το Κιλκίς.

«Λόγω των προβλημάτων δεν είμαστε ακόμα στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο. Ούτε απέναντι στον ΠΑΟΚ θα είμαστε πλήρεις. Δεν είμαστε έτοιμοι. Αμυντικά είμαστε καλοί, αλλά στην επίθεση θέλουμε ακόμα δουλειά. Αύριο θέλω να παλέψουμε από την αρχή μέχρι το τέλος, να είμαστε ανταγωνιστικοί, να έχουμε ομαδικότητα και συνοχή. Είναι ένα αμφίρροπο ντέρμπι. Όλα τα παιχνίδια φέτος είναι δύσκολα και θα κρίνονται στις λεπτομέρειες», σχολίασε ο τεχνικός του Φιλίππου Χρήστος Τζουβάρας που δεν θα έχει στην διάθεση του τους τιμωρημένους Παπαδόπουλο, Δραγκόλα.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ ο αριστερός ίντερ Απόστολος Παλάσκας είπε: «Μετά την άσχημη εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ η νίκη είναι μονόδρομος. Οι χαμένοι βαθμοί ήταν πιο πολύ θέμα συγκέντρωσης, αφού δεν κερδίσαμε από δικά μας λάθη. Όλες οι ομάδες θα χάσουν βαθμούς, είναι ακόμα αρχή και δεν θεωρώ ότι έχουμε χάσει έδαφος. Σίγουρα η Βέροια είναι δύσκολη έδρα, αλλά αν κάνουμε αυτό που πρέπει θα έχουμε τον πρώτο λόγο».

Αθηναϊκό ντέρμπι στα Ιλίσια

Από ήττες προέρχονται Αναγέννηση Βύρωνα και ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ. Πρόσωπο του αγώνα είναι ο Δημήτρης Χάλαρης των φιλοξενούμενων που θα αγωνιστεί κόντρα στη περσινή του ομάδα. Το παιχνίδι θα γίνει σε ουδέτερη έδρα, αφού στο γήπεδο του Βύρωνα γίνονται εργασίες. «Εμείς πρέπει να αποδείξουμε αν ήταν μία κακή παρένθεση η ήττα μας την περασμένη αγωνιστική. Η ομάδα στο Κιλκίς υστέρησε στο πάθος και στην συγκέντρωση.

Πιθανόν η πορεία μας μέχρι σήμερα να επηρέασε ψυχολογικά την κρίση μας για τον αγώνα. Αύριο περιμένουμε ένα δύσκολο ματς. Χωρίς να θέλω να επέμβω στα εσωτερικά της ομάδας του Δικέα, πιστεύω ότι θέλει υπομονή. Η Α1 είναι δύσκολη κατηγορία. Είναι οργανωμένο σωματείο και στο τέλος θα δικαιωθούν οι προσπάθειες τους. Θα μπορούσαμε να θέσουμε σαν δικαιολογία την αλλαγή της έδρας, αλλά οι μεγάλες ομάδες βρίσκουν τρόπο αυτά να τα ξεπερνάνε».

Ο τεχνικός του ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΝ Θόδωρος Γκίνης επεσήμανε: «Πρέπει αύριο να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε κόντρα στον Δούκα. Η ήττα μας το Σάββατο ήταν καθαρά θέμα αυτοσυγκέντρωσης. Όλα τα παιχνίδια έχουν ομοιότητες μεταξύ τους, όλα είναι ντέρμπι. Είναι κυρίως θέμα ημέρας. Σίγουρα κάθε παιχνίδι που περνάει είναι μια εμπειρία για εμάς σαν νεοφώτιστη ομάδα».

Εννιά σερί νίκες ο Διομήδης

Στη Νέα Κίο ο πρωτοπόρος και αήττητος Διομήδης με στόχο το «6 στα 6» υποδέχεται τον Δούκα, έχοντας την συντριπτική παράδοση υπέρ του. Ο Διομήδης Άργους μετράει εννιά συνεχόμενες νίκες (έξι στην Αργολίδα και τρεις στο Δαϊς) κόντρα στην ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» σε όλες τις διοργανώσεις από το 2011.

«Το παιχνίδι με τον Δούκα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Σε ένα μικρό διάστημα έχουμε τρία παιχνίδια πολύ επικίνδυνα και μάλιστα τα δύο εκτός έδρας. Θα πρέπει να εμφανιστούμε 100% συγκεντρωμένοι μέσα στο γήπεδο και να επιβάλουμε τον ρυθμό μας, καθώς ο Δούκας αποτελείται κυρίως από νεαρά παιδιά που παίζουν με πάθος και αυθορμητισμό και δεν έχουν να χάσουν κάτι. Θέλουμε το γήπεδο να γεμίσει και να έχουμε τον εκπληκτικό κόσμο μας στο πλευρό μας για να φτάσουμε όλοι μαζί σε μια ακόμα σημαντική νίκη», σχολίασε ο δεξιός ίντερ του Διομήδη Άκης Κυπραίος.

Τον πρώτο λόγο Ποσειδώνας και ΑΕΚ
Ενδιαφέρον παιχνίδι θα γίνει στο Λουτράκι με τον Ποσειδώνα να υποδέχεται τον Φοίβο Συκεών. Οι γηπεδούχοι αρχίζουν να βρίσκουν ρυθμό, ενώ οι φιλοξενούμενοι καλούνται να σταθούν όρθιοι σε μία δύσκολη έδρα και να ανακάμψουν μετά από δύο σερί ήττες.

Τέλος η ΑΕΚ είναι το μεγάλο φαβορί κόντρα στην ΓΣ Δράμα στο κλειστό της πολιτείας. Η «Ένωση» είναι σε φόρμα, όντας αήττητη 4 αγωνιστικές.