Πέρασε νικηφόρα από την ΧΑΝΘ ο Φίλιππος - Επεισοδιακό το ματς

hanth filippos2

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα του Φιλίππου από την ΧΑΝΘ. Σε ένα επειδοσιακό ματς με κόκκινες κάρτες, ο Φίλιππος στάθηκε όρθιος και επικράτησε με 18-19. Το ματς κρίθηκε στο φινάλε. Ο Φίλιππος προηγήθηκε με 17-19, όμως η ΧΑΝΘ μείωσε. Οι Βεροιώτες έχασαν την επίθεση αλλά έβγαλαν άμυνα και στα 12 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ο Χρήστος Τζουβάρας πήρε τάιμ άουτ. Μετά το τάιμ ο Φίλιππος έκανε λάθος πάσα αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκε η ΧΑΝΘ κι έμεινε το 18-19.  

Αγωνιστικά, ο Φίλιππος είχε τον έλεγχο σε όλο το ματς. Με πολύ καλή άμυνα κράτησε χαμηλά στο σκορ την ΧΑΝΘ όμως αυτό δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί και να ξεφύγει στο σκορ και το ματς ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος ντέρμπι. Οι Βεροιώτες είχαν πρόβλημα στην περιφέρεια με την απουσία του Δεληγιάννη και επηρεάστηκαν σημαντικά από την σκληρή άμυνα της ΧΑΝΘ.

Η ΧΑΝΘ ήταν πάντα σε απόσταση απειλής και το έκανε πράξη μετά το 50΄ όταν προηγήθηκε για πρώτη φορά με 16-15 στο 52' και λίγο αργότερα με 17-16. Ο Δ. Μπαντής με δύο προσωπικά του γκολ μετέτρεψε το 17-17 σε 17-19, αλλά η ΧΑΝΘ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Μείωσε αρχικά σε 19-18 και πήρε στα τελευταία 30 ΄΄ δύο φορές την μπάλα αλλά τα σουτ του Κόντη δεν βρήκαν στόχο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία 2΄΄ οι ομάδες τα έπαιξαν ο μεν γηπεδούχος με 4 παίκτες γηπέδου (με φανέλα) και ο φιλοξενούμενος με 2, αφού το παιχνίδι έγινε στο φινάλε επεισοδιακό. Η ΧΑΝΘ πήρε μπάλα στα 8'' και στον αιφνιδιασμό που επιχείρησε αποβλήθηκε ο Στήβ Παπαδόπουλος ανακόπτοντας τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο της ΧΑΝΘ. Στο σημείο εκείνο οι διαιτητές μοίρασαν δίλεπτες και στους πάγκους αλλά στα 2΄΄ η ΧΑΝΘ δεν σκόραρε. Μαζί με την επιστροφή Μπαντή το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε και από την πρώτη συμμετοχή του Γρηγόρη Σανίκη, που έβγαλε όλο το 60 λεπτο.

Ο Φίλιππος έχασε και δύο παίκτες στο τέλος. Παπαδόπουλος και Δραγκόλας αποβλήθηκαν στο τέλος και τους κρατήθηκαν τα δελτία. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τον Φίλιππο να ελέγχει το ρυθμό και το σκορ για 50΄

Πεντάλεπτα: 0-2, 2-4, 2-5, 4-7, 5-8, 6-9 (ημ), 8-11, 11-12, 11-14, 13-14, 16-15, 18-19

Χ.Α.Ν.Θ. (Μάντζος) Λαγούδης, Ορφανουδάκης, Καφαντάρης 8, Σπυρόπουλος 1, Παπαδόπουλος Π, Κοκτσίδης, Δέσπος 4, Λάππας 1, Ναουμίδης 2, Κόντης, Μαυρόπουλος, Αργυρίου 2, Τζίνεβης, Τσαβδάρης, Τσαγκαράκης, Παπαδόπουλος Ν

Φίλιππος Βέροιας (Χρ. Τζουβάρας) Κωστακίδης, Ζλατάνος, Βραζάλιτσα 3, Αρβανιτίδης, Μιχαηλίδης, Δομπρής, Βασιάδης , Μπαντής 2, Αποστολίδης, Σανίκης 2, Δραγκόλας, Κορωνάς Θ., Ντόβας, Μάντζος 3, Ζευγαρόπουλος 1, Παπαδόπουλος 8

Διαιτητές: Νάσκος, Χαρίτσος

Δίλεπτα: 6-4

Κόκκινες: Παπαδόπουλος (59. 58΄΄), Δραγκόλας (60. 00΄΄). Κρατήθηκαν δελτία. Ο Παπαδόπουλος για αντιαθλητικό μαρκάρισμα και ο Δραγκόλας για αντιαθλητική συμπεριφορά (χαστούκισε αντίπαλο μετά τη λήξη)

Πέναλτι: 2/1-2/1