Κομβικό ματς και με ιδιαιτερότητες το Φίλιππος - ΠΑΟΚ

Κομβικό ματς για τον Φίλιππο είναι το Σαββατιάκο κόντρα στον ΠΑΟΚ (6μμ, Μακροχώρι). Οι Βεροιώτες που είναι μόλις δυο βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ, έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν και να μπουν στην διεκδίκηση μιας θέση στην πρώτη τετράδα.

Εκτός από το βαθμολογικό ενδιαφέρον, το παιχνίδι έχει άλλες δυο ιδιαιτερότητες. Η μια διαφορά έχει σχέση με τα πρόσωπα. Απέναντι στους "ερυθρόλευκους" τα τεθούν παίκτες που πέρσι τα σήκωσαν όλα με την κόκκινη φανέλα (Σανίκης, Μπαντής, Βεσελίνοβιτς, Μαστορογιάννης). Η άλλη αφορά το κύπελλο. Οι δυο αντίπαλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι σε μία εβδομάδα, στον ημιτελικό του 15ου Final Four του Κυπέλλου Ανδρών στην Κοζάνη.

Μιλώντας για το ματς του Σαββάτου, ο περιφερειακός των Βεροιωτών Μπάμπης Δομπρής είπε: «Και οι δύο ομάδες είναι σε καλή κατάσταση. Εμείς έχουμε καλά αποτελέσματα στον Β΄ γύρο, αλλά και ο ΠΑΟΚ έχει βρει τα πατήματα του. Φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ, λόγω βαθμολογικής θέσης και βάθος πάγκου. Θα παίξουμε και την άλλη εβδομάδα για το κύπελλο, αλλά τα δύο παιχνίδια θα είναι διαφορετικά, όπως διαφορετικός είναι και ο ΠΑΟΚ σε σχέση με τον Α’ γύρο. Οι αντίπαλοι έχουν περισσότερες επιλογές στην επίθεση, ενώ εμείς θα στηριχτούμε στην άμυνα μας»

Από την πλευρά του ο αριστερός ίντερ του ΠΑΟΚ Απόστολος Παλάσκας σχολίασε: «Για εμάς το παιχνίδι είναι κομβικό. Δεν υπάρχει περιθώριο για απώλεια. Πρώτα απ’ όλα σκεφτόμαστε αυτό το ματς και όχι του κυπέλλου. Ο Φίλιππος είχε κάνει καλή εμφάνιση στον Α΄ γύρο και μας κέρδισε στη Θεσσαλονίκη. Πιστεύω είναι κάτι που θα λειτουργήσει θετικά για εμάς, ώστε να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι για 60 λεπτά και να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβεί».