Φίλιππος: Ο ενθουσιασμός, το γεμάτο γήπεδο και οι αδυναμίες στο παιχνίδι του (σχόλια & φωτορεπορτάζ)

filippos poseidonas6

Δυο είναι τα αξιοσημείωτα στοιχεία στην πρεμιέρα του Φιλίππου. Το πρώτο είναι ότι η ομάδα έπαιξε σε γεμάτο γήπεδο. Ο ενθουσιασμός επέστρεψε στους φίλους της ομάδας μετά τις καλοκαιρινές μεταγραφές. Το άλλο είναι ότι το ξεκίνημα ήταν νικηφόρο παρά τις χτυπητές αδυναμίες που έδειξαν οι Βεροιώτες στο πρώτο τους παιχνίδι.

Από τις κερκίδες παρακολούθησε το ματς ο ίντερ του Φιλίππου Γρηγόρης Σανίκης. Ο έμπειρος παίκτης εξακολουθεί να πονά στο ισχίο από το πέσιμο που έκανε όταν γλίστρησε πατώντας στα νερά που έπεφταν από την οροφή.

Μια σπουδαία πρωτοβουλία πήρε η διοίκηση του Φιλίππου στο ματς της πρεμιέρας. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρας ΑμΕΑ, στο ημίχρονο του ματς έπαιξαν μια ομάδα ΑμΕΑ και μια ομάδα από τα τμήματα υποδομής του Φιλίππου και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα της ομάδας. Στην ομάδα των ΑμΕΑ μοιράστηκαν και φανέλες του Φιλίππου.

Από την κερκίδα παρακολούθησε το ματς και από εκεί έδινε οδηγίες ο τεχνικός του Ποδειδώνα Λουτρακίου Νίκος Γραμματικός λόγω τιμωρίας. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Αθηναίος προπονητής εκνευρίστηκε με τα κενά που άφηναν οι παίκτες του στην άμυνα.

Από τα...ορεινά της Βεροιώτικης εξέδρας παρακολούθησε το ματς και ο πρώην προπονητής του Φιλίππου Κύρος Σαράφης παρέα με τον Αστέριο Φεύγα.

Για το τέλος αφήσαμε τις αδυναμίες που έδειξε στο πρώτο της παιχνίδι η ομάδα του Φιλίππου και λίγο έλειψε να της στερήσουν τη νίκη. Αυτό που διέκρινε κανείς ήταν το προβλέψιμο παιχνίδι της στην επίθεση. Η μπάλα σπάνια έφτανε στα εξτρέμ και σχεδόν ποτέ στον πίβοτ. Όλο το βάρος ήταν πάνω στους περιφερειακούς με αποτέλεσμα να γίνονται συχνά λάθη και να δέχεται η ομάδα εύκολα γκολ στις αντεπιθέσεις.

Επίσης, στην άμυνα χρειάζεται περισσότερο πάθος. Σε αυτόν τον τομέα παιχνιδιού κυρίαρχο ρόλο παίζει η θέληση του αθλητή και η ψυχή που καταθέτει και λιγότερο το ταλέντο. Αν οι παίκτες του Χρήστου Τζουβάρα προσπαθήσουν περισσότερο τότε η ομάδα θα ανέβει ένα σκαλοπάτι παραπάνω. Διαφορετικά θα κινδυνεύει από μέτριες ομάδες όπως ο Ποσειδώνας. Ο τενχικός της ομάδας Χρήστος Τζουβάρας υποστήριξε ότι σε 3-4 αγωνιστικές η ομάδα θα βρει τον ρυθμό της. Ας περιμένουμε...