Νικηφόρο πέρασμα του Φιλίππου από την Κυψέλη

Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα του Φιλίππου στο νέο πρωτάθλημα. Στην πρεμιέρα επικράτησε με 19-24 του Πανελληνίου και έκανε ξεκίνημα με το...δεξί. Ο Φίλιππος έλεγξε το ματς μετά το πρώτο εικοσάλεπτο και παρά τις προσπάθειες του Πανελληνίου να επιστρέψει, διατήρησε το πάνω χέρι μέχρι το φινάλε.

Στο πρώτο μέρος, μετά από ένα αμφίρροπο 20λεπτο με χαμηλό σκορ, ο Φίλιππος πήρε τον έλεγχο στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους. Συνεχίζοντας την αποτελεσματική του άμυνα κι έχοντας τον Ζλατάνο σε μεγάλη μέρα, βρήκε τις λύσεις στο σκοράρισμα και ξέφυγε με 7-12 στο 25’ και έκλεισε το ημίχρονο με 9-12.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Φίλιππος παρέμεινε σφιχτός πίσω και είχε ευκαιρίες στην επίθεση να διευρύνει την διαφορά του. Όμως έμεινε για ένα πεντάλεπτο χωρίς τέρμα και πέρασε με γκολ του Βραζάλιτσα 10-14 στο 36’. Ο Πανελλήνιος όμως αντέδρασε γρήγορα και μείωσε σε 13-14.

Ο Φίλιππος διατήρησε τον έλεγχο, παρά την πίεση, και προηγήθηκε ξανά με 14-17.

Παρά τις προσπάθειες του Πανελληνίου να επιστρέψει στο ματς, ο Φίλιππος είχε την τρόπο να κρατά το πάνω χέρι και να ξεφεύγει εκ νέου στο σκορ.

Στο 56’ ο Φίλιππος έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει με τέσσερα γκολ (18-21) αστοχώντας σε πέναλτι και ο Πανελλήνιος μείωσε σε 19-21.

Στο τελευταίο τρίλεπτο οι Βεροιώτες έμειναν ψύχραιμοι και με σερί 0-3 πέρασαν με 19-24 σκορ που ήταν και το τελικό.

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι τερματοφύλακες Παπαδόπουλος και Ζλατάνος, οι οποίοι είχαν από 12 επεμβάσεις.

Για τους φιλοξενούμενους δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Ράχιμιτς, λόγω τραυματισμού.

ΠΓΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Τζανακάκης, Παπαπούλιος 4, Κρητικός 6, Κωστούλας, Ασβεστάς, Μάτοβιτς 2, Χειβιδόπουλος 2, Βλαχοθανάσης, Τσακουρίδης 1, Στούμπης, Παπαδόπουλος, Σαμαράς, Χελιώτης, Χαντέλης 2, Τσάτσας, Ζαχάρης 2.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Αρβανιτίδης, Νικολαϊδης 2, Ζλατάνος, Μιχαηλίδης 1, Ράχιμιτς, Δομπρής 4, Ψωμιάδης, Χαραλαμπίδης, Κόντης 3, Τριανταφυλλίδης 1, Μπουκοβίνας, Δραγκόλας 1, Κωστακίδης 4, Αποστολίδης 2, Βραζάλιτσα 3, Παπαδόπουλος 3.

Διαιτητές: Συρεπίσιος- Μερτινιάν, Παρατηρητής: Κυριακούλιας

Δίλεπτα: 1-2, πέναλτι: 1/1-1/2