Έχασε στο Άργος ο Φίλιππος - Μπαίνει ως δεύτερος στα πλέι οφ

Στην δεύτερη θέση θα περιοριστεί στην κανονική περίοδο ο Φίλιππος. Οι βεροιώτες έχασαν στο Άργος με 28-24 και βρίσκονται πέντε βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Διομήδη, μια αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής περιόδου. Αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, εγκλώβισαν τον Φίλιππο, είχαν όμορφες συνεργασίες στην επίθεση και μετά το πρώτο τέταρτο, ξέφυγαν στο σκορ και συντήρησαν το προβάδισμά τους. Ο Φίλιππος είχε πολλά προβλήματα στην άμυνα στο πρώτο μέρος ενώ στο δεύτερο ημίχρονο αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες στην πιεστική άμυνα των αντιπάλων του.

Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλό για τον Φίλιππο. Δεν έπαιξε άμυνα και όταν η επίθεσή του «κόλλησε» έχασε την επαφή με το σκορ. Στο πρώτο τέταρτο, οι άμυνες των δυο ομάδων ήταν «χάρτινες» και το παιχνίδι κύλησε γκολ – γκολ. Μετά το τέταρτο, ο Φίλιππος έχασε τρία σουτ με καλές προϋποθέσεις και στον αντίποδα δέχθηκε τρία τέρματα και βρέθηκε πίσω με 12-9 στο 19'. Εκεί ήρθε και δίλεπτο του Ανανιάδη και τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα. Η Βεροιώτικη επίθεση κόλλησε (ρόλο σε αυτό έπαιξε και η βελτίωση της αμυντικής συμπεριφορά του Διομήδη), η άμυνα δεν σταματούσε τίποτα και το σκορ έγινε 15-9 στο 22'. Κάπου εκεί, οι Βεροιώτες άρχισαν να βρίσκουν λύσεις στην επίθεση, κράτησαν την διαφορά στο σκορ στα πέντε γκολ και με τέρμα του Σανίκη στην εκπνοή μείωσαν σε 16-12.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε κάτι. Ο Διομήδης διατήρησε τον έλεγχο και συντήρησε την διαφορά στο σκορ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 18-12 στο 32' και επανέφεραν την διαφορά στα έξι γκολ. Με την διαφορά στα έξι, ο Φίλιππος βρέθηκε με δυο παίκτες παραπάνω στο γήπεδο στο 38' αλλά το αριθμητικό πλεονέκτημα πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο 42' ο Φίλιππος μείωσε προσωρινά με τον Μπαντή σε 21-17' αλλά η αντίδραση του δεν είχε διάρκεια. Με καλές άμυνες ο Διομήδης βρήκε την δυνατότητα να ξεφύγει ξανά και προηγήθηκε με 24-17 στο 47'.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Φίλιππος προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς. Με τον Βεσελίνοβιτς μείωσε σε 26-22 στο 56' και με τον Σανίκη 26-23 αλλά ο Διομήδης βρήκε λύση με τον Άντεγιτς. Ο Ανανιάδης μείωσε σε 27-24, ο Τσιλιμπάρης απόκρουσε στην άμυνα αλλά ο αιφνιδιασμός που επιχειρήθηκε από τον Φίλιππο σταμάτησε στην γρήγορη επιστροφή των γηπεδούχων. Ο Τσιλιμπάρης σταμάτησε τον Μυλωνά αλλά δυο λεπτά πριν το τέλος, ο Κοτανίδης απόκρουσε το σουτ του Καρυπίδη από τα έξι μέτρα και το 27-24 διατηρήθηκε. Ενάμισι λεπτό πριν το τέλος, ο Μυλωνάς έγραψε το 28-24 και έδωσε τέλος στην προσπάθεια του Φιλίππου να μπει στην διεκδίκηση του ματς.

Στο τελευταίο λεπτό ο Παπαδόπουλος έχασε πέναλτι και το 28-24 έμεινε μέχρι το τέλος.

Τα πεντάλεπτα: 3-3, 6-5, 9-9, 13-9, 16-11, 16-12 (ημχ.), 18-13, 21-16, 23-17, 24-18, 26-21, 28-24

ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Κοτανίδης, Μεγαλοοικονόμου 2, Καρκαλάτος, Κρεμαστιώτης 1, Πασσιάς 7, Κοροβέσης, Άντρεγιτς 3, Νικολίτσας, Ντάσεβιτς 2, Τουνγκελίδης, Σαμαράς 3, Μυλωνάς 6, Σειρεκίδης, Λοίζος, Δάσκαλος, Αδ. Παπαδόπουλος 4.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Αρβανιτίδης, Ζλατάνος, Μιχαηλίδης, Αποστολίδης, Ανανιάδης 2, Μπαντής 2, Δεληγιάννης, Σανίκης 5, Βουτσάς, Καρυπίδης 8, Κότσιφας, Δραγκόλας, Τσιλιμπάρης, Τριανταφυλλίδης 1, Παπαδόπουλος 3, Βεσελίνοβιτς 3.

Διαιτητές: Βήτας- Σκλαβενίτης, δίλεπτα: 5-5, πέναλτι: 3/4-4/5.