Ζωντανό στο διαδίκτυο την Κυριακή το Ευρωπαϊκό ΑΕΚ - Φίλιππος

filippos aek mastoras

Για 3η φορά στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ, δύο ελληνικές ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στα ευρωπαϊκά κύπελλα σε έναν «εμφύλιο» με φόντο την πρόκριση στους «16» του Τσάλεντζ Καπ. Μετά τις «μονομαχίες» του Διομήδη με την ΑΕΚ (EHF Cup) το 2012 και του ΓΑΣ Κιλκίς με τον ΑΣΕ Δούκα (Τσάλεντζ Καπ) το 2014 ήρθε η σειρά για το ζευγάρι ΑΕΚ- Φίλιππος Βέροιας.

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί σε live streaming από το κλειστό του Βύρωνα στην διεύθυνση http://websportstv.gr/index.php/livetv

Διαιτητές της συνάντησης θα είναι οι Λιντεμπάουμ και Λαρόν από το Ισραήλ με παρατηρητή τον Κύπριο Κυριάκο Καπλάνη

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν πριν μερικές εβδομάδες στο Μακροχώρι Βέροιας για την 6η αγωνιστική της Handball Premier με την ΑΕΚ να κερδίζει με 33-26.

Δώδεκα σερί νίκες η ΑΕΚ!

Απίστευτη παράδοση έχει «χτίσει» η «Ένωση» επί του Φιλίππου την τελευταία πενταετία, αφού μετράει 12 συνεχόμενες νίκες εντός και εκτός έδρας. Τελευταία νίκη του Φιλίππου ήταν στις 9 Οκτωβρίου 2010 με 34-28 από τότε η ΑΕΚ έχει κερδίσει τα πέντε ματς που έχουν γίνει στη Βέροια, τα έξι παιχνίδια που έχουν γίνει στην Αθήνα και τον ημιτελικό Κυπέλλου στα Χανιά το 2011.

Επίσης στην Αθήνα η ΑΕΚ έχει επικρατήσει του Φιλίππου και στα δύο ματς που έγιναν στο κλειστό του Βύρωνα με 27-26 (2010-2011) και 31-23 (2011-2012). Τελευταία νίκη των Βεροιωτών στην Αθήνα χρονολογείται από τις 23 Μαΐου 2009 για τα πλέι οφ της σεζόν 2008-2009 με 33-31 στο κλειστό του Ιωνικού ΝΦ.

Χωρίς Σανίκη, αμφίβολος ο Δημοσθένους
Για άλλο ένα παιχνίδι, 4ο συνεχόμενο, θα απουσιάσει από τον Φίλιππο ο «ηγέτης» Γρηγόρης Σανίκης, αφού δεν έχει ξεπεράσει 100% το πρόβλημα τραυματισμού από το δεύτερο παιχνίδι με την Κράσνονταρ στη Ρωσία. Το τεχνικό επιτελείο δεν θέλει να ρισκάρει την συμμετοχή του και οποιαδήποτε πιθανότητα υποτροπής, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Ο έμπειρος αριστερός ίντερ έμεινε στη Βέροια και όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει στην ενεργό δράση στον επαναληπτικό κόντρα στην ΑΕΚ, το ερχόμενο Σάββατο.
Από την πλευρά της ΑΕΚ πρόβλημα τραυματισμού (διάστρεμμα) αντιμετωπίσει ο σκληροτράχηλος πίβοτ Βασίλης Δημοσθένους που είναι αμφίβολος.

«Διαφορετικό παιχνίδι»
Ο προπονητής της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης είπε για το ματς: «Ξεκινάει το ευρωπαϊκό μας ταξίδι. Είναι ένα δύσκολο ζευγάρι. Θα είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από αυτό στη Βέροια. Πρέπει να διαχειριστείς το σκορ δύο αγώνων, ενώ θεωρώ πως και ο Φίλιππος θα παρουσιαστεί καλύτερος, θα έχει σίγουρα περισσότερα ...όπλα.
Η ΑΕΚ πάντα ενδιαφέρεται για την ευρωπαϊκή της πορεία, Θα προσπαθήσουμε με όσες δυνάμεις έχουμε να προχωρήσουμε στη διοργάνωση. Έχουμε αρκετά έντονες αγωνιστικά μεταπτώσεις. Σε αυτό παίζει ρόλο η απειρία αρκετών παικτών. Σαφώς θέλουμε δουλειά στον τομέα της διάρκειας, έχουμε ωστόσο και τις πολύ καλές μας ημέρες και πιστεύω αύριο να είναι μία από αυτές».

«Να σπάσουμε την κακή παράδοση»
Από την πλευρά του ο τεχνικός του Φιλίππου Κώστας Τούτσης είπε: «Είναι ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Είναι ευχάριστο ότι μία ελληνική ομάδα θα είναι σίγουρα στους «16» του Τσάλεντζ Καπ. Περιμένω ένα άλλο παιχνίδι σε σχέση με αυτό στη Βέροια. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές, δεν θεωρώ ότι μπορούμε να ξανακάνουμε τόσο κακό παιχνίδι, όπως τότε. Είχαμε χρόνο προσαρμογής χωρίς τον Σανίκη και είμαστε πιο έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις. Έχουμε βρει έναν καλό ρυθμό και έχουμε σταθεροποιήσει την απόδοση μας. Ότι και να γίνει αύριο, η πρόκριση θα κριθεί στη Βέροια. Υπό φυσιολογικές συνθήκες στα ευρωπαϊκά κύπελλα η ομάδα που έχει το δεύτερο ματς στην έδρα της έχει ένα 5% παραπάνω πιθανότητες πρόκρισης, αλλά αυτό κόντρα στην ΑΕΚ δεν ισχύει γιατί πρόκειται για ένα παιχνίδι μεταξύ ελληνικών ομάδων, ενώ είναι γνωστό ότι απέναντι μας έχει χτίσει καλή παράδοση. Στόχος μας είναι να σπάσουμε αυτή την κακή παράδοση και να κερδίσουμε και τα δύο ματς».