Το τρίτο ημίχρονο Φιλίππου – ΑΕΚ (φωτογραφίες και στιγμιότυπα)

Στο ΔΑΚ Δημήτριος Βικέλας κι όχι στο Φιλίππειο διεξήχθη η αναμέτρηση του Φιλίππου με την ΑΕΚ. Ο λόγος είναι ότι η αστυνομία θεωρεί ότι μπορεί να ελέγξει καλύτερα τους φιλοξενούμενους οπαδούς και το κυριότερο να μην τους βάλει μέσα στην πόλη. Για την ιστορία, οι φίλοι της Ένωσης που παρακολούθησαν την αναμέτρηση ήταν 50-60 και ήταν λιγότεροι από τους αστυνομικούς που ήταν στο γήπεδο για λόγους τάξης.

Το ματς με την ΑΕΚ ήταν το πρώτο τηλεοπτικό παιχνίδι του Φιλίππου (προηγήθηκε και το ματς στον ΔΙΚΕΑ αλλά εκείνο μεταδόθηκε μέσω ίντερνετ). Για τις ανάγκες της τηλεοπτικής μετάδοσης τοποθετήθηκε ο ειδικός τάπητος τάραφλεξ και αξίζει να πούμε ότι το προσωπικό της ΚΑΠΑ έκανε πολύ καλή δουλειά στην προετοιμασία του γηπέδου.

Ένας παλαίμαχος πλέον παίκτης του Φιλίππου ο Δημήτρης Τζιμούρτος ήταν ο σχολιαστής στην τηλεοπτική μετάδοση. Ο Τζιμούρτος το καλοκαίρι εγκατέλειψε την ενεργό δράση και την Γερμανία και επέστρεψε στην Βέροια.

Επίσημο ντεμπούτο με την φανέλα του Φιλίππου έκανε το Σάββατο ο Σάββας Καρυπίδης. Αν και δεν ήταν 100% έτοιμος, μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι.

Από την κερκίδα παρακολούθησαν το παιχνίδι ο Σανίκης, Ανανιάδης. Αμφότεροι επέστρεψαν τραυματίες από την Ρωσία και ακολουθούν ειδική αγωγή. Στην λίστα των τραυματιών μπήκε και το όνομα του Σταύρου Παπαδόπουλου. Ο Βεροιώτης εξτρέμ υπέστη θλάση στο ξεκίνημα του ματς και συνέχισε τραυματίας.

Σταθερά δίνει το παρών στα εντός έδρας παιχνίδια του Φιλίππου ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος. Έτσι και το Σάββατο ήταν κοντά στην ομάδα.

Εκπληκτική ήταν η παρουσία του κόσμου στο εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ. Χρόνια είχε να δημιουργηθεί τέτοια ατμόσφαιρα σε εντός έδρας ματς και η συμπαράστασή τους ήταν τεράστια, άσχετα αν οι παίκτες του Φιλίππου δεν την εκμεταλλεύτηκαν. Μαζί με τους φίλους του Φιλίππου ήταν και μερίδα των οργανωμένων φιλάθλων της Βέροιας που έδωσαν ρυθμό στην Βεροιώτικη κερκίδα.

Ιδιαίτερα αρνητική είναι η παράδοση που έχει δημιουργήσει κόντρα στην ΑΕΚ ο Φίλιππος. Από το 2010 και μετά χάνει συνέχεια από την Ένωση τόσο εντός όσο και εκτός. Επίσης, τα τελευταία χρόνια όσες φορές ο Φίλιππος κλήθηκε να αφήσει το Φιλίππειο για λόγους τάξης και να παίξει με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στο Μακροχώρι, έχασε σε όλα τα ματς.

Στους φίλους της ομάδας τους αφιέρωσαν οι παίκτες της ΑΕΚ τη νίκη τους στο φινάλε. Παίκτες και φίλαθλοι έγιναν ένα κουβάρι και πανηγύρισαν την επιτυχία. Κάποιοι μάλιστα ζήτησαν και φωτογραφήθηκαν με τους παίκτες της Ένωσης.