Την ΑΕΚ υποδέχεται το Σάββατο ο Φίλιππος - Δηλώσεις Τούτση, Μπαντή (βίντεο)

Με ένα μεγάλο ντέρμπι επιστρέψει στις εγχώριες αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Φίλιππος. Το Σάββατο το μεσημέρι, στις 3μμ, θα υποδεχθεί στο Μακροχώρι την ΑΕΚ σε ένα ματς που θα μεταδώσει ζωντανά η δημόσια τηλεόραση.

Αγωνιστικά, ο τεχνικός του Φιλίππου Κώστας Τούτσης έχει δυο σημαντικές απουσίες. Ο Γρηγόρης Σανίκης υπέστη στην Ρωσία θλάση στον προσαγωγό και ο Μπάμπης Ανανιάδης ρήξη συνδέσμου στον αστράγαλο. Αμφότεροι ακολουθούν πρόγραμμα αποθεραπείας και αναμένεται να επιστρέψουν μετά την διακοπή του πρωταθλήματος.

Μιλώντας για το ματς του Σαββάτου ο τεχνικός του Φιλίππου Κώστας Τούτσης δήλωσε: «Με την επιστροφή μας από την Ρωσία έχουμε να αντιμετωπίσουμε ζητήματα όπως οι απουσίες των Σανίκη, Ανανιάδη και προσπαθούμε να εντάξουμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς τον Καρυπίδη. Πιστεύω ότι ο Καρυπίδης αν χρειαστεί θα συνεισφέρει στο παιχνίδι. Μετά τα παιχνίδια της Ρωσίας η ομάδα είναι αρκετά κουρασμένη και φορτωμένη. Πιέσαμε λίγο την κατάσταση αλλά διαχειριστήκαμε τα πράγματα και κατά τρόπο τέτοιον ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν έτοιμη. Το παιχνίδι το Σάββατο είναι δύσκολο και κομβικό. Εμείς προερχόμαστε από μια μεγάλη πρόκριση ενώ αυτοί προέρχονται από μια κακή εμφάνιση και ήττα από την ΧΑΝΘ στην έδρα τους. Η ΑΕΚ παίζει το τελευταίο της χαρτί για να πλασαριστεί στις υψηλές θέσεις την βαθμολογίας πριν την διακοπή. Σε περίπτωση που χάσει θα μείνει πίσω. Εμείς πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτά που έχουμε δουλέψει μέχρι σήμερα, να βρούμε τις λύσεις σχετικά με τις απουσίες που έχουμε και με καλή ψυχολογία, διάθεση για παιχνίδι και συγκέντρωση να κατακτήσουμε την πέμπτη νίκη στο πρωτάθλημα». 

Σε ερώτηση για το αν η παράδοση που έχει δημιουργήσει η ΑΕΚ στην Βέροια τα τελευταία χρόνια επηρεάσει την εξέλιξη του παιχνιδιού, ο Κώστας Τούτσης απάντησε: «Πάντα τα παιχνίδια Φιλίππου – ΑΕΚ, ήταν ντέρμπι και στην Αθήνα και στην Βέροια και δύσκολα έβγαινε νικητής. Το ίδιο ίσως συμβεί και το Σάββατο. Βέβαια η παράδοση δεν δημιουργείται μόνη αλλά από μια σειρά παιχνιδιών και ίσως μας δείχνει κάτι. Θεωρώ όμως ότι είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ δεν έκανε κανένα καλό παιχνίδι, εκτός από το ματς της πρεμιέρας με τον ΠΑΟΚ, οι παίκτες κυμάνθηκαν σε μέτρια επίπεδα. Επειδή όμως έχει παίκτες με προσωπικότητα, κάποια στιγμή θα αντιδράσουν. Η αντίδραση αυτή ίσως συμβεί το Σάββατο και να δούμε μια ΑΕΚ διαφορετική. Το θέμα είναι να είμαστε εμείς συγκεντρωμένοι κι έτοιμοι και να ανταπεξέλθουμε σε οτιδήποτε μας παρουσιάσει ο αντίπαλος».

Συγκέντρωση και σοβαρότητα

Στην συγκέντρωση και την σοβαρότητα που θα δείξουν οι ομάδες θα κριθεί το ματς σύμφωνα με τον αρχηγό του Φιλίππου Δημήτρη Μπαντή. Στις δηλώσεις του σημείωσε: «Είναι το δεύτερο πιο δύσκολο παιχνίδι που δίνουμε. Είναι με μια ομάδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο, όπως κι εμείς. Ο Φίλιππος προέρχεται από μια μεγάλη επιτυχία μέσα στην Ρωσία. Έχουμε την κούραση, υπάρχουν και κάποιοι τραυματισμοί στην ομάδα. Ελπίζω να τα ξεπεράσουμε, να παίξουν τα παιδιά και να έρθει το θετικό αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα θα κριθεί στην σοβαρότητα που θα δείξει η κάθε ομάδα. Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί διότι προερχόμαστε από μια μεγάλη επιτυχία και συνήθως μένουμε εκεί. Πρέπει να αφήσουμε πίσω την επιτυχία της Ρωσίας, να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι».