Δύσκολη εκτός έδρας αποστολή του Φιλίππου με ΔΙΚΕΑ - Τι λένε Τούτσης, Παπαδόπουλος (video)

Την πέμπτη του νίκη στο πρωτάθλημα θα κυνηγήσει στο κλειστό της Νέας Ιωνίας κόντρα στον ΔΙΚΕΑ ο Φίλιππου την Τετάρτη, στις 3μμ. Η αναμέτρηση που θα ανοίξει την αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Handball Premier, θα μεταδοθεί σε live streaming από την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και το Sportshero.gr σε προσφορά των εκπαιδευτικού ομίλου Ξυνή.

Ο Φίλιππος είναι η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα με το απόλυτο των νικών (8 βαθμοί) και βρίσκεται στην κορυφή, ενώ από την άλλη ο ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ παρά το κακό ξεκίνημα, έχει καλύψει το χαμένο έδαφος και με 5 πόντους βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι διεξάγεται αύριο, λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του Φιλίππου το Σαββατοκύριακο απέναντι στην Κράσνονταρ. Για αυτό τον λόγο και η ομάδα της Ημαθίας θα διανυκτερεύσει στην Αθήνα και την Πέμπτη τα ξημερώματα θα αναχωρήσει για την Ρωσία, ώστε να δώσει εκεί τα δύο παιχνίδια για τον 2ο γύρο του Τσάλεντζ Καπ.

Αγωνιστικά προβλήματα για τους γηπεδούχους δεν υπάρχουν. Αντίθετα οι Βεροιώτες δεν θα έχουν στην διάθεση τους τον Καρυπίδη, ο οποίος βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του και αναμένεται να κάνει ντεμπούτο την ερχόμενη εβδομάδα κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ ο πλέι μέικερ Ηλίας Μάντζος αποχαιρέτησε τον Σύλλογο, καθώς θα μετακομίσει στην Κύπρο για επαγγελματικούς λόγους.

Η προϊστορία των δύο ομάδων είναι φτωχή, αφού υπάρχουν μόλις δύο καταγεγραμμένες αναμετρήσεις, αυτές που έγιναν πέρσι για το πρωτάθλημα. Στη Βέροια ο Φίλιππος νίκησε 30-25, ενώ στη Νέα Ιωνία ο ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ με 29-25.

Ο τεχνικός του Φιλίππου Κώστας Τούτσης σημείωσε για το ματς: «Στα εκτός έδρας παιχνίδια, με όλες τις ομάδες θα είναι δύσκολα. Πρέπει να παίξουμε συγκεντρωμένα και αυτά που μπορούμε ως ομάδα. Ο βαθμός δυσκολίας κόντρα στον ΔΙΚΕΑ είναι μεγάλος. Παίζουμε με μια ομάδα φιλόδοξη, με καλούς παίκτες και καλό προπονητή. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και αν παρουσιαστούμε με τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια ομάδα όταν κατεβαίνει στο γήπεδο, έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε».

Για το ματς μίλησε και ο Σταύρος Παπαδόπουλος: «Αυτό που πρέπει να προσέξουμε σε αυτό το παιχνίδι είναι η άμυνα γιατί αυτή ήταν που στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια μας έδωσε τη νίκη. Το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΔΙΚΕΑ είναι διαφορετικό. Πάμε σε μια ομάδα που έκανε πολλές μεταγραφές και έχει πολλές φιλοδοξίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε άγχος. Είμαστε μια ομάδα με έμπειρους παίκτες και πρέπει να εκμεταλλευτούμε την εμπειρία μας. Θα πρέπει να φέρουμε το παιχνίδι στην άμυνα μας για να έχουμε την ευκαιρία να σημειώσουμε εύκολα γκολ. Πιστεύω ότι αυτό θα το καταφέρουμε γιατί δουλεύουμε καθημερινά σκληρά στις προπονήσεις».

Ο πλέι μέικερ του ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ Αντώνης Λεωνίδας υπογράμμισε: «Ο Φίλιππος βάσει ρόστερ και αγωνιστικής κατάστασης αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα και εμείς αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Handball Premier πρέπει τέτοια παιχνίδια να τα κερδίζουμε. Θα είναι δύσκολο ματς και πιστεύω θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στη θέληση».