Η ΠΑΕ Βέροια παρουσίασε την ιατρική της ομάδα

Το ιατρικό της επιτελείο παρουσίασε η ΠΑΕ Βέροια. Συντονιστής της ιατρικής ομάδας θα είναι ο Γιώργος Μηνάς, ουρολόγος, ενώ μαζί του θα είναι ο Γιώργος Αβραμόπουλος, παθολόγος – γενικός γιατρός, ο Μάκης Ισσακίδης, χειρούργος, ο Νίκος Δήμου ορθοπεδικός, ο Βασίλης Τσίλης καρδιολόγος, η Δέσποινα Καρβουνά, οδοντίατρος  και ο Θανάσης Τόπης,

«Εδώ και αρκετό καιρό κάτι αλλάζει στην ΠΑΕ. Δεν θα αναφερθώ στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Μας ενδιαφέρει η διατροφή και η υγεία των αθλητών. Αν η αθλητές έχουν καλή υγεία θα έχουμε και λιγότερους τραυματισμούς. Έχουμε εκλεκτούς γιατρούς στο τμήμα, εύχομαι το ίδιο καλές μεταγραφές να κάνει και ο πρόεδρος. Μας ενδιαφέρει να γίνει καλή αρχή. Πριν η ομάδα ανέβει στα 3-5 Πηγάδια θα γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις» υπογράμμισε ο κ. Μηνάς.

Ο Γιώργος Αβραμόπουλος, παθολόγος – γενικός γιατρός θα είναι ο γιατρός της ομάδας (προπονήσεις, αγώνες, προετοιμασία). «Εύχομαι στην ομάδα να έχει μια καλή χρονιά. Θα βοηθήσω όσο καλύτερα μπορώ. Εύχομαι να είμαι όσο το δυνατόν λιγότερο…χρήσιμος» σημείωσε στον χαιρετισμό του.

Ο Μάκης Ισσακίδης, χειρούργος, δήλωσε: «Κάτι δείχνει να αλλάζει. Με την οργανωμένη ιατρική ομάδα εκτός από την αντιμετώπιση θα υπάρχει και η δυνατότητα της πρόληψης προβλημάτων. Ευχόμαστε να μην χρειαστεί να παρέμβουμε. Όταν χρειαστεί θα είμαστε εκεί για να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα ποδοσφαιριστών. Η συνεργασία των γιατρών με όλους τους υπόλοιπους είναι το πιο σημαντικό από όλα σε μια οργανωμένη ΠΑΕ».

Ο Νίκος Δήμου ορθοπεδικός, σημείωσε: «Λόγω πολλών υποχρεώσεων δεν μπορούσα να ακολουθήσω την ομάδα στις προπονήσεις και στα εκτός έδρας. Η συνεργασία μου τόσο με την διοίκηση όσο και με την εκάστοτε τεχνική ηγεσία ήταν άψογη. Υπήρξε όμως και προπονητής στην ομάδα που νόμιζε ότι ήξερε τα πάντα, δεν άκουγε την γνώμη μου και υπάρχει παίκτης που ακόμη και σήμερα έχει προβλήματα από τότε. Ο Κίκε Ερνάντεζ μου ζήτησε να κάνουμε τους παίκτες πελματογράφημα. Φαίνεται ότι κάτι αλλάζει. Σημαντικό είναι επίσης και η συνεργασία των φυσικοθεραπευτών με τους γιατρούς».

Η Δέσποινα Καρβουνά, οδοντίατρος (θα συνεργάζεται με την ΠΑΕ). «Τομέας μου είναι η στοματική υγιεινή. Η κακή στοματική υγεία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην καρδιά. Εύχομαι να πάει καλά η ομάδα».

Ο Θανάσης Τόπης, διατροφολόγος (ήδη επεξεργάζεται πρόγραμμα διατροφής για την προετοιμασία ενώ πριν την έναρξη της προετοιμασίας θα κάνει ενημέρωση στους παίκτες για θέματα διατροφής) υπογράμμισε:. «Σε συνεργασία με τους γιατρούς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Καλή χρονιά να έχουμε».

Έχοντας μεγάλη εμπειρία πάνω σε θέματα διατροφής για αθλητές και δημιουργία προγραμμάτων υψηλής διατροφικής αξίας προς επίτευξη υψηλών στόχων και επιδόσεων, πιστεύω ότι σε συνεργασία με τους υπολοίπους εκλεκτούς συναδέλφους του τιμ που έχει συσταθεί ως προς την ιατρική παρακολούθηση, θα μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και για τους αθλητές μας και για την αναβάθμιση του επιπέδου της ομάδας.

Η απόδοση ενός αθλητή και το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει σίγουρα επηρεάζεται πρώτα από τα γονίδια και μετά από την προπόνηση που κάνει καθημερινώς. Εν τούτοις, μια σωστή διατροφή με ορθές διατροφικές επιλογές μπορεί να μεγιστοποιήσει την απόδοση του τόσο στην προπόνηση όσο και στον αγώνα. Ένας αθλητής χρειάζεται ένα σχέδιο  καυσίμων  που   να περιλαμβάνει ένα  σωστό  ισοζύγιο  από  υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, λίπος, αρκετές βιταμίνες και μέταλλα και το σωστό ποσό υγρών».