Εντός έδρας ήττα για την Βέροια από τον Καραϊσκάκη (φωτογραφίες)

Εντός έδρας ήττα με 0-2 γνώρισε από την ΑΕ Καραϊσκάκης η Βέροια. Αν και το ματς ήταν ισορροπημένο, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο απειλητικοί επιθετικά και σε μια από τις προσπάθειές του εκμεταλλεύτηκαν μια λάθος απόκρουση της Βεροιώτικης άμυνας και σκόραραν. Η Βέροια πίεσε, έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά η μπάλα δεν της έκανε το χατίρι.

Το πρώτο μέρος ήταν σε γενικές γραμμές ισορροπημένο. Οι δυο ομάδες είχαν από μια μεγάλη ευκαιρία ωστόσο οι τερματοφύλακές τους αποσόβησαν τον κίνδυνο.

Πρώτος έφτασε κοντά στο γκολ ο Καραϊσκάκης. Στο 13’ ο Λουκίνας βγήκε μόνος του απέναντι από τον Γιαγκιόζη, μετά από κάθετη πάσα, αλλά ο τερματοφύλακας της Βέροιας μπλόκαρε το πλασέ.

Η Βέροια έκανε την πρώτη της αξιόλογη τελική φάση στο 26’. Μετά από συνεργασία Λίταινα – Μπαστιάνου, ο τελευταίος πλάσαρε από κοντά στην κλειστή γωνία αλλά ο Μέλκα μπλόκαρε.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλες τρεις απειλές.

Στο 9’ ο Κυριάκης έκανε μια επικίνδυνη σέντρα σουτ, απομάκρυνε σε κόρνερ ο Λάσκαρης. Στο 22’ ο Λουκίνας με ατομική κούρσα μπήκε στην περιοχή της Βέροιας αλλά πριν εκτελέσει έπεσε στα πόδια του ο Δαμιανάκης και έδιωξε την μπάλα. Στο 43’ ο Γυφτοκώστας έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Δαμιανάκη και κατέληξε κόρνερ.

Η Βέροια ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με μια καλή ευκαιρία. Στο 47’ ο Μπαστιάνος μπήκε από αριστερά, έκανε την σέντρα αλλά ο Παπανίκου έδιωξε σε κόρνερ πριν η μπάλα φτάσει στον Ουνγιαλίδη που περίμενε να πλασάρει.

Ότι δεν έκαναν οι παίκτες της Βέροιας, το έκαναν οι φιλοξενούμενοι στο 53’. Ο Παπανίκου έκανε την σέντρα από δεξιά, η άμυνα της Βέροιας έκανε λάθος απόκρουση και ο Χούσας μόνος μέσα από την περιοχή έγραψε το 0-1.

Στο 60’ ο Ουνγιαλίδης έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Ρούνεϊ μόνος την κεφαλιά από την μικρή περιοχή αλλά η μπάλα στην αγκαλιά του Μέλκα.

Η Βέροια πίεσε στο τελευταίο ημίωρο για την ισοφάριση και ο Καραϊσκάκης βρήκε χώρους για «φαρμακερές» αντεπιθέσεις οι οποίες δεν είχαν καλές τελικές πάσες για να βγει παίκτης σε θέση εκτέλεσης.

Στο 83’ η Βέροια βρέθηκε κοντά στο γκολ. Σε φάση διαρκείας, ο Ρούνεϊ προσπάθησε με προβολή από τα δυο μέτρα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αλλά η προσπάθειά του ήταν χλιαρή και η μπάλα δεν πέρασε την γραμμή και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς.

Στην αντεπίθεση του Καραϊσκάκη, στο 84’ ο Κυριάκης σε άδειο τέρμα πλάσαρε άουτ.

Στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι πάλι με τον Χούσο έκαναν το 0-2. Ήταν ένα λάθος του Γιαγκόζη, ο Χούσος βρέθηκε σε θέση εκτέλεσης και με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Τζουβάρας, Τζιαμπάσης)

ΒΕΡΟΙΑ: (Χαραλαμπίδης) Γιαγκιόζης, Σουλιώτης, Καψάλης, Κοζάκης, Δαμιανάκης, Λάσκαρης, Μπλέτσας, Λίταινας, Μπαστιάνος, Ρούνεϊ, Ουνγιαλίδης.

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ: (Παπαβασιλείου) Μέλκα, Καραγιαννίδης, Θεολόγου, Παπανίκου, Τσιοντάκης (24’ Χούσος), Κόλινς (89’ Μουκίδης), Μακρής, Γυφτοκώστας, Μακρίδης, Λουκίνας (81’ Ευαγγέλου), Κυριάκης.

Αποτελέσματα 3ης αγωνιστικής

Κισσαμικός - Αχαρναϊκός 4-1
Παναχαϊκή - Εργοτέλης 2-1
Βέροια - ΑΕ Καραϊσκάκης 0-2
Άρης - Καλλιθέα 2-0
Σπάρτη - Απόλλων Λάρισας 2-0
Δόξα Δράμας - ΑΟ Τρίκαλα 0-0
Πανσερραϊκός - Απόλλων Πόντου 3-3
ΟΦΗ - Αιγινιακός 6-0
Αναγέννηση Καρδίτσας – Παναιγιάλειος 1-0

Η βαθμολογία:

  1. Άρης 9
  2. Παναχαϊκή 9
  3. Δόξα Δράμας 7
  4. Κισσαμικός 7
  5. ΟΦΗ 7
  6. ΑΕ Καραϊσκάκης 6
  7. Απόλλων Πόντου 5
  8. Παναιγιάλειος 4
  9. Σπάρτη 5
  10. Αν. Καρδίτσας 4
  11. Βέροια 3
  12. Εργοτέλης 2
  13. Καλλιθέα 1
  14. Πανσερραϊκός 1
  15. Τρίκαλα 1
  16. Απόλλων Λάρισας 0
  17. Αιγινιακός 0
  18. Αχαρναϊκός -24*
    *Στον Αχαρναϊκό έχει επιβληθεί ποινή -27 βαθμών για οφειλές σε παίκτες

* Λιγότερος ο κόσμος σε σχέση με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στην Καλαμαριά. Περίπου 150-200 φίλαθλοι παρακολούθησαν το ματς. Προφανώς η παρουσία του Καλαϊτζίδη στην πρεμιέρα αλλά και πολλών πρώην παικτών της Βέροιας λειτούργησε ως κίνητρο για κάποιους.

* Βασικός ξεκίνησε με τον Καραϊσκάκη ο Νικηφόρος Τσοντάκης. Θυμίζουμε ότι ο ποδοσφαιριστής είχε υπογράψει στην Βέροια αλλά επειδή δεν εγκρίθηκε το δελτίο του από την ΕΠΟ αφέθηκε ελεύθερος. Πάντως ο νεαρός ήταν άτυχος στο ματς. Σε ένα δυνατό μαρκάρισμα του Μπαστιάνου τραυματίστηκε και στο 24’ αντικαταστάθηκε.

{jlex}flickr:72157689174331624{/jlex}