Έχασε στα...σημεία από τον Απόλλωνα Πόντου η Βέροια (φωτογραφίες)

Την ήττα με 0-1 γνώρισε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από τον Απόλλωνα Πόντου η Βέροια. Η Βέροια πλήρωσε μια αδράνεια στην άμυνά της τρία λεπτά πριν το τέλος και δέχθηκε γκολ σε ένα ματς που έδειχνε ότι θα τελειώσει χωρίς νικητή. Οι Βεροιώτες ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, δημιούργησαν ευκαιρίες και δεν απειλήθηκαν καθόλου από τον Απόλλωνα. Στο δεύτερο μέρος κλείστηκαν αλλά δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τον "αναιμικό" Απόλλωνα. Το ματς κρίθηκε με γκολ του Καλογέρη στο τέλος.

Στο πρώτο ημίχρονο η Βέροια ήταν καλύτερη. Δημιούργησε ευκαιρίες, αμύνθηκε αποτελεσματικά απέναντι σε έναν Απόλλωνα που ξεκίνησε παθητικά και πήρε μέτρα στο γήπεδο μετά το ημίωρο.

Η Βέροια απείλησε μόλις στο 3’ με σέντρα σουτ του Ρούνεϊ που έδιωξε ο Καλογεράκης ενώ στο 13’ έκανε πάλι αισθητή την παρουσία της στην αντίπαλη περιοχή. Μετά από κόρνερ, ο Σουλιώτης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 18’ ο Αμαραντίδης ανέτρεψε τον Μπαστιάνο μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής αρνήθηκε να υποδείξει το πέναλτι. Στο 23’ ο Μπαστιάνος πάλι, έπιασε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Καλογεράκης μπλόκαρε.

Στο 39’ ο Μπαστιάνος εκτέλεσε απευθείας κόρνερ με πολύ φάλτσο αλλά ο Μπρίτο έδιωξε πάνω στην γραμμή.

Ο Απόλλωνας πάτησε με αξιώσεις περιοχή μόνο μια φορά. Στο 41’ η μπάλα στρώθηκε στον Βεργώνη, αλλά οι αμυντικοί της Βέροιας μπλόκαραν το σουτ.

Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλωνας πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 50’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για γκολ. Ο Καπίας έβγαλε μόνο τον Μπρίτο αλλά ο τερματοφύλακας της Βέροιας μπλόκαρε το πλασέ του τελευταίου.

Παρά την υπεροχή του Απόλλωνα, η Βέροια άγγιξε το γκολ στο 68’. Σε μια αντεπίθεση, ο Μπλέτσας έβγαλε μόνο τον Δόρη, ο τελευταίος είδε τον Καλογεράκη εκτός εστίας και προσπάθησε με ψηλοκρεμαστό σουτ να τον «κρεμάσει» αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 87’ ο Απόλλωνας έφτασε στο γκολ. Σε μια παράλληλη σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Καλογέρης στο δεύτερο δοκάρι την έστειλε στα δίχτυα.

Στις καθυστερήσεις, μετά από φάουλ του Μπαστιάνου, ο Σουλιώτης έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Διαιτητής: Τσέτσιλας (Στεφούλης, Μωϋσιάδης)

ΒΕΡΟΙΑ (Χαραλαμπίδης): Γιαγκιόζης, Κοζάκης, Σουλιώτης, Δαμιανάκης, Καψάλης, Λάσκαρης, Μπλέτσας (87’ Ζυγκερίδης), Λίταινας (73’ Νύκταρης), Μπαστιάνος, Βάλις (62’ Δόρης), Ρούνεϊ Βανκεβάι.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Καλαϊτζίδης): Καλογεράκης, Αμαραντίδης, Καπίας (56’ λ.τ. Καλογέρης), Σαμαράς, Γεωργιάδης, Συμελίδης, Ν' Λουντούλου, Καλαϊτζίδης, Βεργώνης, Χασομέρης, Μπρίτο (72’ Κυβελίδης).

* Αποδοκιμάστηκαν πριν την έναρξη του ματς, ο προπονητής του Απόλλωνα Δημήτρης Καλαϊτζίδης και ο Δημήτρης Αμαραντίδης. Αμφότεροι, έχουν καταθέσει εις βάρος της Βέροιας στην δικαιοσύνη στην υπόθεση που αφορούσε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Μάλιστα κάποια στιγμή η μητέρα του Αμαραντίδη, που βρισκόταν μέσα στους Βεροιώτες φιλάθλους αντέδρασε και απομακρύνθηκε από τους αστυνομικούς.

* Ο Καπίας στις αρχές του δευτέρου μέρους αποχώρησε τραυματίας και την θέση του πήρε ο Καλογέρης, ο οποίος αποδοκιμάστηκε για τον παραπάνω λόγο.

* Στο πέταλο που βλέπει στα παλιά σφαγεία κάθισαν οι φίλοι του Απόλλωνα. Περίπου 200-250 Θεσσαλονικείς ήρθαν στην Βέροια και υποστήριξαν την ομάδα τους.

* Στο 80’ είχαμε τραυματισμό παίκτη της Βέροιας, του Δόρη, στην περιοχή των γηπεδούχων. Οι παίκτες της Βέροιας προσπάθησαν να βγάλουν την μπάλα έξω για να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες αλλά αυτή χτύπησε σε πόδια και έμεινε εντός γηπέδου. Οι παίκτες του Απόλλωνα που έγιναν αποδέκτες, προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν και αντί να τηρήσουν φερ πλέι, προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρία στην εστία της Βέροιας. Αυτό προκάλεσε μια μικρή ένταση όταν τελείωσε η φάση.

{jlex}flickr:72157688538222954{/jlex}