Με ήττα στην Ξάνθη είπε το "αντίο" η Βέροια

Με ήττα στην Ξάνθη αποχαιρέτησε την χρονιά αλλά και την κατηγορία η Βέροια. Με σύνθεση ανάγκης, μετά την απόφαση αρκετών παικτών να μην αγωνιστούν, η "Βασίλισσα" ήττηθηκε με 3-0 σε ένα ματς που είχε εντελώς διαδιακστικό χαρακτήρα.

Η Ξάνθη προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο μέρος της Βέροιας και είχε και δοκάρι με σουτ εκτός περιοχής. Από την άλλη πλευρά, η Βέροια είχε μόνο μια καλή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μίλιεβιτς και δεν έδειξε ικανή να πάρει κάτι στα Πηγάδια.

Η Ξάνθη στην πρώτη καλή ευκαιρία, άνοιξε το σκορ στο 20’. Ο Λουσέρο έδωσε την κάθετη στον Γιουνές δεξιά στην περιοχή, αυτός με πλάτη στο τέρμα κατάφερε να "στρίψει" τον αντίπαλό του και να σουτάρει στην απέναντι γωνία, κάνοντας το 1-0

Στο 28’ η Βέροια είχε την ευκαιρία για την ισοφάριση! Ο Μίλιεβιτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ με το αριστερό αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 36’ η Ξάνθη είχε δοκάρι. Ο Γιουνές έπιασε ένα δυνατό σουτ από δεξιά κι εκτός περιοχής αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Σαφαρίκα.

Στο 45’ οι γηπεδούχοι έγραψαν το 2-0. Ο Μεχιά πήρε την μπάλα με φάουλ από τον Δόρη, χωρίς ο διαιτητής να δείξει κάτι, η μπάλα έφτασε στον Γιουνές, αυτός έστρωσε δεξιά και μπροστά στον Σολτάνι ο οποίος έγραψε το 2-0. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και οι φίλαθλοι κι οι παίκτες της Ξάνθης περίμεναν να καταλογιστεί αυτό το φάουλ και σταμάτησαν για λίγο το παιχνίδι.

Η Ξάνθη είχε μια καλή στιγμή στις αρχές του β' μέρους. Στο 51' ο Τριάδης εκτέλεσε το κόρνερ αλλά ο Γιουνές με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μακριά άουτ. 

Στο 71' ο Λάζιτς έκανε τη σέντρα από θέση δεξιά και ο Παπαστεριανός με προβολή με το σώμα έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 74' η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Σισοκό και ο Γιουνές εκτέλεσε εύστοχα και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στο 90'+2' η Ξάνθη είχε δοκάρι (οριζόντιο) με ωραίο σουτ του Τριάδη από την περιοχή κι ενώ ο Παπαστεριανός πήρε το «ριμπάουντ«, αλλά ξαφνιάστηκε και με κοντινή κεφαλιά δε βρήκε στόχο.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Ορφανίδης, Φλίσκας, Σβάρνας, Σιλά, Λουσέρο (67 Ντε Λούκας), Μεχία (67' Παπαστεργιανός), Σολτάνι, Βασιλακάκης (67' Λάζιτς), Τριάδης, Γιουνές

ΒΕΡΟΙΑ: Σαφαρίκας, Βασιλαντωνόπουλος, Σισοκό, Ράδης, Γκαέλ, Δόρης, Λινάρδος, Μίλιεβιτς, Νύκταρης (59' Ζυγκερίδης), Χάτζι (74' Ασίγκμπα) Κωνσταντινίδης (59' Μαυριάς)