Ντόστανιτς: "Πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε να σωθούν" - Ίβιτς: "Κερδίσαμε όπως έπρεπε"

Ο Ράτκο Ντόστανιτς στάθηκε στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ και στον τρόπο, με τον οποίο ηττήθηκε η Βέροια. Αναλυτικά όσα είπε:

"Συγχαρητήρια για τη νίκη του ΠΑΟΚ. Για εμάς ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, το ξέραμε από την αρχή ότι θα ήταν κι έγινε πιο δύσκολο γιατί είχαμε την ατυχία να δεχθούμε το πρώτο γκολ πολύ γρήγορα. Στο δεύτερο μέρος, αφού δεν δυσκολέψαμε τον αντίπαλο, προσπαθήσαμε να κοντρολάρουμε το παιχνίδι για να κερδίσουμε κάτι. Μας περιμένει πολύ δύσκολος δρόμος, πρώτα πρέπει να πιστέψουμε για να μπορέσουμε να σώσουμε την κατηγορία. Για αυτό και ήρθα σε αυτή την ομάδα. Υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες και ο στόχος είναι εφικτός, αρκεί να το πιστεύουν όλοι".

Για το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ: "Όταν στόχος σου είναι να μείνεις στην κατηγορία και τρως εύκολα γκολ, σίγουρα δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος. Δεν είναι ντροπή να ρίξεις την μπάλα στην κερκίδα, όταν παίζεις κόντρα σε μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Ούτε μπορούμε να παίξουμε αυτή τη στιγμή ωραίο ποδόσφαιρο και ούτε είναι ντροπή να διώξουμε την μπάλα στην κερκίδα. Δεν είναι ντροπή...".

Ο Ίβιτς

Ο Βλάνταν Ίβιτς έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του, τονίζοντας ότι μετά την απώλεια της Πέμπτης κόντρα στη Σάλκε κατάφερε να αντιδράσει όπως έπρεπε και να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται.

Αναλυτικά όλες οι δηλώσεις του Ίβιτς:

Για το σημερινό παιχνίδι και την αντίδραση του ΠΑΟΚ: Αντιδράσαμε καλά, κερδίσαμε ένα παιχνίδι στην έδρα μας όπως έπρεπε. Μετά το παιχνίδι εκείνο και τη στεναχώρια για το σκορ έπρεπε να επιστρέψουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα μέσα σε δύο μέρες, απέναντι σε μία ομάδα που παλεύει να σωθεί και μας πήρε δύο βαθμούς στον πρώτο γύρο. Δε μας τους πήρε τους βαθμούς η Βέροια βέβαια, αλλά τέλοσπάντων. Είναι καλό που επιστρέψαμε στις νίκες και πήραμε αυτό που θέλαμε.

Για την παρουσία των τριών μεταγραφικών αποκτημάτων του ΠΑΟΚ: Είναι πολύ σημαντικό ότι οι τρεις νέοι παίκτες που ήρθαν τον Γενάρη ξεκίνησαν και σιγά-σιγά θα μπαίνουν περισσότερο στην ομάδα. Πρέπει να διορθώσουμε αρκετά πράγματα. Να διορθώσουμε πράγματα στην αμυντική λειτουργία και πρέπει να το καταλάβουν και οι νέοι παίκτες που ήρθαν. Μιλάμε με αυτούς να διορθωθούν και θα συνεχίσουμε έτσι.

Για τη χρησιμοποίηση νεαρότερων ηλικιακά παικτών: Και ο Μαλεζάς και ο Γλύκος είχαν κάποιες ενοχλήσεις στο ημίχρονο και για αυτό παρότι δεν είναι κάτι σοβαρό, κάναμε τις αλλαγές. Δώσαμε την ευκαιρία και σε παιδιά που δεν είχαν παίξει ως τώρα στο πρωτάθλημα. Μπήκαν και είναι καλοί, δουλεύουν καθημερινά και είναι καλό για την ομάδα.

Για την αγωνιστική αξία του Σιαμπάνη: Γνωρίζω τον Σιαμπάνη. Έχει μέλλον. Είναι το 1999 γεννημένος. Είχε μία περίοδο που τον είχαν ανεβάσει πριν από όταν έπρεπε στην πρώτη ομάδα και έχει χάσει ένα κομμάτι που έπρεπε να έχει. Τον ανέβασαν τότε μόλις 15 χρονών. Έχει μέλλον και σιγά-σιγά παίρνει τη θέση του και είναι με τους άλλους δύο τερματοφύλακες στην ομάδα.

Για τη θέση που θα χρησιμοποιήσει τον Ουάρντα: Είναι παίκτης που παίζει και πίσω από τον επιθετικό και στα πλάγια. Είναι καλό να έχεις παίκτη που παίζει πολλές θέσεις. Ας προσαρμοστεί και να δούμε τα στοιχεία του, που ταιριάζει σε εμάς και θα αποφασίσουμε.

Για το γεγονός ότι Κάμπος και Πέλκας φόρεσαν το περιβραχιόνιο: Ο Κάμπος είναι ένας από τους αρχηγούς. Στην αλλαγή που κάναμε στους αρχηγούς έχουμε δύο Έλληνες και δύο ξένους. Πρώτος ο Γλύκος, ο Μαλεζάς, ο Κάμπος και ο Λέοβατς.

Για την επιλογή να αγωνιστεί ο Κίτσιου αριστερά στην άμυνα: Ο Κίτσιου έπαιξε στα αριστερά γιατί ο Λέοβατς είχε δηλωθεί να εκτίσει την τιμωρία του και δεν είχαμε άλλον αριστεροπόδαρο. Βάλαμε τον Κίτσιου που γνωρίζει τη θέση και έκανε όσα θέλαμε εμείς.

Για την ετοιμότητα του Πρίγιοβιτς: Ο Πρίγιοβιτς δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος. Χρειάζεται παιχνίδια. Χρειάζεται και αυτός και άλλοι παίκτες καθημερινές προπονήσεις χωρίς να έχει ενδιάμεσα παιχνίδια. Καλό είναι που όταν τον χρησιμοποιούμε κάνει τη δουλειά του. Είχε και σήμερα προσπάθειες στο χτίσιμο του παιχνιδιού, ήταν πιο θετικός σήμερα. Σε κάθε παιχνίδι βάζει παραπάνω πράγματα όσον αφορά και στο τακτικό κομμάτι.

Πηγή: www.paok24.gr