Άνετα με 4-1 την Ερμιονίδα η Βέροια

veria ermionida katidis

Εύκολη νίκη σημείωσε η Βέροια στο πρώτο ματς κυπέλλου στον όμιλο. Επικράτησε με 4-1 της Ερμιονίδας, σε ένα ματς που ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Οι παίκτες της Βέροιας ήταν ασταμάτητοι επιθετικά. Αμυντικά όμως η απόδοσή τους ήταν κακή και οι αντίπαλοι βρέθηκαν αρκετές φορές σε θέση για γκολ.

Στο πρώτο μέρος η Βέροια κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκε με 2-0. Επιθετικά, οι παίκτες της όποτε ήθελαν έφτασαν σε τελική προσπάθεια και εκτός από τα δυο γκολ δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες. Αμυντικά οι γηπεδούχοι δεν ήταν καλοί και είδαν τους αντιπάλους τους να φτάνουν 3-4 φορές σε θέση για γκολ.

Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Γεωργιάδης μετά από κάθετη πάσα του Παυλίδη, βρέθηκε μόνος απέναντι στον Πουρά αλλά πλάσαρε άουτ. Στο 7΄ήταν η σειρά του Μπαργκάν να βρεθεί σε θέση βολής μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά το σουτ πέρασε λίγο άουτ. Στο 14' πάλι ο Γεωργιάδης, μετά από ωραία συνεργασία, βρέθηκε μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα Πουρή αλλά σούταρε και πάλι άουτ.

Το σκορ άνοιξε στο 16'. Ο Ραούλ Μπράβο έκανε την σέντρα από αριστερά, πετάχτηκε στην αντίπαλη περιοχή ο Ντουμίτρου και με προβολή έγραψε το 1-0.

Η πρώτη τελική προσπάθεια της Ερμιονίδας καταγράφηκε στο 25'. Ο Λίτσης έκανε την σέντρα σουτ από αριστερά και ο Τζινάρ με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ. Αφού εκτελέστηκε το κόρνερ, ο Παβίσεβιτς πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 28' η Βέροια διπλασίασε τα τέρματα της. Σε μια γρήγορη αντεπίθεση, ο Μπαργκάν πάσαρε στα αριστερά στον Ντουμίτρου, αυτός μπήκε στην περιοχή και με πλασέ σημείωσε το 2-0.

Στο 35' η Ερμιονίδα απείλησε την Βέροια. Ο Συμελίδης εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία του Όστοϊτς, μπήκε στην περιοχή της Βέροιας αλλά ο Τζινάρ απόκρουσε σε κόρνερ. Στο 37' οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Παβίσεβιτς μπήκε μόνος στην περιοχή της Βέροιας από δεξιά αλλά άνοιξε την μπάλα κι έδωσε την ευκαιρία στον τερματοφύλακα της Βέροιας να μπλοκάρει πριν γίνει σουτ.

Στο 38' η Βέροια άγγιξε το 3-0. Ο Κατίδης έκανε το σουτ από το ύψος της αντίπαλης περιοχής όμως ο Πουρής απόκρουσε. Στο 40' ο Ραούλ Μπράβο έκανε την σέντρα από αριστερά, όμως ο Γεωργιάδης έκανε κακή εκτίμηση κι έχασε μια σίγουρη κεφαλιά από την μικρή περιοχή. Στο 41' ο Παυλίδης έκανε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στον Γεωργιάδη, έφτασε στον Ντουμίτρου ο οποίος έκανε ένα δύσκολο σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στις καθυστερήσεις, σε μια αντεπίθεση, μετά από συνεργασία Γεωργιάδη, Ντουμίτρου, ο Παυλίδης βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Πουρή αλλά σούταρε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, η Ερμιονίδα μπήκε πολύ επιθετικά, εκμεταλλεύτηκε τις αμυντικές αδυναμίες της Βέροιας και δημιούργησε απειλές. Στο 59' ο Σβόιτς εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία στην Βεροιώτικη άμυνα, έκανε την προβολή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 63' ο Συμελίδης έκανε την μπροστινή μπαλιά στον Στοϊμίροβιτς, ο Όστοϊτς απέτυχε να κόψει με τάκλιν, ο παίκτης της Ερμιονίδης μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Τζινάρ αλλά αντί για πέναλτι δόθηκε κίτρινη κάρτα για θέατρο. Στο 64' ήταν η σειρά του Συμελίδη να μπει μόνος στην περιοχή της Βέροιας, πέρασε και τον Τζινάρ, έκανε το σου από πλάγια αλλά ο Βέρτζος έδειξε με το κεφάλι πάνω στην γραμμή.

Στο 69' η Βέροια σημείωσε και τρίτο γκολ. Ο Κάμπορα πετάχτηκε στην πλάτη της αντίπαλη άμυνας, μπήκε μόνος στην περιοχή και έγραψε το 3-0.

Στο 72' οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-1. Ο Βλαχόπουλος μπήκε στην περιοχή της Βέροιας από δεξιά και με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζινάρ. Η Βέροια απάντησε στο 76'. Ο Γεωργιάδης πετάχτηκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και αφού πέρασε και τον Πουρή σημείωσε το 4-1.

Στις καθυστερήσεις, σουτ του Μπαρεγκάν, πέρασε λίγο άουτ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κιοτζένης (Χατζημωυσιάδης, Λάζαρης)

ΒΕΡΟΙΑ: Τζινάρ, Καταλά, Βέρτζος, Μπράβο, Μπαργκάν, Όστοϊτς, Ντουμίτρου (54' Κάμπορα), Παυλίδης (66' Καλτσάς), Γεωργιάδης, Κατίδης (55' Μπατιόν), Μπαλάφας.

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Πουρής, Παπανικολάου, Λίτσης (48' Μουσταφίδης), Ιασωνίδης, Τζάνης, Κιοσσές, Σβόιτς, Συμελίδης, Παβίσεβιτς (46' Στοϊμίροβιτς), Βλαχόπουλος, Καραδέμητρος (46' Τάπε).

* Στο άλλο ματς: Απόλλων Σμύρνης - Εργοτέλης 2-2