Έχασε την ευκαιρία κόντρα στην Λάρισα η Βέροια - Μπορούσε τη νίκη έμεινε στο 1-1

Μεγάλη ευκαιρία να ανακάμψει βαθμολογικά έχασε η Βέροια. σε ένα πολύ κρίσιμο ματς, παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Λάρισα προυσία των δυο υποψηφίων νέων αφεντικών της, των αδερφών Μπίκα και παρέμεινε κολλημένη στην προτελευταία θέση. Οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Η Λάρισα είχε τις ευκαιρίες στο πρώτο και προηγήθηκε με 0-1. Η Βέροια ισοφάρισε και είχε τις εύκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αγωνιστικά το ματς διεξήχθη κάτω από συνεχή βροχή και σε έναν βαρύ γήπεδο που δυσκόλεψε πολύ τις κινήσεις τους.

Στο πρώτο μέρος η Λάρισα ήταν πιο επικίνδυνη έφτανε πιο εύκολα σε φάση εκτέλεσης μέσα στην περιοχή της Βέροιας και με την εκπνοή του πρώτου μέρους προηγήθηκε με 0-1. Από την άλλη η Βέροια είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν βρήκε τρόπο να απειλήσει ουσιαστικά τον φιλοξενύμενο τερματοφύλακα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο ματς με επιθετικές διαθέσεις και στο 9' ωραίο πλασέ του Ικάουνιεκς μέσα από την περιοχή, στην απέναντι γωνία του Καντιμοίρη, πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Η Βέροιας προσπάθησε να απειλήσει στο 11' με μακρινό σουτ του Σαρπόγνκ, αλλά μπλόκαρε ο Θεοδορόπουλος.

Η Λάρισα συνέχισε να ψάχνει το γκολ και δημιούργησε μια σειρά από τελικές φάσεις στην περιοχή του Καντιμοίρη.

Στο 13' ο Αναστασόπουλος έκανε το σουτ από τη μικρή περιοχή, αλλά πρόλαβε και έβαλε την κόντρα Καλί και έδιωξε

Στο 19' σουτ του Ντέλετιτς από το ύψος της περιοχής έδιωξε σε κόρνερ ο Καντιμοίρης ενώ στο

21' μετά από φάουλ του Ντοντό, ο Ντέλετις πήρε το "ριμπάουντ" και έκανε ένα σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Καντιμοίρη.

Στο 27' ωραίο γύρισμα του Ικάουνιεκς μέσα στη μικρή περιοχή, ο Ρέντζας δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή μπροστά από την εστία της Βέροιας.

Η Βέροια είχε άλλη μια καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, εκτός από του σουτ του Σαρπόγκ. Στο 29' ατομική προσπάθεια του Βασιλαντωνόπουλου, το σουτ όμως μέσα από την περιοχή κατέληξε άουτ.

Οι φιλοξνούμενοι συνέχισαν να φτάνουν σε φάσεις εκτέλεσης και πριν το σφύριγμα του πρώτου μέρους απείλησαν άλλες δυο φορές.

Στο 40' ο Ντοντό, μετά από σέντρα του Αναστασόπουλου έκανε την κεφαλιά από κοντά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 45' μετά από σέντρα του Ρέντζα από δεξιά, και κακή απομάκρυνση των αμυντικών, ο Ντοντό γύρισε παράλληλα την μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή και ο Ικάουνιεκς με... τακουνάκι έγραψε το 0-1.

veria larissa 3

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αφού τόσο η κούραση του πρώτου μέρους όσο και ο βαρύς αγωνιστικός χώρος ήταν ανασταλτικοί παράγοντες στην προσπάθεια των παικτών.

Η Βέροια πήρε τον έλεγχο και πίεσε την Λάρισα χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να δημιουργήσει φάσεις εκτέλεσης μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Στο 55' ο Μίλιεβιτς βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην αντίπαλη περιοχή αλλά σούταρε άουτ.

Βλέποντας τις επιθετικές δυσκολίες, ο Θωμάς Γράφας έριξε στο ματς στο 65' τους Κάλβο, Τόμας αλλά η ισοφάριση που ήρθε αμέσως μετά προήλθε από απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Συγκεκριμένα, ο Σαρπόγκ με εκπληκτικό χτύπημα φάουλ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Θοδορόπουλου και έγραψε το 1-1.

Στο 80' η Βέροια βρέθηκε κοντά στο γκολ. Γύρισε μέσα στην περιοχή ο Μπαλάφας και σούταρε με το δεξί, αλλά ο Θεοδωρόπουλος απόκρουσε, αποτρέποντας το δεύτερο γκολ της Βέροιας.

Στο 83' η Βέροια έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Καπετάνος πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας της Λάρισας, βρέθηκε μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά ο Θεοδορόπουλος απόκρουσε σωτήρια.

Στο 85' ο Σαρπόγκ εκτέλεσε φάουλ αλλά ο Θεοδορόπουλος απόκρουσε δύσκολα.

Στο 90' ο Καπετάνος έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως ο Θεοδορόπουλος μπλόκαρε.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Κωστάρας, Δημητριάδης)

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Καλί, Άρσε (65' Τόμας), Λινάρδος, Μίλιεβιτς (65' Κάλβο), Καπετάνος, Σαρπόνγκ

ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Μονιάκης, Γκόλιας, Φάρκας, Ρέντζας, Μασαλέσα, Φατιόν (73' Κάπος), Αναστασόπουλος, Ντοντό (65' Γκαγιέχο), Ντέλετιτς, Ικάουνιεκς (87' Τικίτο)