Φιλί ζωής για την Βέροια - Ποδαρικό με νίκη επί του Λεβαδειακού

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν πέντε μήνες (24/9 κέρδισε τον Πανιώνιο) για γευτεί την χαρά της δεύτερης νίκης της η Βέροια. Στο πρώτο ματς του 2017, επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού  και να λάβει το "φιλί της ζωής στην μάχη παραμονής στην κατηγορία. Η Βέροια ήταν πιο ουσιαστική από τον αντίπαλο και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο με πολλά λάθη και λίγες καλές φάσεις αλλά η Βέροια ευτύχησε να σκοράρει και να προηγηθεί. Ένα σουτ του Μίλιεβιτς έξω από την περιοχή έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ και τους επέτρεψε να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα με 1-0.

Στο 35' Άρσε από αριστερά, έκανε το γύρισμα, ο Ουόν απομάκρυνε με το κεφάλι σε ένα σημείο όπου βρέθηκε ο Μίλιεβιτς. Αυτός με καταπληκτικό σουτ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, έξω από την περιοχή και αριστερά.

veria levadiakos

Η Βέροια είχε άλλο ένα γκολ αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 37' ο Μίλιεβιτς έκανε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, πολύ δύσκολα έδιωξε στην αριστερή του γωνία ο Ναμάσκο, ο Καπετάνος πήρε το ριμπάουντ, αλλά ήταν οφσάιντ.

Οι γηπεδούχοι είχαν άλλη μια καλή στιγμή, στο 32'. Μετά από πλάγιο του Μαλόν, έδιωξε ο Τριποτσέρης, έκανε το σουτ στην κίνηση από τον Λινάρδο, η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

veria levadiakos4

Από την άλλη πλευρά, ο Λεβαδειακός είχε δυο μεγάλες ευκαιρίες στο 0-0. Στο 25' ο Μάντζιος βρέθηκε απέναντι στον Καντιμοίρη, έκανε το σουτ αλλά έδιωξε ο γκολκίπερ της Βέροιας. Στο 27' ο Γιακουμάκης έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή της Βέροιας από δεξιά, έκανε το σουτ, έδιωξε με το ένα χέρι σε κόρνερ ο Καντιμοίρης.

Μετά το 2-0 ο Λεβαδειακός προσπάθησε να ανέβει ψηλότερα αλλά η Βέροια δεν του επέτρεψε να κάνει το παινίδι του.

Στο 66' ο Λεβαδειακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει. Ο Γιακουμάκης πλάσαρε τον Καντιμοίρη μέσα από την περιοχή, από πάσα του Μάντζιου, έδιωξε ο Καντιμοίρης.

Στο 76' ο Λάτσι προσπάθησε έξω από την περιοχή και δεξιά να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα της Βέροιας αλλά έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ ο Καντιμοίρης. Στο 81' πάλι ο Καντιμοίρης είπε "όχι" στον Λεβαδειακό διώχνοντας με το πόδι σε κόρνερ κοντινό σουτ του Βασιλείου.

Διαιτητής: Γιαννουλάκης (Βλάσσης, Κοτσάνης)

ΒΕΡΟΙΑ (Γράφας): Καντιμοίρης, Βασιλαντωνόπουλος, Ασιγκμπά, Καλί, Μαλόν, Μπαλάφας, Άρτσε (88' Μελίσσης), Λινάρδος(90' Μαυριάς), Μίλιεβιτς (79' Τόμας), Σάρπονγκ, Καπετάνος.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Μεντί Τριποτσέρης (55' Βασιλείου), Ουόν, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί (69' Μαχαίρας), Καλτσάς, Καψάσκης (75' Λάτσι), Γιακουμάκης, Μάντζιος.