Γράφας: «Είχαμε σθένος και δικαιωθήκαμε» - Στραματσιόνι: «Σαν να χάσαμε»

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα αλλά και από την εμφάνιση της Βέροιας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο προπονητής της Θωμάς Γράφας. Στις δηλώσεις του είπε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς με έναν ποιοτικό αντίπαλο. Το παιχνίδι είχε δυο πρόσωπα. Στο πρώτο μέρος ήταν καλύτερος ο Παναθηναϊκός. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτεροι εμείς. Πήραμε έναν υπερπολύτιμο βαθμό ο οποίος έχει μεγάλη σημασία και βαθμολογικά και ψυχολογικά. Όταν παίρνεις βαθμούς από τόσο μεγάλες ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, έχει μεγάλη σημασία. Δεν είναι εύκολο να είσαι πίσω στο σκορ και να γίνεται κυρίαρχος. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, είχαν σθένος και δικαιώθηκαν. Πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το ματς, μας περιμένει δύσκολη συνέχεια».

Σε ερώτηση για το που οφείλεται η πολύ άσχημη εικόνα του πρώτου μέρους, ο κ. Γράφας απάντησε: «Μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο αυτό. Δεν ήταν η χειρότερη εμφάνιση της ομάδας, με τον Ολυμπιακό ήταν η χειρότερη της Βέροιας. Η εικόνα αυτή οφείλεται και στην ποιότητα του αντιπάλου. Ποιότητα όμως έχουμε και εμείς και το δείξαμε στο δεύτερο μέρος».

stramatsioni

Ο Στραματσιόνι

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Ανδρέα Στραματσιόνι, δεν μπορούσε να πιστέψει πώς έχασε η ομάδα του τη νίκη μέσα από τα χέρια της. Στις δηλώσεις του σημείωσε: «Είναι σαν να χάσαμε το ματς. Στα τελευταία 20 λεπτά δεν ξέρω γιατί σταματήσαμε να παίζουμε. Ίσως γιατί νομίσαμε ότι κερδίσαμε. Τιμωρηθήκαμε γι αυτό και είμαστε εμείς υπεύθυνοι».

Σε ερώτηση για την έλλειψη φρεσκάδας του ΠΑΟ στο β΄μέρος σχολίασε: «Μετά από ευρωπαϊκό ματς, υπήρχαν κίνδυνοι και γι αυτό τον λόγο άλλαξα πέντε παίκτες. Είχαμε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο με 6-7 ευκαιρίες να καθαρίσουμε το ματς. Στα τελευταία 20 λεπτά γυρίσαμε πίσω και όταν αυτό συμβαίνει μπορεί να έρθει η ισοφάριση».

Για το αν κινδυνεύει η θέση του στον πάγκο, σημείωσε: «Δεν νομίζω».

Για το αν είναι καθοριστική αυτή η απώλεια βαθμών. Είπε: «Είναι μεγάλη απώλεια, σαν να χάσαμε. Ήμασταν πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο με 6-7 ευκαιρίες να τελειώσουμε το παιχνίδι. Όταν δεν το κάνεις, μπορεί να έρθει ένα σουτ από πολύ μακριά και αυτό είναι δικό σου λάθος».

Για το πώς κρίνει το αποτέλεσμα, τόνισε: «Αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα. Χάσαμε όμως πολύ περισσότερες ευκαιρίες ενώ η Βέροια είχε το πρώτο σουτ στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Στιλ έκανε το λάθος».

Σε ερώτηση για το αν συνεχίζει να στηρίζει τον Στιλ, απάντησε: «Στηρίζω τους παίκτες μου, άσχετα τι τους είπα στα αποδυτήρια και μένει εκεί. Είναι μια κακή στιγμή για εμάς αλλά ο δρόμος είναι μακρύς».