Γράφας: "Δεν χάσαμε την συγκέντρωσή μας" - Ίβιτς: "Δεν είχαμε φρεσκάδα"

Ικανοποιημένος από τον βαθμό της ισοπαλίας ήταν ο προπονητής της Βέροιας Θωμάς Γράφας μετά το ματς. Στις δηλώσεις του σημείωσε: 

"Σήμερα είχαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια δυνατή ομάδα με καλή ψυχολογία. Τακτικά ήμασταν άριστοι, ειδικά στην άμυνα. Αν ήμασταν και πιο προσεκτικοί ίσως είχαμε πετύχει και κάτι παραπάνω. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήμαστε ευχαριστημένοι με τον βαθμό ισοπαλίας. Το ματς με τον ΠΑΟΚ αποτελεί παρελθόν και ετοιμαζόμαστε για το νέο παιχνίδι".

Σε ερώτηση για το τι ήταν αυτό που έδωσε στην Βέροια τον βαθμό είπε: "Η συγκέντρωση των παιδιών ήταν αυτή που μας έδωσε το θετικό αποτέλεσμα".

Για την μην χρησιμοποίηση του Σεσίνιο από την αρχή απάντησε: "Είμαι στην ομάδα τρεις μέρες. Την έχω παρακολουθήσει αλλά μετά το θετικό αποτέλεσμα της Νέας Σμύρνης δεν ήθελα να πειράξω κάτι. Είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου τι θα αλλάξω".

Για τον αγωνιστικό χώρο σημείωσε: "Θέλω το κεντρικό στάδιο να είναι σε άριστη κατάσταση και πρέπει να εκμεταλλευτούμε την διακοπή για να βελτιώσουμε το γήπεδο".

Για το αν νιώθει άγχος και πίεση σημείωσε: "Το άγχος είναι κάτι που πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό. Αλλιώς κάτσε σπίτι σου. Πίεση δεν νιώθεις αν πιστεύεις στις δυνάμεις σου. Δεν αλλάζει κάτι η φιλοσοφία και η δουλειά είναι η ίδια, το επίπεδο είναι διαφορετικό".

ivic

Ο Ίβιτς

Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε: "Δεν είχαμε φρεσκάδα που έπρεπε να έχουμε, αλλάξαμε κάποιους παίκτες. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, είχαμε ευκαιρίες, δεν βάλαμε γκολ. Σήμερα δεν κάναμε τόσες ευκαιρίες όσο τα προηγούμενα ματς. Θα μπορούσαμε να χάσουμε αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν πιο κοντά στη νίκη".

Στην Τσεχία ήμασταν ανώτεροι αλλά στο δεύτερο μέρος είχαμε πολλά προβλήματα. Σήμερα δεν ήταν ο ΠΑΟΚ που ήθελα εγώ. Θέλω να τρέχουμε. Βέβαια βάλαμε ένα γκολ αλλά ακυρώθηκε. Σε προηγούμενο ματς ήταν το πέναλτι. Δεν κερδίζουμε κάτι αν τιμωρηθεί ο διαιτητής. Αν είναι κοντά κοντά οι παίκτες, καταλαβαίνω το λάθος. Αν είναι 2 μέτρα πίσω ο παίκτης δεν το καταλαβαίνω".

Σε ερώτηση πώς είδε την Βέροια σημείωσε: "Η Βέροια πολύ καλή αμυντικά. Μπορεί να παίξει κόντρα επίθεση, γνωρίζαμε το παιχνίδι της αφού κάναμε κάποια φιλικά μαζί της. Υπήρχαν κάποια λεπτά στο δεύτερο μέρος που η Βέροια είχε τον έλεγχο αλλά είναι λογικό επειδή εμείς παίξαμε πριν λίγες ημέρες".

Για τις βαθμολογικές απώλειες σχολίασε: "Ξεκινήσαμε με -3 κι έχουμε δυο ισοπαλίες. Μας αφήνει πίσω το σημερινό αποτέλεσμα, Μόνο με την δουλειά θα μπορέσουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Κάνουμε προσπάθεια, κάνουμε ευκαιρίες, αυτό σημαίνει ότι η ομάδα λειτουργεί. Αν δεν ήταν επιθετικός ο ΠΑΟΚ θα σας έλεγα άλλα πράγματα".

Για τις αλλαγές στο σχήμα σημείωσε: «Γιατί υπήρχαν δύο παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα και όλοι οι παίκτες έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Οι υπόλοιποι δουλεύουν, κάνουν μεγάλη προσπάθεια. Πιστεύω ότι πρέπει να το κάνω αυτό και θα υπάρξουν και στη συνέχεια αλλαγές. Δε γίνεται να παίζουν οι ίδιοι τρία παιχνίδια την εβδομάδα. Εχουμε ρόστερ και αν και πόσες συμμετοχές θα πάρουν εξαρτάται από τους ίδιους. Βλέπω πως δουλεύουν στην προπόνηση. Και τι όρεξη έχουν για να μπουν στην ενδεκάδα».

Για τη χρησιμοποίηση του Κρέσπο στα δεξιά αντί του Μάτος σήμερα: «Ο Μάτος αισθάνθηκε κάποια ενόχληση μετά την Πέμπτη. Ηταν ρίσκο να τον βάλουμε σήμερα. Μεγάλο ρίσκο… Ο Κάνιας έπαιξε και την προηγούμενη φορά τρία συνεχόμενα παιχνίδια. Εχει έρθει τελευταίος στην προετοιμασία και πρέπει να τον προσέχουμε, να τον ξεκουράσουμε. Είμαι σίγουρος ότι η απόδοση του δεν ήταν ίδια όσο ήταν ξεκούραστος. Μπήκε ένας ξεκούραστος σήμερα στη θέση του, που δεν είχε παίξει και έκανε την προσπάθεια του».