Έχασε από την καλύτερη ΑΕΚ η Βέροια

Την ήττα με 0-2 γνώρισε από την ΑΕΚ η Βέροια. Οι φιοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, είχαν περισσότερες ευκαιρίες για γκολ και δίκαια πήραν τη νίκη απέναντι σε μια Βέροια που συνεχίζει να αναζητά την αγωνιστική της ταυτότητα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν στο πλάι τους και 3000 φίλους τους που δημιούργησαν συνθήκες εντός έδρας αγώνα.

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της. Η Βέροια εκτέθηκε πολλές φορές από την άμυνά της και έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες της ΑΕΚ πότε με προσπάθειες από τα πλάγια και πότε από τον άξονα να φτάσουν σε πολύ καλές φάσεις εκτέλεσης. Παρά τις φάσεις για γκολ της ΑΕΚ, το μοναδικό τέρμα του πρώτου μέρους ήρθε με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στο 2' ο Άρτσε έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Καπετάνο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, έκανε το γυριστό σουτ αλλά ο διαιτητής σταμάτησε την φάση δείχνοντας κοντρόλ με το χέρι.

Στο 8' ο Άρτσε έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 9' είχαμε την πρώτη καλή στιγμή της ΑΕΚ. Μετά από σέντρα που έγινε από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Μάνταλο, αυτός έκανε το σουτ αλλά η μπάλα χτύπησε στα πόδια του Μαλόν και απομακρύνθηκε.

Στο 13' η ΑΕΚ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Πατίτο "τρύπησε" την άμυνα της Βέροιας, έβγαλε μόνο τον Μάνταλο και αυτός από κοντά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Στην συνέχεια της φάσης η μπάλα ήρθε στον Αλμέιδα, αλλά η κεφαλιά του από κοντά πέρασε άουτ.

Στο 18' η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πολύ μακριά, ο Λόπεζ αιφνιδιάστηκε κι έκανε λάθος κίνηση πηγαίνοντας προς την αριστερή γωνία και η μπάλα κατευθύνθηκε στο κέντρο της εστίας και κατέληξε στα δίχτυα του.

Στο 28' η Βέροια άγγιξε την ισοφάριση. Ο Σαρπόνγκ εκτέλεσε κόρνερ, ο Ανέστης έκανε λάθος έξοδο, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Καπετάνο ο οποίος σούταρε αλλά πριν καταλήξει στα δίχτυα την απόκρουσε ο Μάνταλος.

Στο 31' ήταν η σειρά της ΑΕΚ να φτάσει κοντά στο γκολ. Μετά σέντρα που έγινε από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους, έφτασε στον Μπακασέτα ο οποίος σούταρε υπό πίεση πάνω από τα δοκάρια.

Στο 38' η Βέροια απείλησε. Ο Παπαδόπουλος έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Σαρπόνγκ πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 44' η ΑΕΚ βγήκε στην κόντρα, ο Πατίτο πέρασε την μπάλα στον Μπακασέτα, ο τελευταίος έκανε το σουτ αλλά ο Λόπεζ απόκρουσε και στην συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος η Βέροια μπήκε ορεξάτη και ανάγκασε τους παίκτες της ΑΕΚ να κάνουν αρκετά λάθη.

Στο 55' οι γηπεδούχοι απείλησαν μετά από όμορφο πέρασμα του Ναβαλόφσκι στον Καπετάνο ο οποίος δεν πρόλαβε να πλασάρει αφού βγήκε έγκαιρα ο Ανέστης.

Μετά το 55' η ΑΕΚ πήρε ξανά τον έλεγχο του αγώνα. Είχε την μπάλα στην κατοχή της δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ και πέτυχε ένα δεύερο τέρμα πριν το φινάλε.

Στο 59' προσπάθησε να φτάσει στο γκολ με σουτ του Βάργκας από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 62' η Βέροια βγήκε μπροστά, ο Παπαδόπουλος βρήκε χώρο έξω από την περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Στο 70' είχαμε μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Μπακασέτας έκανε ωραίο πλασέ από το ημικύκλιο, ο Λόπες όμως έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 75' πάλι η ΑΕΚ βρέθηκε σε θέση εκτέλεσης. Είχαμε σουτ του Βάργκας από την περιοχή, ο Βασιλαντωνόπουλος έβαλε την κόντρα και ο Λόπες μπλόκαρε.

Στο 83' ο Βάργκας εκτέλεσε το φάουλ, ο Λέσκοτ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 87' η ΑΕΚ σημείωσε το 0-2. Ο Μπακασέτας "πάτησε" με τακουνάκι στον Βάργκας, ο οποίος έκανε το σουτ, ο Λόπεθ απέκρουσε, όμως ο Βενεζουελάνος πήρε το... ριμπάουντ και με σουτ στην κίνηση διαμόρφωσε το 0-2.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος ((Δημητριάδης, Τζαφόλιας)

ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεζ, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Μαραγκός, Ναβαλόφσκι (82' Βίττι), Παπαστεργιανός, Άρτσε (72' Μίλιεβιτς), Παπαδόπουλος, Σαρπόνγκ (46' Κάλβο), Σισίνιο, Καπετάνος.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Λέσκοτ, Σιμόες (82' Λαμπρόπουλος), Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπακασέτας, Αλμέιδα (41' Βάργκας), Τσιγκρίνσκι, Πατίτο (64' Πλατέλας).