Superleague: Πρεμιέρα από την... 3η αγωνιστική

Άλλη μια πρωτοτυπία για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα της Super League, το οποίο τελικά θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο 10/11 Σεπτεμβρίου, με τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής (το παιχνίδι της Βέροιας στο Καραϊσκάκη την Κυριακή στις 8.30μμ).

Αφού πρώτα βρέθηκε λύση για το χρόνο έναρξης της Super League, για το διήμερο 10 και 11 του μήνα, το ερώτημα που έμενε αναπάντητο ήταν από ποια θα αρχίσει. Και τελικά, όπως έγινε γνωστό, πέρασε το αίτημα της NOVA, που ήθελε το πρωτάθλημα να αρχίσει από την 3η αγωνιστική. Σε αντίθεση με τη διοργανώτρια αρχή που πρότεινε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει με τους αγώνες της 1ης αγωνιστικής.

Όμως, οι ρήτρες που θα έπρεπε να πληρώσουν οι ομάδες, αν το πρωτάθλημα ξεκινούσε από την 1η αγωνιστική, επηρέασε και το τελικό αποτέλεσμα στην ψηφοφορία που διενεργήθηκε από τις ΠΑΕ.

Οι Ολυμπιακός, Αστέρας, Ατρόμητος, ΑΕΛ, Κέρκυρα, Πλατανιάς, Πανιώνιος, Ξάνθη, Λεβαδειακός ψήφισαν υπέρ της 3ης αγωνιστικής, ενώ οι ΑΕΚ, Βέροια, Ηρακλής, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα επιθυμούσαν να διεξαχθεί η 1η αγωνιστική. Η επιλογή του Παναθηναϊκού ήταν το λευκό.

Μετά την κλήρωση της 18ης Ιουλίου, η 3η αγωνιστική περιλαμβάνει τα παιχνίδια: Λάρισα-Ηρακλής, Κέρκυρα-Πλατανιάς, Ολυμπιακός-Βέροια, Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός, ΑΕΚ-Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος, Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός.

Πλέον απομένει η συνάντηση ανάμεσα στη Λίγκα και το συνδρομητικό κανάλι, προκειμένου να αποφασιστεί το ωρολόγιο και το τηλεοπτικό πρόγραμμα των αγώνων.

Όσον αφορά τις δύο πρώτες αγωνιστικές, οι υπάρχουσες σκέψεις για την 1η, είναι να διεξαχθεί στις 22 ή 28 Δεκεμβρίου και η 2η στις 4 Ιανουαρίου, οπότε και θα κλείσει ο πρώτος γύρος.