Βοσνιάδης: "Θα δώσουμε μάχη για την παραμονή"

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Βέροιας, Αλέκος Βοσνιάδης και αναφέρθηκε στους στόχους της Βέροιας, αλλά και στις αλλαγές που ενδέχεται να γίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακόμα, σχολίασε τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας του, αλλά και την εικόνα που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέκου Βοσνιάδη:

Για την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος: «Δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας, αλλά εννοείται ότι θα θέλαμε να είναι όλα στην ώρα τους και οι ομάδες να βρίσκονται στα γήπεδα. Είμαστε καινούρια ομάδα και αυτό μας δίνει λίγο χρόνο για να προετοιμαστούμε. Μακάρι να μην είχε τέτοια προβλήματα το ποδόσφαιρο, για να βλέπαμε γεμάτα γήπεδα και να υπήρχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον».

Για τις αλλαγές που ενδέχεται να γίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Αν δεν γίνει τώρα δεν θα γίνει ποτέ. Υπάρχει μεγάλη ένταση και αντιδράσεις. Είναι μεγάλα τα προβλήματα. Είναι μονόδρομος να αλλάξει εικόνα το ποδόσφαιρο, για να γίνει πιο ανταγωνιστικό. Δεν υπάρχει πιο κάτω για να πάμε. Πρέπει να δοθούν λύσεις για να παίζονται τα πάντα στο γήπεδο και να επιστρέψει ο κόσμος, βλέποντας κάτι καλό, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε αυτά που βλέπει. Ας υπάρχουν μεγάλες ομάδες, αλλά όταν δεν βρεθούν σε καλή μέρα πρέπει να υπάρξει και μια έκπληξη. Δεν είναι κακό. Μην αφαιρούμε το δικαίωμα σε κάποιες ομάδες να κάνουν την έκπληξη απέναντι στους μεγάλους. Μακάρι να μπορέσουμε να επανέλθουμε στον σωστό δρόμο».

Για τη μεταγραφική ενίσχυση της Βέροιας: «Φώναζε η ομάδα ότι θέλει ενίσχυση, υπήρχε διάθεση να ενισχυθεί η Βέροια και αποδείχθηκε αυτό με τις προσθήκες. Υπήρχαν προβλήματα, αλλά σιγά σιγά λύνονται και στόχος μας είναι να διαψεύσουμε αυτούς που στην αρχή έλεγαν ότι θα υποβιβαστούμε. Θα δώσουμε τις μάχες μας. Ο Ηρακλής μπορεί να διεκδικήσει καλύτερα πράγματα. Μακάρι να γίνει πρωτάθλημα που θα γίνεται μάχη για τον υποβιβασμό και όχι μόνο για τον τίτλο. Δεν πρέπει να γίνει αυτό που έλαβε χώρα πέρυσι. Αν μια ομάδα έχει σταθερή πορεία και μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα επειδή είναι καλύτερη, θα την χειροκροτήσουμε όλοι».

Για τα πρώτα δείγματα γραφής του ΠΑΟΚ: «Αυτό φαίνεται από τις κινήσεις που έκανε ο ΠΑΟΚ. Κινήθηκε πολύ νωρίς, ενώ μέχρι πέρυσι άλλοι ξεκινούσαν προετοιμασία και άλλοι έρχονταν τον Αύγουστο. Φέτος έχει καλύτερη εικόνα και φαίνεται αυτό. Μπήκαν όλα σε μια σειρά. Αν και είμαστε νωρίς ακόμα, φαίνονται κάποια πράγματα».

Για τις ομάδες που μπορούν να πετύχουν πράγματα στο πρωτάθλημα: «Ο Αστέρας Τρίπολης, ο Ατρόμητος και ο Πανιώνιος θα είναι ομάδες που θα διεκδικήσουν πράγματα. Μακάρι και οι υπόλοιπες να δώσουν τη μάχη τους. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει, μία είναι η κατεύθυνση».

Για το πότε θα είναι έτοιμη η Βέροια για να παρουσιάσει αυτά που μπορεί: «Εμείς πρέπει να διεκδικήσουμε αποτελέσματα, είτε είμαστε έτοιμοι, είτε όχι. Είμαστε καινούρια ομάδα, αλλά πρέπει να διεκδικήσουμε αποτελέσματα. Σαν εικόνα μπορούμε να βελτιωθούμε αργότερα, αλλά τα αποτελέσματα χρειάζονται. Ομάδες σαν τη Βέροια πρέπει να βρουν βαθμούς παντού για να πετύχουν τον στόχο τους».

Για τον Βασιλαντωνόπουλο της ΑΕΚ: «Έγινε μια συζήτηση, δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο. Είναι καλός ποδοσφαιριστής, είναι άλλο το μέγεθος της ΑΕΚ. Μπορεί να κάνει καλό πρωτάθλημα και να επιστρέψει στην ΑΕΚ. Η παρουσία του εκεί τον έκανε πιο έμπειρο. Έχει μέλλον, είναι εξαιρετικό παιδί. Δεν ξέρω αν θα συνεργαστούμε, θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Περιμένουμε και άλλον έναν ποδοσφαιριστή, χρειαζόμαστε παίκτη. Στις 10 Ιουλίου φαντάζαμε άδειοι σαν ρόστερ, ενώ τώρα είμαστε γεμάτοι. Έχουμε παιδιά που θα βοηθήσουν, αρκεί να έχουν υγεία».