Τσιώλης: «Ποδόσφαιρο αντάξιο της ιστορίας της Ξάνθης»

tsiolis

Ο νέος προπονητής της Skoda Ξάνθης, Σάκης Τσιώλης, μιλώντας στο Novasports.gr οριοθέτησε τους στόχους της σεζόν για την ακριτική ομάδα αναλύοντας και τις δυσκολίες της πρεμιέρας για την ομάδα του απέναντι στη Βέροια.

Η πρώτη αγωνιστική για την Ξάνθη περιλαμβάνει έξοδο στη Βέροια, με τον Έλληνα τεχνικό των φιλοξενούμενων να στέκεται στις δηλώσεις του στο Novasports.gr και στην περυσινή περιπέτεια παραμονής του συλλόγου, αλλά και στον στόχο της για τη φετινή περίοδο τον οποίο οριοθέτησε στο ελκυστικό ποδόσφαιρο που θ΄ αρέσει στον κόσμο.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

Για την έναρξη της Σούπερ Λιγκ: «Όλες οι ομάδες γνώριζαν την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος και προς αυτή την κατεύθυνση κινηθήκαμε κι εμείς αυτό το διάστημα. Καθυστερήσαμε δέκα ημέρες την προετοιμασία, μετά τα περυσινά γεγονότα και μπορώ να πω ότι οι παίκτες μου κάλυψαν με τη δουλειά τους την καθυστέρηση από τον αρχικό σχεδιασμό.

Για τη Βέροια: «Η αντίπαλός μας έκανε πέρυσι έναν πολύ καλό δεύτερο γύρο, παίζοντας ποδόσφαιρο γρήγορο με ταχύτητα χώρου. Ενισχύθηκε στις μεταγραφές και θα είναι μία δύσκολη Κυριακή για εμάς. Αισιοδοξούμε και πρώτη μας επιδίωξη είναι να σταθούμε στις δύο βασικές αξίες του ποδοσφαίρου. Να παίζουμε καλή άμυνα όταν ο αντίπαλος έχει την μπάλα κι όταν την έχουμε εμείς στην κατοχή μας να κοιτάζουμε την αξιοποίηση των αντεπιθέσεων ανάλογα με την κατάσταση του αντιπάλου. Δεν είμαστε στον καλύτερο ρυθμό και στον επιθυμητό βαθμό συνοχής. Όλες οι ομάδες τώρα φτιάχνονται. Ακόμη και οι κορυφαίες δεν είναι 100% έτοιμες».

Για τα αγωνιστικά προβλήματα ενόψει της πρεμιέρας: «Για τον Τριάδη γνωρίζαμε πώς τον πρώτο μήνα δεν θα τον είχαμε διαθέσιμο στην ομάδα. Είναι γνωστά τα προβλήματά μας. Το ζήτημα του Κάλβο είναι διαφορετικό, αφορά τον παίκτη και για την πρώτη αγωνιστική δεν τον υπολογίζουμε. Κάποιος άλλος τραυματισμός δεν προέκυψε».

Για τις μεταγραφές ως το τέλος της περιόδου ενίσχυσης των ομάδων: «Όσο υπάρχει περιθώριο ο κ. Πανόπουλος ψάχνεται για την ομάδα και θέλει να κάνει το καλύτερο δυνατό. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται πάντα. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας και θα έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να προοδεύσει η ομάδα».

Για τους στόχους της νέας σεζόν: «Σε πρώτη φάση δεν είμαστε σε πίεση και άγχος. Κατά διαστήματα η Ξάνθη έχει κάνει πολύ καλές σεζόν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς θέλουμε να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο: Συνδυαστικό, γρήγορο κι επιθετικό. Αντάξιο της ιστορίας, του κόσμου και το μεγαλομετόχου».