Σύστημα κινηματικής ανάλυσης ποδοσφαίρου με GPS απέκτησε η Νάουσα

Σύστημα κινηματικής ανάλυσης ποδοσφαίρου με GPS απέκτησε η ομάδα του Φ.Α.Σ. ΝΑΟΥΣΑ. Πρόκειται για μία αποδοτική μέθοδο αξιολόγησης αθλητικών παραμέτρων των ποδοσφαιριστών με την οποία καταγράφονται ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα ατομικής και ομαδικής τακτικής και ανάπτυξης της ομάδα στον αγώνα.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται ειδικά Τ-Shirts, GPS με ειδικό λογισμικό για computer. Τα δεδομένα που καταγράφονται κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι: η χιλιομετρική απόσταση που διανύει ο κάθε ποδοσφαιριστής, οι κινήσεις και οι θέσεις στο γήπεδο, η αλλαγή κατεύθυνσης, η επιτάχυνση-επιβράδυνση, η ταχύτητα των ποδοσφαιριστών, η απόσταση ανά ζώνη κ.ά. Όλα τα δεδομένα συγκεντρώνονται και αναλύονται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή συμβάλλοντας καθοριστικά στην ατομική βελτίωση της απόδοσης κάθε ποδοσφαιριστή και συνολικά της ομάδας.

Ο Φ.Α.Σ. ΝΑΟΥΣΑ αλλάζει επίπεδο στον τομέα της προπονητικής και εντάσσεται στην κατηγορία των ομάδων που διαθέτουν ανάλογο σύστημα κινηματικής ανάλυσης ποδοσφαίρου. Υπεύθυνος για την εφαρμογή του προγράμματος και την επεξεργασία των δεδομένων είναι ο προπονητής φυσικής κατάστασης Γιώργος Σγούρδας σε συνεργασία με τον προπονητή Δημήτρη Χριστοφορίδη και τον προπονητή τερματοφυλάκων Αντώνη Πολύζο.
Ο πρόεδρος της ομάδας Απόστολος Μπέκας δήλωσε: «Είναι μία επένδυση για το σύλλογο μας. Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στη σύγχρονη οργάνωση της ομάδας και με το σύστημα GPS που αποκτήσαμε, στόχος μας είναι να αναλύονται τα δεδομένα που βοηθούν στη βελτίωση της απόδοσης και την ολοκληρωμένη εκγύμναση των ποδοσφαιριστών μας».