Νίκη στο φινάλε του πρώτου γύρου για τον Αγροτικό Αστέρα Αγίας Βαρβάρας

Με νίκη ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο, η γυναικεία ομάδα του Αγροτικού Αστέρα, στον αγώνα για την 5η αγωνιστική, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, την Κυριακή 17/12/2017, στο γήπεδο της Αγίας Βαρβάρας, με την αντίστοιχη ομάδα Προοδευτική Περάματος, με τελικό αποτέλεσμα 2 – 1.

Η ομάδα του Αγροτικού Αστέρα ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει σωστά τις προσπάθειες των επιθετικών της, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν λίγες φάσεις στην περιοχή των φιλοξενουμένων.

Στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε η Μήτα την αδράνεια της άμυνας του Αστέρα, στο 24’, μπήκε στην περιοχή και με σουτ από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Κανελλάκη, κάνοντας το 0 – 1. Το προβάδισμα των φιλοξενουμένων δεν πτόησε τα κορίτσια του Γιάννη Γιάννου, ανέβασαν στροφές με αποκορύφωμα το οριζόντιο δοκάρι που πέτυχε στο 39’ η αρχηγός του Αστέρα, Κιουτάχιαλη με απευθείας χτύπημα φάουλ από τα 40 μέτρα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τα κορίτσια του Αστέρα βγήκαν στην επίθεση πίεσαν την αντίπαλη περιοχή και στο 46’ η Τσούκα Θ. με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στη γωνία της Οικονομίδη, ισοφαρίζοντας την αναμέτρηση.

Η ισοφάριση ανέβασε κατακόρυφα την ψυχολογία των κοριτσιών και πίεσαν περισσότερο την αντίπαλη ομάδα. Πολύ καλή στιγμή στο 66΄ στο δυνατό σουτ της Κιουτάχιαλη, έξω από την περιοχή, μπλόκαρε τη μπάλα η Οικονομίδη.

Ο αγώνας συνεχίστηκε με παιχνίδι κέντρου και δυνατές μονομαχίες. Η ομάδα του Αστέρα όμως ανέβασε στροφές, βγήκε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και σε φάση διαρκείας στο 74΄ κέρδισε πέναλντι σε χέρι αμυντικού. Εκτέλεσε εύστοχα η Παπαδοπούλου έγραψε το 2 – 1 και έκανε την ανατροπή.

Όσο ο αγώνας όδευε προς τη λήξη οι φιλοξενούμενες προσπάθησαν να πάρουν κάτι θετικό αλλά οι επιθέσεις τους δεν είχαν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, απέναντι στην πολύ καλή άμυνα των κοριτσιών του Αγροτικού Αστέρα.
Μελανό σημείο της αναμέτρησης για ακόμα μια φορά ο σοβαρός τραυματισμός της Μουρατίδου που δέχθηκε δυνατό χτύπημα στο πόδι.

Η απόδοση της γυναικείας ομάδας του Αγροτικού Αστέρα ήταν πολύ καλή, βρήκε απέναντι της μια μαχητική ομάδα, κατάφερε όμως να ανεβάσει την ψυχολογία της στο δεύτερο ημίχρονο, παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο και σε συνδυασμό με τις αλλαγές των νεαρών κοριτσιών που έκανε ο προπονητής της, έφερε την ανατροπή στην αναμέτρηση.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Γιάννης Γιάννος): Κανελλάκη, Τσεχελίδου, Μπαξεβάνου, Κιουτάχιαλη, Στρίμπα, Φεϊμ, Τσούκα Θ. (72' Δεληγιαννίδου), Καλαϊτζογλου, (68' Τσιόχαρη), Δρενοβιάδου, Μουρατίδου (88’ λτρ. Σακαλή), Παπαδοπούλου.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (Νικόλαος Κύργιος) : Οικονομίδη, Ντόκου (46’ Γρίβα), Σαμουηλίδου, Αρσένη Πελεκούδα, Παπαδημητρίου, Λισγάρα, Σκούρου, Υφαντή (85’ Ντόβα), Μήτα, Τσιούρη (72’ Νικολάου).

Διαιτητής του αγώνα ο κ. Μαυρίδης Θωμάς με βοηθούς τον κ. Αρέστη Νικόλαο και τον κ. Δέλλιο Αθανάσιο, από την ΕΠΣ Πέλλας.

Ο προπονητής του Αγροτικού Αστέρα συγχαίρει όλα τα κορίτσια για την αγωνιστικότητα τη μαχητικότητα και το μέταλλο που έχουν σαν ομάδα, παρουσιάζοντας αυτό το ανταγωνιστικό σύνολο στη Β΄ Εθνική κατηγορία.
Επίσης εύχεται περαστικά στην Μουρατίδου και γρήγορη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους.

Η Διοίκηση του Αγροτικού Αστέρα ευχαριστεί θερμά το φωτογράφο Θεολόγη Παραπόντη για τις υπηρεσίες και το υλικό που παρέχει τόσα χρόνια, σε όλες τις ομάδες του Συλλόγου μας.