Κέρδισαν την Πανσερραϊκή οι Βαρβάρες στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

varvares woman

Νικήτρια στην πρεμιέρα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας Γυναικών με 4 – 1, αναδείχθηκε η γυναικεία ομάδα του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας, με την αντίστοιχη ομάδα της Πανσερραϊκη ΑΕ, στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας, που για τον πρώτο της επίσημο αγώνα, αποδείχθηκε γούρικο.

Ο αγώνας για την ομάδα του Λάζαρου Παπαδόπουλου ξεκίνησε ιδανικά με γκολ της Κωνσταντινίδου στην πρώτη επίθεση και συγκεκριμένα στο 3' , από πολύ καλή παράλληλη σέντρα της Σπυριδωνίδου, μέσα στην περιοχή.

Το γρήγορο τέρμα έδιωξε το άγχος από τα κορίτσια του Αστέρα, που αντιμετώπιζε μια ομάδα όπου την προηγούμενη σεζόν έπαιζε στην Α΄ Εθνική κατηγορία.
Η συνέχεια ήταν ανάλογη με το καλό ξεκίνημα, στο 14' σε τετ-α-τετ της Παπαδόπουλου, μπλόκαρε η τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, στο 19', σειρά είχε η Σπυριδωνίδου που βγήκε σε τετ-α-τετ αλλά μπλόκαρε και πάλι η τερματοφύλακας. Η επόμενη φάση έγινε στο 35' με απευθείας χτύπημα φάουλ της Σπυριδωνίδου η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά η Παπαδόπουλου σε κενή εστία πλάσαρε άουτ.

Η επιθετική λειτουργία δε σταμάτησε και στο 40´ πολύ ωραία ατομική ενέργεια της Ντούσκα μέσα στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι και λίγο πριν το ημίχρονο, στο 42' σουτ της Παπαδόπουλου απέκρουσε σωτηρία η τερματοφύλακας.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με επιθετική πρωτοβουλία του Αγροτικού Αστέρα και ακριβώς όπως ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο. Στο 47' η Σπυριδωνίδου εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων κέρδισε τη μπάλα από την τελευταία παίκτρια και με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα.

Το προβάδισμα των 2 τερμάτων έδωσε πλεονέκτημα στις γηπεδούχες για να κάνουν το παιχνίδι τους και ταυτόχρονα είχαν την ευχέρεια για μερικές ανάσες. Η επιθετική λειτουργία του Αστέρα δε σταμάτησε και το 74' η Σπυριδωνίδου με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα πήγε στη συμβολή των δοκών και έκανε το 3 – 0 .

Η συνέχεια ήταν ανάλογη, στο 80', σουτ της Παπαδόπουλου μέσα στην περιοχή απέκρουσε σωτηρία η τερματοφύλακας, στο 88' πλασέ της Σπυριδωνίδου, η αμυντικός της Πανσερραϊκης, έδιωξε την μπάλα πάνω από τη γραμμή και στο 90' σουτ της Σπυριδωνίδου μέσα στην περιοχή απέκρουσε σωτηρία η τερματοφύλακας. Το τέταρτο τέρμα του Αγροτικού Αστέρα ήρθε στο 92' με χατ τρικ της Σπυριδωνίδου, με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.

Οι φιλοξενούμενες μείωσαν στο 93' με γκολ της Νικολαϊδου με δυνατό πλασέ μέσα στην περιοχή, μετά από ολιγωρία της άμυνας του Αστέρα.

Η απόδοση όλης της ομάδας ήταν παρά πολύ καλή. Εκτός των 4 τερμάτων η γηπεδούχος ομάδα έχασε πολλές κλασικές ευκαιρίες, για την επίτευξη περισσοτέρων τερμάτων.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Λάζαρος Παπαδόπουλος): Ζουμπουλίδου, Στρίμπα, Ντούσκα, Δρενοβιάδου (46' Δούμου), Παπαδοπούλου (88' Πιστοφίδου), Τσαγκαλίδου, Μουρατίδου , Κωνσταντινίδου, Κιουτάχιαλη, Δεληγιαννίδου, Σπυριδωνίδου.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΗ ΑΕ (Γεώργιος Κομσής): Μανιάκα, Χατζηχαριστού (65' Μπούζδρου), Κατρακάζα, Μπαντή, Κουζάλη, Εξουζίδου, Πανίδου, Μπιζεργιανίδου, Γεωργιάδου, Πέμπε (30' Χλιάρα), Νικολαίδου.

Διαιτητής του αγώνα ο κ. Τσιαουσίδης Στέργιος με βοηθούς την κ. Καραγιάννη Ελένη και την κ. Αλαγιώτου Ιωάννα, από το σύνδεσμο Μακεδονίας.