Παραιτήθηκε από την ΚΕΔ ο Καραμελίδης

karamelidis

Ο Γιώργος Καραμελίδης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, κατά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ την Παρασκευή (26/09). Από εκεί και πέρα, στο ΔΣ αποφασίστηκε η υποβολή των προτάσεων της Ομοσπονδίας ενόψει της κατάθεσης του νέου αθλητικού νόμου, ένα ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει μεγάλο ρήγμα με την Πολιτεία.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του ΔΣ

"- Ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του προέδρου Γιώργου Σαρρή για τη σύναψη διετούς συμβολαίου με τον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος θα αναλάβει πόστο στις Εθνικές Ομάδες. Ο ακριβής καθορισμός των αρμοδιοτήτων του Γιώργου Καραγκούνη, θα αποφασιστεί μετά τη συνάντηση που θα έχει ο εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής Ανδρών με τον ομοσπονδιακό προπονητή κ. Κλάουντιο Ρανιέρι. Ο Γιώργος Καραγκούνης θα παρουσιαστεί επίσημα από την ΕΠΟ τις προσεχείς ημέρες σε ειδική εκδήλωση. Για την ημερομηνία, ώρα και τόπο διεξαγωγής της θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση.

- Ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση για την πρόσληψη των ακόλουθων περιφερειακών προπονητών: Γεώργιος Φοιρός (1η περιφέρεια), Πέτρος Στόιλας (2η περιφέρεια), Νικόλαος Βασιλείου (3η περιφέρεια), Νικόλαος Θεοδοσιάδης (4η περιφέρεια), Γεώργιος Λαδιάς (5η περιφέρεια), Παναγιώτης Τοκπασίδης (6η περιφέρεια), Σπυρίδων Λιβαθηνός (7η περιφέρεια), Βασίλειος Νταλαπέρας (8η περιφέρεια), Πολύβιος Χατζόπουλος (9η περιφέρεια), Ευάγγελος Σπανός (10η περιφέρεια), Ευάγγελος Πρόκος (11η περιφέρεια).

Συντονιστής των περιφερειακών προπονητών θα είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Τσάνας και ήδη έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω συγκεντρώσεις:

3/10/2014 στην Αθήνα, 13/10/2014 στη Κρήτη, 15/10/2014 στην Αθήνα και 17/10/2014 στη Θεσσαλονίκη.

- Ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου Γιώργου Σαρρή για τη σύσταση επιτροπής εντός της ΕΠΟ, η οποία θα ετοιμάσει και θα υποβάλει προς το υπουργείο Πολιτισμού τις προτάσεις της Ομοσπονδίας ενόψει της κατάθεσης του νέου αθλητικού νόμου. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν οι Γιώργος Βούρβαχης, Παυσανίας Παπανικολάου, Βαγγέλης Τοπολιάτης, Δημήτρης Αγραφιώτης, Σπύρος Καλογιάννης, Χρήστος Υφαντής και Βασίλης Σαράκης.

- Ενέκρινε την εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα της Εθνικής Ανδρών με την αντίστοιχη της Ρωσίας στις 18/11/2014.

- Ενέκρινε την εισήγηση, κατόπιν και προτάσεως της FIFA, των αρμόδιων υπηρεσιών, για καθορισμό των περιόδων μετεγγραφών επαγγελματιών ποδοσφαιριστών για την ποδοσφαιρική περίοδο 2015-2016. Αυτές θα είναι 1/7-31/8/2015 η θερινή και 2/1-1/2/2016 η χειμερινή.

- Τέλος, ο κ. Γεώργιος Καραμελίδης υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας για προσωπικούς λόγους".