Logo

Βραβεύθηκε ο διαιτητής Παπαδάκης από τον δήμο Νάουσας

Τον διαιτητή Θανάση Παπαδάκη βράβευσε ο Δήμος Νάουσας στη διάρκεια της ημερίδας της Κυριακής 27 Νοεμβρίου για τις πρώτες βοήθειες και τις αθλητικές κακώσεις, που έγινε στον Πολυχώρο Πολιτισμού ‘Χρήστος Λαναράς’ (αίθουσα Βέτλανς). Ο νοσηλευτής στο επάγγελμα Θανάσης Παπαδάκης, στις 13 Νοεμβρίου και όντας διαιτητής αγώνα ποδοσφαίρου στο Νεόκαστρο Μελίκης, είχε σώσει τη ζωή ενός ποδοσφαιριστή που είχε χάσει τις αισθήσεις μετά από πτώση με το κεφάλι. Τη βράβευση έκανε ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης, παρόντος του Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλιου Δάγγα.

Χαιρετίζοντας την ημερίδα, στη διάρκεια της οποίας ο ειδικός παθολόγος Στυλιανός Καζάκος και ο ορθοπεδικός Γιάννης Γιαννούλης ενημέρωσαν εκτενώς για τις πρώτες βοήθειες και τις αθλητικές κακώσεις, ο Δήμαρχος εστίασε στην έμφαση που πρέπει να δοθεί στον τομέα της πρόληψης και της ασφάλειας αθλητών και αθλουμένων, αλλά και στην ανάγκη απόκτησης συνείδησης πρόληψης στον αθλητισμό. Αναφέρθηκε δε στη σκέψη εφαρμογής ενός ειδικού σχεδίου έξυπνης κάρτας δημότη, που θα υποχρεώνει όλους όσους αθλούνται σε αθλητικούς χώρους του Δήμου να κάνουν νωρίτερα προληπτικό ιατρικό έλεγχο, ώστε να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Στέλιος Δάγγας ενημέρωσε ότι για λόγους μεγαλύτερης ασφάλειας το ανοικτό γήπεδο της Νάουσας και το κλειστό κολυμβητήριο διαθέτουν απινιδωτές, απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση άδειας λειτουργίας τους που πέτυχε ο Δήμος, ενώ κάτι αντίστοιχο θα γίνει και για το κλειστό γυμναστήριο.

Στο τέλος της εκδήλωσης προτάθηκε η οργάνωση σεμιναρίου πρώτων βοηθειών, που η Διοίκηση του Δήμου είδε θετικά.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb