Μικτές: Νίκη πρωτιά για τους Νέους με Γρεβενά

mikti neoi me grebenaa

Νικηφόρο ήταν το ματς της Μικτής Νέων Ημαθίας με αντίπαλο τα Γρεβενά. Οι Ημαθιώτες επικράτησαν με 5-0 κι εξασφάλισαν την πρωτιά. Αντίθετα, οι παίδες έχασαν από τα Γρεβενά με 0-2. Ας δούμε αναλυτικά τα ματς:

ΝΕΟΙ: ΗΜΑΘΙΑ-ΓΡΕΒΕΝΑ 5-0

Μια ανάσα... από την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο της, για μια ακόμη φορά στα έξι χρόνια που είναι στο τιμόνι των ομάδων της Ημαθίας ο Αντώνης Λυμούσης, είναι η Μικτή ΝΕΩΝ της Ημαθίας (φωτο), που το μεσημέρι της Τετάρτης συνέτριψε με 5-0 την αντίστοιχη ομάδα της ΕΠΣ Γρεβενών, στο Ενωσιακό γήπεδο των Παλατιτσίων, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, αφού στην περιοχή επικρατούσε πολικό ψύχος, αλλά αυτό φαίνεται πως δεν στάθηκε, όπως δείχνει και το σκορ, ικανό τα «τρομερά» μωρά του Λυμούση να πιάσουν πολύ καλή απόδοση ιδίως στο πρώτο μέρος και να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους το 2015, πετυχαίνοντας μεγάλη νίκη. Οι γηπεδούχοι παίκτες των Νέων της Ημαθίας, έχοντας μεγάλη ποιότητα στο υλικό τους κατάφεραν και πήραν την νίκη με 5-0, αφού προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με 3-0 και συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Σημαντική νίκη για την ομάδα της Ημαθίας τόσο από βαθμολογικής σημασίας, όσο και ψυχολογίας αφού πλέον οι παίκτες της, πηγαίνουν την ερχόμενη Τετάρτη μέσα στην Καστοριά, έχοντας κάνει στο ακέραιο το καθήκον τους. Φάνηκε καθαρά στο παιχνίδι ο τρόπος σκέψης όλων των παικτών που αγωνίσθηκαν, που θετική ήταν ΜΟΝΟ για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο προπονητής της Ημαθίας προσπάθησε με τον τρόπο του, να εστιάσει την προσοχή των παικτών του στο παιχνίδι με τα Γρεβενά και όχι στα υπόλοιπα που ακολουθούν και να τονώσει την αυτοπεποίθησή τους. Το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα δικαίωσε όλους όσους πιστεύουν στην δουλειά που γίνεται στις Μικτές ομάδες, αλλά και στο μεγάλο ταλέντο που υπάρχει στο τμήμα αυτό. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι η Ημαθία έχει στις τάξεις της το μικρότερο όριο ηλικιών, αφού στην ομάδα αγωνίζονται πολλοί παίκτες γεννηθέντες το 2000, σε αντίθεση με άλλους Νομούς που στην πλειοψηφία τους έχουν μεγαλύτερα παιδιά γεννηθέντες το 1999.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Μικτή της Ημαθίας μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και από νωρίς έδειξε τις προθέσεις της. Πριν καν συμπληρωθεί το 1' λεπτό του αγώνα, οι γηπεδούχοι άλλαξαν όμορφα την μπάλα και ο Μπεκιαρίδης που δέχθηκε την τελική πάσα, αστοχεί σε μοναδικό τετ-α-τετ, όπως στη συνέχει και ο Ντουμάνης που από πλάγια θέση πλασάρει τον Αλεξίου, ο οποίος όμως με υπερένταση αποκρούει το πλασέ του νεαρού και αποσοβεί το γκολ.

Το γρήγορο passing game και τα σουτ από τους επιθετικούς και μέσους, που ζητούσε διαρκώς ο προπονητής των γηπεδούχων έφεραν νωρίς την Ημαθία σε θέση οδηγού. Έτσι στο 16' λεπτό ο Ιωάννου εκτελεί κόρνερ και ο Μελιόπουλος στην καρδιά της άμυνας με κεφαλιά ανοίγει το σκορ μέσα σε αποθέωση. Πέντε λεπτά αργότερα, όμορφος συνδυασμός των γηπεδούχων θα φέρει σε θέση βολής τον Μελιόπουλο που με ασύλληπτο αριστερό σουτ, θα στείλει την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Αλεξίου, ανεβάζοντας το σκορ στο 2-0. Μόλις συμπληρώθηκε το ημίωρο του αγώνα, στο 32' λεπτό, υποδειγματική ανάπτυξη από πλάγια και τελείωμα της φάσης από τον άξονα με υποδειγματικό αριστουργηματικό αριστερό του αρχηγού (χθες) και εορτάζοντα, Γιάννη Ιωάννου και ο δείκτης στο 3-0, με παίκτες και προπονητή να πνίγονται στις αγκαλιές, κάτω από το ζεστό χειροκρότημα της κερκίδας.

Στο δεύτερο μέρος ο προπονητής των γηπεδούχων έριξε στο παιχνίδι και άλλους τρεις παίκτες που είχαν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, αφού φάνηκε καθαρά από τις επιλογές του και από τις εσωτερικές αλλαγές, ότι ήταν πολύ «διαβασμένος» και δεν άφησε την ομάδα «γυμνή» κρατώντας μέχρι το τέλος τις ισορροπίες στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι φυσιολογικά ήρθε το τελικό 5-0 με δυο ακόμη όμορφα γκολ που πέτυχε ο Μπεκιαρίδης στο 76' και 85' δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην δίκαιη και μεγάλη νίκη της Ημαθίας.

Τον αγώνα σφύριξε ο κ Μελτζανίδης, με βοηθούς τους κκ Μαρόπουλο και Νατσιούρα.

ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: (Λυμούσης Αντ.) Τσιμόπουλος, Ρηγόπουλος, Τσιότρας, Χαραλαμπίδης (46' Γιοβανόπουλος), Λύτης (52' Γκιουλέκας), Πέϊος (59' Δίντσης), Ντουμάνης, Μπεκιαρίδης, Μελιόπουλος, Ιωάννου, Τριανταφυλλόπουλος.

ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: (Σαμαράς Χρ.) Αλεξίου, Παπατσάνης, Σάλλα (32' Παπαδόπουλος Ευθ.), Σπηλιώτης, Κυρατζής (59' Νούχα), Λάλλος (70' Σούλας), Λιούρας, Γράβαλος, Παπαδόπουλος Αθ., Παπαδόπουλος Χρ., Νικόπουλος.

ΠΑΙΔΕΣ: ΗΜΑΘΙΑ-ΓΡΕΒΕΝΑ 0-2

Οι "Παίδες" της Ημαθίας ήθελαν μια καλή παρουσία στο παιχνίδι με τους πρωτοπόρους Γρεβενιώτες, αλλά εντός αγωνιστικού χώρου φάνηκε τελικά ότι δεν μπορούσαν. Παρότι το ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα, στο δεύτερο μέρος η ομάδα των Γρεβενών, ανέβασε στροφές και κατάφερε να κερδίσει ένα σημαντικό τρίποντο, που τους κρατάει στην πρώτη θέση μαζί με την Κοζάνη.

Η ομάδα των Γρεβενών σαφώς και δικαιολόγησε την βαθμολογική της θέση, αφού έχει στις τάξεις της παίκτες που σε αυτήν την ηλικία κάνουν την διαφορά μόνο με την σωματική τους διάπλαση και λιγότερο με το ταλέντο. Παρόλα αυτά η νίκη των Γρεβενών ήταν πέρα για πέρα δίκαιη.

Μάλιστα δυο τρείς παίκτες της έχουν αρκετή ποιότητα, που είναι ικανά να πάρουν και ένα παιχνίδι μόνοι τους. Αυτό φάνηκε στο δεύτερο γκολ των φιλοξενουμένων στο 67' λεπτό, όταν ο Ντόλιας από αριστερά πέρασε τέσσερεις (!!) αντιπάλους και με σουτ έγραψε το τελικό 2-0. Νωρίτερα ο Βασιλόπουλος εκμεταλλεύτηκε ασθενή απόκρουση του Βενετικίδη σε ένα χλιαρό σουτ και από κοντά άνοιξε το σκορ γράφοντας το 1-0.

Τον αγώνα σφύριξε ο κ Μαρόπουλος με βοηθούς τους κκ Μελτζανίδη και Νατσιούρα.

ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: (Λυμούσης Αντ.) Βενετυικίδης, Κουκουτσίδης, Αναδός (54' Βουλγαρόπουλος), Χρυσόπουλος, Κούκλας, Τσιανόπουλος, Τρούπκος, Γιοβανόπουλος (66' Δασκαλάκης), Μανωλόπουλος, Γκιλιόπουλος, Κωστογλίδης (74' Κακαγιάννης).

ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: (Σαμαράς Χρ.) Στάμος, Μπατακόϊας, Πιτσιδίμος, Γαβρίδης, Μπλάντος, Βασιλόπουλος (54' Τάκας), Δάδαλης (63' Πετκάνας), Τσαπαλιάνας, Φουρλατάρας, Σάλλα, Ντόλιας.