Απολογισμός 5ετίας για την Ακαδημία Κουλούρας

Έναν μικρό απολογισμό της τελευταίας πενταετίας έκανε ο Νίκος Καρύδας, συνιδιοκτήτης της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Κουλούρας. Στις δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που παράχθηκε αυτή την περίοδο και σημείωσε ότι ο στόχος ήταν και είναι η δημιουργία νέων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, δουλεμένους με σύγχρονες προπονητικές μεθόδους και παιδαγωγικές αρχές.

"Κάναμε την εκμάθηση του σύγχρονου και μοντέρνου ποδοσφαίρου με θεαματικά αποτελέσματα. Η Ακαδημία μας είναι «τροφοδότης» του Ημαθιώτικου ποδοσφαίρου με παίκτες από τα σπλάχνα της. Στην Ειρηνούπολη αγωνίστηκαν οι Χουλουλίδης, Γκελοσάνι, Παπαδόπουλος Νίκος και Λεωνίδας, Ασλαμπάλογλου, ενώ στα τμήματα υποδομών της Βέροιας παίζουν οι Τριανταφυλόπουλος, Τσιότρας, Τερζής, Νεστορόπουλος, Κατσικαβέλης, Λίπε, Χαραλαμπίδης, χωρίς κανένα οικονομικό βάρος για τις ομάδες. Επίσης Δόθηκαν στα τμήματα υποδομής της Ξάνθη τρεις παίκτες Ντούφας, Μελιόπουλος, Ιωάννου, ενώ ο Μελιόπουλος δέχθηκε πρόσκληση για την Εθνική παίδων. Και τέλος ο ταλαντούχος τερματοφύλακας Βασίλης Τσιμόπουλος κατά 99% θα μεταγραφει στον Αστέρα Τρίπολης" είπε ο κ. Καρύδας.

Ο κ. Καρύδας πρόσθεσε επίσης ότι με την βοήθεια των χορηγών οι μετακινήσεις των παικτών γίνονται με το ιδιόκτητο πούλμαν, το αθλητικό υλικό προέρχεται από την γνωστή εταιρεία NIKE και στάθηκε στις παρακάτω καινοτομίες που υπάρχουν στον σύλλογο:

1) Εισαγωγή στο σποντοποδόσφαιρο με βελτίωση ειδικής φυσικής κατάστασης , ειδικών τακτικών στοιχείων, κατι πρωτοπορειακό αφού δεν γίνεται πουθενά στην Ελλάδα, μόνο εξωτερικό Γερμανία, Ιταλία, και σε επαγγελματικά σωματεία.

2) Δημιουργία στην περιοχή (Πασά Κιόσκι) γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα για δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα και για τους μικρούς σε ηλικία παίκτες.

3) Λειτουργία εργομετρικού κέντρου.

4) Feed light training που βελτιώνει τις ειδικές φυσικές ικανότητες των παιδιών.

Οι συνεργάτες της Ακαδημίας

Στο προπονητικό τιμ εκτός των κ.κ. Καρύδα και Γιοβανόπουλου συνεργάζονται και οι Σταύρος Κωστογλίδης, Αλέξης Λαφάρας, Γιώργος Νικόπουλος και ο Θοδωρής Γκίτκος με την σχολή τερματοφυλάκων.

Όλα τα τμήματα μετέχουν στα πρωταθλήματα της Ένωσης ενώ η ανδρική ομάδα αγωνίζεται στην Α2. Στην Ακαδημία δέχονται παιδιά από 5 έως 19 ετών.