Εγκαινιάζει την συνεργασία με τον Ολυμπιακό ο Νηρέας

Μια μεγάλη συνεργασία με τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού εγκαινιάζει αυτές της ημέρες ο Νηρέας της Βέροιας. Οι δυο σύλλογοι πρόκειται στο επόμενο διάστημα να αναπτύξουν συνεργασία στην εκπαίδευση νεαρών ποδοσφαιριστών με στόχο την ανάδειξη νέων ταλέντων. Η αρχή γίνεται με το ποδοσφαιρικό καμπ που θα πραγματοποιηθεί στην Βέροια από τις 16 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου. Γι αυτή την συνεργασία μας μίλησαν οι διοικούντες το Νηρέα, Γιάννης Σαφαρίκας και Γιάννης Μπαρμπαρούσης.

Πώς έγινε η αρχή γι αυτή την συνεργασία με τον Ολυμπιακό;

«Πριν από τέσσερα χρόνια, έγιναν οι πρώτες επαφές σε ένα σεμινάριο προπονητών. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ενθουσιάστηκαν με τις εγκαταστάσεις μας. Στην αρχή μας φόβισε το μέγεθος του Ολυμπιακού και στραφήκαμε σε άλλες κατευθύνσεις. Δεν βρήκαμε όμως την τεχνογνωσία που θα μας βοηθούσε. Έτσι αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε την συνεργασία με τον Ολυμπιακό και να αξιοποιήσουμε την εμπειρία των ανθρώπων του. Μας βλέπουν ως δυνατό μέλος στην Βόρεια Ελλάδα μαζί με τον Θεσσαλονίκη».

Πώς θα συνεργαστείτε;

«Ο Ολυμπιακός θα μας παράσχει την τεχνογνωσία πάνω στην εκπαίδευση των αθλητών της ακαδημίας μας. Στην συνέχεια, με δική μας εισήγηση θα στέλνουμε παιδιά, όλων των ηλικιών, να δοκιμάζονται στα τμήματα του Ολυμπιακού. Επίσης τα τμήματά μας θα συμμετάσχουν σε τουρνουά που θα γίνονται στο Ρέντη ενώ οι προπονητές μας θα μπορούν να παρακολουθούν σεμινάρια επιμόρφωσης που διοργανώνει ο Ολυμπιακός αλλά και να βλέπουν τις προπονήσεις των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού. Ακόμη, όταν ο Ολυμπιακός ανεβαίνει για ματς στην Βέροια, οι αθλητές της ακαδημίας μας θα μπορούν να δουν από κοντά τους παίκτες της πρώτης ομάδας και να μιλήσουν μαζί τους».

Έχουν δοκιμαστεί παίκτες στο Ρέντη;

«Ναι, δοκιμάστηκαν παίκτες μας στον Ολυμπιακό, όπως οι Μπλούκας, Κωτσόπουλος, Πατσιαβούρας, Ντουμάνης. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν την ευκαιρία να δουν την ποιότητα αυτών των παιδιών και να διαπιστώσουν την δουλειά που κάνουμε».

Στα μέσα του μήνα, 16 Ιουνίου με 11 Ιουλίου, πρόκειται να διοργανώσετε από κοινού ένα καμπ. Τι ακριβώς θα κάνετε;

«Σε συνεργασία με τον Ολυμπιακό, η σχολή ποδοσφαίρου θα διοργανώσει ανά βδομάδα ένα καμπ με 25 ώρες προπόνησης. Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα, μετά την προπόνηση, οι παίκτες να κάνουν χαλάρωμα στο κολυμβητήριο των εγκαταστάσεών μας. Για όσα παιδιά δεν θέλουν μόνο ποδόσφαιρο, θα υπάρχει και το καμπ των τεσσάρων εβδομάδων. Κατά την διάρκεια του καμπ, θα έρθουν προπονητές από τα τμήματα του Ολυμπιακού ενώ υπεύθυνος θα είναι ο προπονητής μας Αντώνης Λυμούσης».

Πώς μπορεί ένας γονιός να γράψει το παιδί του στις Ακαδημίες του Νηρέα;

«Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν έως τις 25 Ιουνίου. Μπορούν να εγγραφούν παιδιά από 5 έως 14 ετών. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να καλούν στο 2331075490 ή στο τηλέφωνο του προπονητή μας, του κ. Γκόγκου, στο 6973240013».