Βέροια: Θα πάρει τα λεφτά του ο πρώην αντιδήμαρχος Θ. Θεοδωρίδης

theodoridis traktores

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε στην συνεδρίαση της Δευτέρας ο πρώην αντιδήμαρχος Θεόδωρος Θεοδωρίδης ο οποίος ακολούθησε τον δρόμο της δικαστικής οδού διεκδικώντας χρήματα από έξοδα που έκανε κατά την διάρκεια της θητείας του. Πρόκειται για δαπάνες που έγιναν όταν ήταν αντιδήμαρχος και αφορούσαν μετακινήσεις και άλλα λοιπά έξοδα για την διεκδίκηση δυο οχημάτων (τράκτορες). Επειδή όμως οι δαπάνες έγιναν χωρίς να προηγηθεί απόφαση δημοτικού συμβουλίου δεν υπήρχε τρόπος να πληρωθούν νόμιμα από τον δήμο.

Ο κ. Θεοδωρίδης έθεσε το θέμα τόσο στην τότε Οικονομική Επιτροπή όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο και απέσπασε την υπόσχεση των συναδέλφων του (με απόφαση που ελήφθη) ότι θα του επιστραφούν τα χρήματα. Όταν ακολούθησε τον μόνο τρόπο διεκδίκησης, τον δρόμο της δικαστικής οδού, ο δικηγόρος που υπερασπίστηκε τον δήμο, υποστήριξε αντίθετη θέση από την υπόσχεση που είχε λάβει από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Θεοδωρίδης.

Ο κ. Θεοδωρίδης υποστήριξε μεταξύ των άλλων: "Απευθύνομαι κύρια, σε όσους της προηγούμενης Διοίκησης , σε μια ανάλογη διαδικασία, αποφάσισαν. Και τονίζω,ακόμη μια φορά για να αντιμετωπίσω την όποια μιζέρια ορισμένων, δεν είναι το ποσόν που με ενδιαφέρει. Δαπάνησα πολλά περισσότερα. Είναι υποχρέωση της Διοίκησης. Είναι το δίκιο. Και αυτό που διεκδικώ για μένα, φρόντισα να το αποδίδω σε κάθε Δημότη όταν βρισκόμουν στη θέση του Αντιδημάρχου. Επιτέλους να μάθει ο πολίτης ότι, η Διοίκηση δεν είναι μια κατάσταση που βολεύει μόνο μια παρέα. Δυστυχώς, διαπιστώνω την απόλυτη αδυναμία να τελειώσει μια τόσο εξόφθαλμη αδικία. Και δεν ξέρω πλέον αν είναι αδυναμία ή ηθελημένη τακτική. Σκέφτομαι έτσι μετά την τοποθέτηση της συνηγόρου υπεράσπισης κατά την ακροαματική διαδικασία, όπου υπερασπιζόμενη το δίκαιο του δήμου αρνήθηκε την υποχρέωση του να καταβάλει την δαπάνη. Ειλικρινά εξεπλάγην με την τοποθέτηση αυτή του Δήμου για λογαριασμό του οποίου ενεργούσε. Εάν επιμένετε ότι μια απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου είναι παράτυπη, να επωμιστούν την ευθύνη όλοι αυτοί που συμμετείχαν. Και σκέφτομαι. Αν ένας Αντιδήμαρχος αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο, τι αντιμετώπιση θα έχει ο καθημερινός πολίτης σε πολύ σοβαρότερα θέματα".

Στην απάντησή του ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης τόνισε ότι μάλλον ο δικηγόρος από υπερβολικό ζήλο υποστήριξε να μην επιστραφούν τα χρήματα στον κ. Θεοδωρίδη και πρόσθεσε ότι ο δήμος θα καταβάλει την δαπάνη και θα ζητήσει και συγνώμη από τον πρώην αντιδήμαρχο.