Τα κερατιάτικα της Μελίκης

tasiopoulos

Του Τάσου Τασιόπουλου

Πληροφορήθηκα ότι σε τοπικές ιστοσελίδες τελευταία πέφτει πολύ κλάμα σχετικά με την προσπάθεια που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2013 και έληξε αισίως στις 25 Μαϊου του 2014 με την πανηγυρική εκλογή του συνδυασμού <<ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ>> , και όλα αυτά επειδή, λέει, ο σημερινός δήμαρχος έβαλε υποψηφιότητα για την ΠΕΔ με την δεξιά παράταξη του ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ με την οποία και εξελέγει.

Πού και να μην εκλέγονταν !!!

Όλος ο μηχανισμός κόπτεται προκλητικά υπέρ της απαξίωσης μιας διεκδίκησης, η οποία εκ του αποτελέσματος είναι προφανές ότι λειτουργεί υπέρ του δήμου προτίστως, και δευτερευόντως υπέρ του  Δημάρχου.

Και ποιοι είναι οι σημαντικότεροι υποστηρικτές της όλης προσπάθειας;

Οι <<προοδευτικοί >> του αστισμού που αγωνίζονται (!) για την ανατροπή του άθλιου καπιταλιστικού συστήματος και δεδηλωμένοι φανατικοί υποστηρικτές της προηγμένης απελθούσας δεξιάς κατάστασης της κακοδιαχείρησης που ταλάνιζε το δήμο Αλεξάνδρειας την τελευταία τετραετία.

Δεν θέλω να δώσω δικαίωμα για παρερμηνείες και παρεξηγήσεις, αλλά ιστορίες για νίκες απέναντι στην εξουσία και ιστορίες για ήττες που οφείλονται στην αδυναμία όσων δεν τα καταφέρνουν να συμμετέχουν στα κέντρα αποφάσεων , υπάρχουν πάρα πολλές και γενιές που μένουν ορφανές από ηγέτες ταιριαστούς με ιστορικές συγκυρίες , απλά δεν τα καταφέρνουν.

Δυστυχώς την απελθούσα διοίκηση της ΔΕΞΙΑΣ , υποστήριζαν από το 2010 και συνέχισαν να υποστηρίζουν μετά φανατισμού και το 2014 οι γνωστού  τύπου <<σοσιαλιστές των αριστερών δυνάμεων !!! του ΠΑΣΟΚ >> τρομάρα τους που μέμφονται την <<ομάδα της ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ>> -της οποίας η δουλειά τελείωσε στις 25/5/2014- ήταν μια ομάδα χωρίς ηγέτες και χωρίς στόχους.

Μια ομάδα της οποίας η σταθερότητα στη μετριότητα σκότωνε κάθε χρόνο και περισσότερο τα αλεξανδρινά συμφέροντα και κύριος οίδε τι θα γινόταν αν  εκλέγονταν ούτως ή <<αλλέως>>  την  τελευταία τους τετραετία.

Και μετά ήρθε η παρέα της Χαλκηδόνας.

Δεν μιλούσε πολύ. Δεν κολάκεψε κανέναν με δηλώσεις όταν αποφάσισε να κατέβει  ως ένα σώμα και μια ψυχή ανεξάρτητα από τον επικεφαλής.

Απλά μέρα με την μέρα , βδομάδα με την βδομάδα κέρδιζε τις εντυπώσεις και το παιχνίδι.

Τελικά μέσα σε λίγους μήνες η ομάδα άρχισε να μετατρέπεται σε ένα μαχητικό σύνολο και ξεκινώντας από ΜΕΛΙΚΗ, το άντρο των αντιπάλων, κατάφερε αφενός προφητικά να αποδείξει ότι ο δήμος π.χ θα πληρώσει κερατιάτικα σε εργολάβους και εργολαβίσκους για διαφύγοντα κέρδη και για να βουλώσει τις <<γούρνες>> της αμαρτίας , και κατάφερε αφετέρου σε χρόνο ρεκόρ να συσπειρώσει δίπλα της οπαδούς και συμπαίκτες για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου της νίκης , μιας νίκης που έφτασε μέχρι την αναγνώριση και την άκοπη εκλογή του Π. ΓΚΥΡΙΝΗ –παρ’ ότι μια ψήφος πήγε  στον σ. ΖΑΚΑΛΚΑ- στην διοίκηση της ΠΕΔ.

Αν αυτό είναι η αρχή του τέλους της υποταγής , αν είναι η αρχή των ελεύθερων και κυρίως χρήσιμων επιλογών, αν ήρθε η ώρα της κατάκτησης στόχων , αν μεγάλωσε ο ΔΗΜΟΣ ως μέγεθος, ο καιρός θα δείξει.

Από την άλλη αλίμονο στον δήμο που σύρεται από αντίθετες δυνάμεις στην προβολή του κακού και της διαστροφής.

Οι συνέπειες σε μια τέτοια περίπτωση ΔΕΝ αργούν να εκδηλωθούν και ο δήμος μας ήδη πληρώνει αδρά το τίμημα που παρέλαβε .

ΥΓ. Σον  πρώτο γιορτασμό της απελευθέρωσης του Γιδά , σχέδιο, οργάνωση και συντονισμός, πήραν άριστα, αντίθετα με τη συμμετοχή του κόσμου που δεν ανταποκρίθηκε όσο θα έπρεπε.  

Όσο για τα καπρίτσια κάποιων που επειδή  δεν τοποθετήθηκαν πρώτοι στο χορό, απλά απέδειξαν ότι δεν σέβονται τίποτα και ότι μόνο η προβολή τους νοιάζει και άρα καλώς πήραν σειρά στην αφάνεια. Όλος ο δρόμος  της κατηφόρας είναι μπροστά.

ΥΓ.2 Στην εβδομάδα που μας πέρασε οι αγορές, και όχι μόνο αυτές, μας θύμισαν με εκωφαντικό τρόπο πόσο επισφαλής είναι ακόμα η οικονομική πορεία της χώρας, αλλά και η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ.

Το μήνυμα στάλθηκε προς την κυβέρνηση, προς την Αντιπολίτευση, προς τους βουλευτές και στους πολίτες.

Είναι καιρός να το διαβάσουν σωστά γιατί  είναι έγκλημα να βγεις , -αν βγεις- από το μνημόνιο και να πέσεις στα νύχια των αδίστακτων κερδοσκόπων των λεγόμενων αγορών.

ΥΓ.3 Η ιδεολογία που εξαργύρωναν διάφοροι γνωστοί γυρολόγοι μπαταχτσήδες που διαγκωνίζονται στα κόμματα , μάλλον τελειώνει.

Όχι επειδή δηλώνει , αλλά επειδή είναι αυτό που δηλώνει κάποιος ακόμα και αν είναι ανεξάρτητος αξίζει την προσοχή μας, γιατί τελικά η αδυναμία της συνεννόησης είναι το ένα πρόβλημα και το ότι το πολιτικό σύστημα κλείδωσε όλο σε αντιμνημονιακή τροχιά , είναι το δεύτερο.

Μα ούτε ένας μνημονιακός!!!