Βοργιαζίδης: "Όχι κιγκλιδώματα στην παρέλαση"

vorgiazidis dim

Αντίθετος με την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στις παρελάσεις δήλωσε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης. Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσε: "Για την παρέλαση και τα κιγκλιδώματα, με αφορμή ένα σχόλιο του κ. Μπέκη, το έθιξα στον Αστυνομικό Διευθυντή διότι θεωρώ ότι δεν έχουν κανέναν λόγο ύπαρξης. Θεωρώ ότι κυκλοφορούμε χωρίς φόβο σε αυτή την πόλη, άρα κανείς δεν έχει να φοβάται τίποτα. Τα κιγκλιδώματα δεν χρειάζονται αλλά δεν είναι δική μου απόφαση".

"Να βγει ένα ψήφισμα από εδώ για τα κιγκλιδώματα. Και αν δεν συμφωνήσει η Αστυνομία, ας απέχει το Δημοτικό Συμβούλιο" πρόσθεσε ο κ. Μπέκης.

Επισκέψεις στην Αθήνα

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην επίσκεψη (14 Οκτωβρίου στην Αθήνα). Ο δήμαρχος επισκέφθηκε το ΕΠΕΡΑ, όπου υπάρχει σε εξέλιξη η διαδικασία αποκατάσταση των χωματερών. Φορέας υλοποίησης είναι η Εγνατία. Υπάρχει καθυστέρηση (Μάιο του 2012 η ένταξη στο πρόγραμμα) και ακόμη δεν δημοπρατήθηκε το έργο. "Βρίσκεται στην φάση σύνταξης του προϋπολογισμού. Δεν είναι επιθυμητή από κανέναν η καθυστέρηση διότι θα επιβληθούν πρόστιμα" σχολίασε ο κ. Βοργιαζίδης.

Επίσης ο δήμαρχος έκανε συνάντηση στο "Πράσινο Ταμείο". Συζητήθηκε για το τι σκέπτονται οι διοικούντες για το επόμενο διάστημα. "Θα υπάρχει ένα κονδύλι για τον κάθε ταμείο, από τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τα αυθαίρετα κ.α." σημείωσε ο κ. Βοργιαζίδης.

Τέλος, στο υπουργείο Εσωτερικών ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον κ. Ντόλιο και συζητήθηκε η παράταση του προγράμματος Θησέα που ολοκληρώνεται 31/12. "Σε αυτό το πρόγραμμα υπάρχει ο βρεφονηπιακός της Βέροιας αλλά μέχρι το τέλος του χρόνου δεν προλαβαίνουμε. Μάλλον θα δοθεί παράταση μας είπε ο κ. Ντόλιος" σημείωσε ο δήμαρχος.