Τζουβάρας: «Δοκιμασία εκτός έδρας»

filippos aek sanikis

Αύριο Τετάρτη ολοκληρώνεται η 2η αγωνιστική της Α1 Ανδρών με το εξ' αναβολής παιχνίδι ΑΕΚ- Φίλιππος Βέροιας που θα διεξαχθεί στο κλειστό του Κορωπίου και θα αρχίσει στις 14:30. Παρατηρητής της συνάντησης θα είναι ο κ. Νικολίτσας και διαιτητές οι κ.κ. Βήτας- Σκλαβενίτης. Ο αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας της ΑΕΚ από την περσινή σεζόν.

«Δοκιμασία εκτός έδρας»
Για τον προπονητή του Φίλιππου Βέροιας Χρήστο Τζουβάρα το αυριανό παιχνίδι είναι το πρώτο εκτός έδρας την φετινή σεζόν, έχοντας δύο στα δύο στη Βέροια. «Είναι ένα δύσκολο ματς. Είναι μία δοκιμασία για εμάς, η πρώτη εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα. Έχουμε κάποια προβλήματα με τον Σανίκη που είναι τραυματίας και ο Μπαντής που είναι αμφίβολος. Η ΑΕΚ παρότι έχασε σπουδαίους παίκτες, συνεχίζει να είναι μια υπολογίσιμη δύναμη με έμπειρους αθλητές στο ρόστερ της. Πιστεύω θα κριθεί στην απόδοση των τερματοφυλάκων και στις άμυνες», δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ.

Η παράδοση «λέει» ΑΕΚ
Η «Ένωση» έχει εξαιρετική παράδοση κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας αφού μετράει 8 συνεχόμενες νίκες εντός και εκτός έδρας, ενώ συγκεκριμένα εντός έδρας έχει 5/5. Τελευταία νίκη των Βεροιωτών χρονολογείται πριν από 5,5 χρόνια στις 23 Μαΐου 2009 με 33-31 στο κλειστό του Ιωνικού ΝΦ.
Γενικά η προϊστορία των δύο ομάδων από το 2005 που ιδρύθηκε το τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ είναι απόλυτα μοιρασμένη, αφού σε 21 παιχνίδια πρωταθλήματος οι δύο ομάδες έχουν από δέκα νίκες, ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο.

Η 7η διαφορετική έδρα!
Το δεύτερο αξιοσημείωτο του αγώνα είναι η έδρα, αφού είναι η 7η διαφορετική που η «Ένωση» θα φιλοξενήσει τον Φίλιππο σε 11 ματς! Λόγω του γνωστού γηπεδικού προβλήματος, η ΑΕΚ έχει χρησιμοποιήσει τα κλειστά της Ηλιούπολης, του Λαυρίου, του Ιωνικού, του Μενιδίου, του Βύρωνα, του Πανελληνίου και τώρα του Κορωπίου.

Αν μάλιστα υπολογιστεί οι έδρες (Σέρρες, Χανιά) των φάιναλ- φορ του Κυπέλλου το 2009 και το 2011, καθώς και τα κλειστά «Φιλίππειο» και «Βικέλας» που χρησιμοποιούν οι Βεροιώτες, τότε οι δύο ομάδες μέσα στην 9ετία έχουν παίξει σε 11 διαφορετικά γήπεδα!

«Είμαστε σε περίοδο... χτισίματος»
Από την πλευρά του ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Κώστας Τσιλιμπάρης, επεσήμανε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Το πρωτάθλημα είναι πολύ ισορροπημένο. Φαίνεται από τις πρώτες αγωνιστικές ότι δεν μπορεί να κάνει κανείς προγνωστικά, όλα είναι ρευστά. Εμείς είμαστε σε μία περίοδο... χτισίματος της ομάδας, προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα. Σε όλα τα ματς κυνηγάμε την νίκη. Σαφώς ο Φίλιππος είναι πιο ενισχυμένος και πιο έμπειρος από πέρσι. Σίγουρα όλα κρίνονται στο γήπεδο. Καμία ομάδα δεν είναι όμως έτοιμη 100%, όλα είναι σχετικά».