Μοναξιά στο ρετιρέ για Ειρηνούπολη, μόνη αήττητη η Νάουσα (σχόλια & φωτορεπορτάζ)

irinoupoli diavatos

Ακόμη πιο εύκολα, από ότι δείχνει το τελικό 3-0, επικράτησε το Διαβατού η Ειρηνούπολη. Οι γηπεδούχοι «καθάρισαν» το ματς με το καλησπέρα και είχαν πολλές ευκαιρίες να σημειώσουν περισσότερα τέρματα. Ειδικά στο πρώτο μέρος, η Ειρηνούπολη έδινε την εντύπωση ότι όποτε ήθελε έφτανε σε φάση εκτέλεσης.

Από την άλλη πλευρά, ο Διαβατός προβλημάτισε με την απόδοσή του. Η άμυνά του έμπαζε ενώ επιθετικά δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η ήττα στην Ειρηνούπηλη είναι η 3η για τους Διαβατινούς (οι άλλες δυο με Ζερβοχώρι, ΠΑΟΚ) και δείχνει ότι φέτος η ομάδα θα αρκεστεί σε ρόλο κομπάρσου κι όχι πρωταγωνιστή όπως μας συνήθισε τα προηγούμενα χρόνια.

Η Νάουσα ζορίστηκε μόνο στο πρώτο μέρος στην Καψόχωρα. Όταν βρήκε δίχτυα στην επανάληψη τα πράγματα έγινε πιο εύκολα για τους Ναουσαίους. Ποιος έλυσε τον...γόρδιο δεσμό; Μα ποιος άλλος, ο Δημήτρης Καφές.

Με τα τέσσερα τέρματα που σημείωσε η Νάουσα στην Καψόχωρα, έφτασε τα 20, όσα και η Ειρηνούπολη ενώ μόλις ένα πίσω βρίσκεται ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας. Η διαφορά είναι ότι η Ειρηνούπολη έχει και την καλύτερη άμυνα. Έχει δεχθεί μόλις 3, όσα και το Ζερβοχώρι.

Αποθέωση επιθετικού ποδοσφαίρου στην Αλεξάνδρεια. Δυο ομάδες με ιδιαίτερα παραγωγικές επιθέσεις, 19 γκολ ο ΠΑΟΚ και 17 τα Τρίκαλα, πρόσφεραν μοναδικό θέαμα στους φιλάθλους που βρέθηκαν στην κερκίδα και δικαιολόγησαν την βαθμολογική τους θέση. Για τον ΠΑΟΚ, η νίκη τον επανέφερε στην πρώτη τετράδα. Για τα Τρίκαλα, η ήττα ήταν η πρώτη μετά από επτά αγώνες. Έτσι η μόνη αήττητη ομάδα στην κατηγορία είναι η Νάουσα.

Στο γκρουπ των πρωτοπόρων και το Ζερβοχώρι. Οι αριθμοί του στα πρώτα επτά ματς δείχνουν τι γίνεται με την ομάδα του Γιώργου Σπυριδωνίδη. Πολύ σφιχτή άμυνα που του επιτρέπει να κοντράρει στα ίσα κάθε αντίπαλο. Μόλις τρία τέρματα έχουν δεχθεί οι Ζερβοχωρίτες και γι αυτό μετρούν μόλις μια ήττα, αυτή από την πρωτοπόρο Ειρηνούπολη. Η ομάδα είχε πρόβλημα στο σκοράρισμα, ενώ δημιουργούσε πολλές απειλές. Το Σάββατο βρήκε τον τρόπο να σκοράρει κι έφτασε άνετα στη νίκη. Παρά το 3-0, οι Βαρβάρες έδειξαν ότι δεν θα αποτελέσουν φέτος εύκολο αντίπαλο για κανέναν.

Τρόμαξε για να κάμψει την αντίσταση του Ροδοχωρίου ο Αχιλλέας. Οι φιλοξενούμενοι διόρθωσαν τα αμυντικά κενά που έδειξαν την περασμένη εβδομάδα στην Κουλούρα και δεν επέτρεψαν στον Αχιλλέα να σκοράρει μετά από οργανωμένη επίθεση. Οι γηπεδούχοι ενώ στα προηγούμενα ματς έδειξαν ότι έχουν μια άνεση στο σκοράρισμα, λυτρώθηκαν από στημένη φάση στο φινάλε των καθυστερήσεων.

Ξέσπασε η Μελίκη στο Κλειδί. Μετά την λύση της συνεργασίας της ομάδας με τον τεχνικό Αντώνη Δακόπουλο, οι παίκτες του Φιλίππου έκαναν «παπάδες» στον αγωνιστικό χώρο σημειώνοντας τέσσερα τέρματα μέσα σε μια δύσκολη έδρα. Θα περιμένουμε να δούμε στα επόμενα ματς αν η αλλαγή προπονητή ωφέλησε την Μελίκη που διαθέτει καλούς παίκτες στο δυναμικό της και η βαθμολογική της εικόνα σίγουρα πρέπει να είναι καλύτερη.

Δύσκολη θα είναι η φετινή χρονιά για την Χαρίεσσα. Μπορεί να κέρδισε την Κουλούρα και να πήρε βαθμολογική ανάσα ωστόσο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι φιλοξενούμενοι χάνουν μέχρι σήμερα με όποιον παίζουν. Με δεδομένο ότι φέτος θα πέσουν 5 ή 6 ομάδες, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για την Χαρίεσσα αν δεν συνεχίσει να κερδίζει.