Καρδιοχτύπησε η Νάουσα, εύκολα η Ειρηνούπολη, ματ στην Αλεξάνδρεια (σχόλια & φωτορεπορτάζ)

xariessa naousa

Χωρίς αμφιβολία το πιο συναρπαστικό παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής διεξήχθη στην Χαρίεσσα. Από το 0-2, η Νάουσα βρέθηκε στα «σκοινιά» και είδε ξαφνικά να φεύγουν από τα χέρια της δυο βαθμοί. Στις καθυστερήσεις όμως, ο Καφές βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα κι έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της Νάουσας.

Μια – δυο κουβέντες για τη Νάουσα. Επιθετικά κάνει «κομπολόι» κάθε άμυνα της Α1. Όμως αρέσκεται να παίζει με την φωτιά. Τι θέλω να πω; Ότι χάνει πολλές ευκαιρίες και όταν απέναντί της έχει καλές ομάδες, είτε χάνει βαθμούς όπως στο ματς με τα Τρίκαλα, είτε κερδίζει με την ψυχή στο στόμα όπως στο ματς της Χαρίεσσας. Εκτός από την βελτίωση στο τελείωμα των φάσεων, η Νάουσα χρειάζεται βελτίωση και στην αμυντική της συμπεριφορά.

Δυο πολύ καλές κινήσεις έκανε το καλοκαίρι η Χαρίεσσα. Τόσο ο Κατσουγιαννόπουλος όσο και ο Τοπαλίδης ξεχωρίζουν στην 11αδα των «κίτρινων». Ο πρώτος με την εμπειρία του στο χώρο της μεσαίας γραμμής έκανε διαφορά όταν πέρασε στο ματς και ο δεύτερος με τις φαρμακερές του κούρσες από τα δεξιά έκανε άνω κάτω την άμυνα της Νάουσας.

Μπορεί να βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας η Χαρίεσσα, αν συνεχίσει έτσι όμως θα ανέβει γρήγορα.

Κοντά στην αγαπημένη του ομάδα βρίσκεται τα Σάββατα ο πρώην πρόεδρος της Χαρίεσσας Σάββας Ακριτίδης. Μετά την περιπέτεια της υγείας επέστρεψε τόσο στο χώρο δουλειάς του όσο και στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Στο γειτονικό Αγγελοχώρι, η Ειρηνούπολη «καθάρισε» πιο εύκολα από ότι περίμενε το ματς με την Μελίκη. Χωρίς να χρειαστεί να ασκήσει πίεση και δίχως να τρέξει ιδιαίτερα, σημείωσε δυο τέρματα πολύ νωρίς κι έριξε νοκ άουτ την Μελίκη.

Όσον αφορά τους γηπεδούχους, έχει αρχίσει να δένει το σύνολό τους και βγαίνουν στο γήπεδο αυτοματισμοί. Αυτό τους δίνει την δυνατότητα να δημιουργούν πολλές τελικές προσπάθειες οι οποίες φέρνουν και γκολ. Αμυντικά, το κέντρο άμυνας της Ειρηνούπολης είναι αργό και απέναντι σε γρήγορους επιθετικούς η ομάδα θα έχει πρόβλημα.

Όσον αφορά την Μελίκη, εξακολουθεί να προβληματίζει. Έχουμε ξαναγράψει ότι διαθέτει στην ενδεκάδα της παίκτες με εμπειρία και ταλέντο ωστόσο η ομάδα δεν βγάζει την ανάλογη εικόνα στο γήπεδο.

Ένα σχόλιο για το γήπεδο της Ειρηνούπολης. Χαίρεσαι να παρακολουθείς ποδόσφαιρο. Οι κερκίδες του είναι άνετες και ο ήλιος είναι στην πλάτη των φιλάθλων κι όχι στο πρόσωπο. Μπορεί να καθίσει κανείς και να απολαύσει το ματς σε αντίθεση με πολλά γήπεδα της Α1 που οι φίλαθλοι παρακολουθούν όρθιοι τα ματς.

Ανώμαλη προσγείωση για τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας. Ξεκίνησε με 3 στα 3 κερδίζοντας στην Αλεξάνδρεια και την Ειρηνούπολη και σε ένα φαινομενικά εύκολο ματς έχασε εντός έδρας από τις Βαρβάρες. Ο τεχνικός της φιλοξενούμενης ομάδας Σάββας Αβετίδης γνωρίζει καλά τους παίκτες του ΠΑΟΚ από την προηγούμενη συνεργασία τους κι έκανε ματ στην πρώην ομάδα του.

Στα ψηλά διαμερίσματα του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται η ομάδα των Τρικάλων. Το Σάββατο πέρασε νικηφόρα από μια δύσκολη έδρα και φιγουράρει στο γκρουπ των πρωτοπόρων.

Δυναμικό είναι το ξεκίνημα και για το Κλειδί. Το Σάββατο κέρδισε στην Καψόχωρα και βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς πίσω από την κορυφή. Είναι μια υπολογίσιμη ομάδα που θα κάνει ζημιές στα φαβορί για άνοδο.

Φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι Ειρηνούπολη - Μελίκη

Φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι Χαρίεσσα - Νάουσα