Βασίλης Φωτιάδης: «Στην Ημαθία οι διαιτητές χειρουργούν χωρίς αναισθητικό»

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας Βασίλειος Φωτιάδης με αφορμή τις διαιτησίες του περασμένου Σαββατοκύριακό, έκανε την εξής δήλωση:

«Στην ΕΠΣ Ημαθίας διαιτητές χειρουργούν χωρίς αναισθητικό. Ορισμένοι πράγματι διαιτητές της Ημαθίας οι οποίοι είναι τα φερέφωνα και για λίγους μήνες υπολείμματα και οι εντολοδόχοι της ομάδας του έκπτωτου από την προεδρία της Ένωσης από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ και συγκεκριμένα από την ΚΕΔ, χειρουργούν χωρίς αναισθητικό παίρνοντας εντολή για την εν ψυχρώ σφαγή ορισμένων ομάδων που είναι απέναντι σ' αυτούς.

Από την ημέρα που άρχισαν τα παιχνίδια, έχω παρακολουθήσει πάρα πολλά και έχω αξιολογήσει την παρουσία των διαιτητών, η οποία σε γενικές γραμμές είναι κάτω του μετρίου.

Η προχθεσινή όμως παρουσία των διαιτητών, στα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής, ήταν απαράδεκτη και προκλητική. Τέτοιες διαιτησίες καταστρέφουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και διώχνουν τους φιλάθλους από τα γήπεδα.

Πρέπει να γνωρίζουν οι διαιτητές ότι αυτό που έχουν επιλέξει να κάνουν είναι λειτούργημα και πρέπει να σέβονται τον αγώνα που κάνουν οι πρόεδροι και τα διοικητικά συμβούλια των ομάδων δουλεύοντας από το πρωί έως το βράδυ στα χωράφια, βάζουν χρήματα και ματώνουν για να κρατήσουν και να βοηθήσουν τα παιδιά του χωριού να μείνουν στην ομάδα τους ξεφεύγοντας από τις παγίδες της πόλης, τα ναρκωτικά κλπ.

Θέλω να επιστήσω την προσοχή σε πολλούς από τους διαιτητές που έχουμε στην Ημαθία ότι τέτοια φαινόμενα, τέτοιες διαιτησίες και τέτοιες στημένες παρουσίες δεν πρόκειται να συγχωρηθούν μετά από λίγο καιρό που η ομάδα μας θα είναι νέα διοίκηση της ΕΠΣ».