Ισοφάρισε την Αριδαία ο ΑΟΚ μετά από δυο παρατάσεις

Σε 1-1 ισοφάρισε την σειρά των τελικών της Α' ΕΚΑΣΚΕΜ ο ΑΟΚ. Η ομάδα της Βέροιας πήγε στην Αριδαία, τα έπαιξε όλα για όλα και μετά από δυο παρατάσεις πήρε τη νίκη. Το ματς έληξε 61-61, η πρώτη παράταση 70-70 και το τελικό σκορ ήταν 77-87.

 Ο ΑΟΚ Βέροιας, παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα στο ΔΑΚ "Βικέλας", κατάφερε να ισοφαρίσει τη σειρά των τελικών και να πάρει και πάλι το προβάδισμα της έδρας για την κατάκτηση του τίτλου.

Το ματς κρίθηκε μετά από δύο παρατάσεις και δημιούργησε απίστευτες μεταπτώσεις σε όσους το έζησαν από κοντά! Τα τελευταία δευτερόλεπτα, τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην πρώτη παράταση, κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και μάλιστα οι τελευταίες φάσεις ήταν πραγματικά γκραν γκινιόλ.

Εικόνα αγώνα

Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, ένα ματς δίχως αύριο... Οι Ημαθιώτες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, προηγούμενοι ακόμη και με 10 πόντους διαφορά στο 1ο δεκάλεπτο.

Στη συνέχεια όμως, η ομάδα της Πέλλας ισορρόπησε, μείωσε σταδιακά τη διαφορά και κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ με τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η εικόνα του αγώνα ήταν παρόμοια με του δεύτερου, διάστημα στο οποίο ο ΦΟΑ διατήρησε το προβάδισμα και έκλεισε με διαφορά 6 πόντων.

Τα τελευταία 10 λεπτά ήταν δραματικά, όπως άλλωστε αναμενόταν. Οι φιλοξενούμενοι, με πιο καθαρό μυαλό, κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ και 16 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη φάνηκαν να "καθαρίζουν" το ματς, έχοντας "χτίσει" διαφορά 4 πόντων. Δύο απανωτά λάθη όμως και εύστοχες προσπάθειες των γηπεδούχων, επήλθε η ισοφάριση ενώ στην τελευταία φάση, ο ΦΟΑ θα μπορούσε να πάρει το ματς, το follow όμως δεν βρήκε τον στόχο.

Η πρώτη παράταση

Το 5λεπτο της παράτασης ήταν κυριολεκτικά για...γερά νεύρα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 70-67 στα 45 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και με ένα τρίποντο του Πέτρου Μάντσου, ο ΑΟΚ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια, ενώ θα μπορούσε να κάνει και την ανατροπή, αν ο Τρομπούκης ευστοχούσε στο ανάποδο lay up που επιχείρησε σχεδόν σε νεκρό χρόνο.

Η δεύτερη παράταση

Με πιο καθαρό μυαλό και με περισσότερες δυνάμεις, ο ΑΟΚ επέβαλλε τον ρυθμό του στη δεύτερη παράταση και κατάφερε να πάρει μια διαφορά ασφαλείας, την οποία και διατήρησε μέχρι τέλους. Οι πανηγυρισμοί που ακολούθησαν φανέρωσαν το τεράστιο πάθος με το οποίο αγωνίστηκαν οι παίκτες του Θωμά Τούσα, που κατάφεραν να φέρουν την υπόθεση τίτλος στο ΔΑΚ "Βικέλας" (Σάββατο 20/5, 18.00)

Να σημειώσουμε πως οι δύο ομάδες είχαν από τρεις αποβολές παικτών με 5 φάουλ, με εξαίρεση τον Πέτρο Μάντσο, που αποβλήθηκε μετά από δύο τεχνικές ποινές.

Τα δεκάλεπτα και οι παρατάσεις : 13-19, 35-32, 54-48, 61-61, 1η παρ. 70-70, 2η παρ. 77-87

Οι πόντοι του ΑΟΚ :

Τρομπούκης 6, Ουσουλτζόγλου 11, Χρυσάφης, Γκανάς 5 (1), Βοργιαζίδης, Παπουλίδης, Καπνάς 11 (1), Μάντσος 15 (2), Αλευρίδης, Λέφας 17, Γκεκόπουλος, Γιαννουζάκος 22 (5)