Με εκατέρωθεν αιχμές η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

 dim ver

Ζωηρή η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Οι πρώτες αιχμές από την μειοψηφία έπεσαν ενώ ο δήμαρχος έδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει τίποτα αναπάντητο. Ακόμη κι αν προέρχεται από σύμβουλο της πλειοψηφίας.

Πανηγυρική συνεδρίαση περίμεναν τόσο ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης όσο και ο Νίκος Μπέκης. «Είμαστε εδώ για δουλειά κι όχι για πανηγυρικές συνεδριάσεις» απάντησε ο δήμαρχος. Γυρνώντας πίσω στο χρόνο, δεν θυμόμαστε ποτέ να υπήρχε πανηγυρική συνεδρίαση. Έναν πανηγυρικό χαρακτήρα είχαν η ορκωμοσία, η τελετή παράδοσης – παραλαβής άντε και η δημαιρεσίες αλλά ως εκεί. Μετά το συμβούλιο έμπαινε κατευθείαν στα βαθιά.

Ο Μιχάλης Σουμελίδης άσκησε χρέη προέδρου στην συνεδρίαση της Δευτέρας (απουσίασε ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου). Ήταν όμως ιδιαίτερα ελαστικός και προκάλεσε αντιδράσεις σε κάποιες περιπτώσεις.

Αίθουσα για να συνεδριάζουν ζήτησαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας. Σωστό το αίτημα, δεν γίνεται να αναζητούν χώρο για να κάνουν τις προσυσκέψεις τους. Το αίτημα θα ικανοποιηθεί από ότι καταλάβαμε αλλά μάλλον σε χώρο εκτός δημαρχείου. Κάπου για κεντρικά, στην οδό Θεανώ Ζωγιοπούλου το βλέπουμε.

«Σαν να μην άλλαξε η διοίκηση του δήμου» σχολίασε ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης τονίζοντας ότι περίμενε...καμπάνες να χτυπούν και έναν οργασμό εργασιών να πραγματοποιείται σε θέματα καθημερινότητας. Λίγο δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο στο πρώτο δεκαπενθήμερο μιας νέας δημοτικής αρχής, είτε αυτή είναι εντελώς νέα είτε πολλά μέλη προέρχονται από προηγούμενη διοίκηση. Το πρώτο διάστημα είναι της προσαρμογής. Συνήθως οι αλλαγές φαίνονται μετά τους πρώτους 4-5 μήνες.

Το θέμα των παιδικών χαρών και των βρεφικών και παιδικών σταθμών έθεσε ο σύμβουλος της μειοψηφίας Γιώργος Μελιόπουλος. Σημαντικά θέματα διότι η απρόσκοπτη λειτουργία τους είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στα νοικοκυριά του δήμου.

Ο Γιώργος Μελιόπουλος ζήτησε να συζητηθεί και το θέμα με την επιστολή Φούχτελ στους δήμους, με την οποία ζητά στοιχεία των υπηρεσιών, αλλά αφού ο δήμαρχος υποστήριξε ότι ο δήμος Βέροιας δεν έχει λάβει τέτοια επιστολή, δέχθηκε και απέσυρε το θέμα.

Θέματα που αφορούν τη Νέα Νικομήδεια έθεσε η νέα πρόεδρος Χριστίνα Σταφυλίδου. Μπήκε φουριόζα στην συνεδρίαση και έθεσε θέματα υποδομών (αποχέτευση) αλλά και καθημερινότητας. Ζητήματα όπως αυτά, οι πρόεδροι πρέπει πρώτα να τα θέτουν στον αρμόδιο αντιδήμαρχο και μόνο αν δεν δοθεί λύση να προχωρούν σε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πρόβλημα στην μετακίνηση των μαθητών προκλήθηκε στην Μακεδονίδα. Αυτό ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της Σφηκιάς Γιάννης Χειμώνας.