ΕΛΜΕ: Να συνεχίσει την λειτουργία της η τάξη υποδοχής στο Εσπερινό Γυμνάσιο

aithoysa

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ημαθίας, συναντήθηκε στις 22-10-2014 με τον Σύλλογο διδασκόντων του Εσπερινού Γυμνασίου. Η ΕΛΜΕ Ημαθίας εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση, σε οποιαδήποτε σκέψη ή πρόθεση από μέρους της Δ/νση ΔΕ Ημαθίας, να ματαιώσει τη δημιουργία τάξης υποδοχής στο σχολείο αυτό.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ αναφέρει: "Η μη δημιουργία τάξης υποδοχής, εμποδίζει σημαντικά, το ήδη δύσκολο και κοινωνικά αναγκαίο έργο που επιτελούν τα Εσπερινά σχολεία και ταυτόχρονα, στερεί την ευκαιρία σε παιδιά με γλωσσικές και κοινωνικές δυσκολίες, για ομαλή ένταξη στην κοινωνία.

Η κάλυψη των υπαρχόντων εκπαιδευτικών κενών, δεν μπορεί να γίνεται με ισοπεδωτικές διαδικασίες, αδιαφορώντας για τα προβλήματα μάθησης που δημιουργούνται σε σχολεία όπως το Εσπερινό, το οποίο μάλιστα είναι το μοναδικό με τάξη υποδοχής στο Νομό μας.

Απαιτούμε από το ΠΥΣΔΕ Ημαθίας, να στηρίξει την ανάγκη, συνέχισης ύπαρξης τάξης υποδοχής στο Εσπερινό Γυμνάσιο".

Ελλείψεις καθηγητών

Για τις ελλείψεις καθηγητών από τα σχολεία, η ΕΛΜΕ ανακοίνωσε τα εξής: "Οι ελλείψεις καθηγητών σε όλη τη χώρα και στο νομό μας, οδηγεί διαρκώς τα Σχολεία και τους μαθητές μας στο περιθώριο, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση βασικών λειτουργιών της δημόσιας εκπαίδευσης.
Με αποφάσεις του ΥΠΕΠΘ και της Διοίκησης:

1.Παρά την ισχύουσα νομοθεσία δεν σπάνε τα τμήματα που έχουν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες γιατί δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί να καλύψουν τα
ωράρια.

2.Ολόκληρα τμήματα μαθητών εξαναγκάζονται να αλλάξουν μάθημα επιλογής για τον ίδιο λόγο.

3.Τα εργαστήρια των Φυσικών επιστημών εγκαταλείπονται στη τύχη τους αφού οι καθηγητές που είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία τους καλούνται παράτυπα και σε αντίθεση με τις ισχύουσες εγκυκλίους να καλύψουν μέχρι νεωτέρας ώρες λειτουργικών κενών.

4.Φυσικοί, Χημικοί, Βιολόγοι,Γεωλόγοι,Φιλόλογοι,Μαθηματικοί αφού αποκλείστηκαν από τις διερευνητικές εργασίες(project) τώρα αποκλείονται και
από τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων με την υπόσχεση ότι αν τα πραγματοποιήσουν θα πάρουν υπερωριακή αποζημίωση, πράγμα που είναι σχεδόν αδύνατο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας τις επιταγές της τρόικας στραγγαλίζει σταδιακά και μεθοδικά τη δημόσια εκπαίδευση. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να συνεχίσουν.

Με συλλογικότητα και σθένος πρέπει να εντείνουμε τον αγώνα μας για ένα Δημόσιο Σχολείο για όλους τους εκπαιδευτικούς όλους τους μαθητές όλη
τη γνώση".